Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Romania trebuie sa aiba grija de ea singura......

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 17 Iul 2013, 22:03

echo scrie:Ca ne avem noi singuri grija de noi... vise taica... vise... Problema se pune in care sfera de influenta intram... A Russiei ?? Am mai fost.. v-a placut ?? Daca da.... "mai stam odata"...

“Cine nu îşi cunoaşte trecutul, va fi condamnat să-l repete” (Goethe)
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde modigliani » 18 Iul 2013, 04:34

LUPU' ALBINELOR scrie:
“Cine nu îşi cunoaşte trecutul, va fi condamnat să-l repete” (Goethe)

Saracu' Goethe .... nu-i stia pe romani cand a rostit asta . Ca noi trecutul ni-l stim bine , da' zici ca ne-a placut teribil si mai vrem "o tura" .
modigliani

Mesajde akmm » 18 Iul 2013, 07:57

echo scrie:Ma, care mai aveti matriosti puse deoparte, lustuiti-le de praf, care caciuli rusesti, scoteti-le de la naftalina, ceasuri - si alea pot fi la cautare, etc... hai ca am scapt de griji: coroborat cu ce am scris mai sus referitor la credinta ortodoxa a mamei (lor) rusii, uite ca vine iar o armata eliberatoare.. de data asta cu gulere albe, dar tot cu putoare de votca si transpiratie:

Eu o vad ca praf in ochi deocamdata, ca "pregatire a terenului", 9tactica e asemanatoare cu ce a fost).. ca oarece samanta de adevar tot este... prea mult se bate moneda pe treaba asta...
Asadar, ai de se bat cu caramida in piept ca RO sa isi aiba grija de ea singur... :lol:

Ca ne avem noi singuri grija de noi... vise taica... vise... Problema se pune in care sfera de influenta intram... A Russiei ?? Am mai fost.. v-a placut ?? Daca da.... "mai stam odata"...
.....................................................................

Cum sa dezvolt subiectul acesta eu, nascut rus starover, nevoit prin stramosii mei sa parasesc Maica Rusie pentru ca nu am inteles prea bine la vremea aceea de ce e mai bina sa faci cruce cu trei degete in loc de doua (si altele), cand in mod normal venind dintr-o alta lume as fi mai in masura sa spun cum e perceput romanul, din afara.
Un intelept in schimb, in loc sa profite de o asemenea oportunitate, se are pe sine insusi in toate raspunsurile.
Poate ati si remarcat dar in temele nationaliste romanesti am refuzat sa ma implic, tocmai pentru a nu fi nevoit sa scap de iapa si sa-mi vad de drumul meu pe jos, ca nici sea nu-mi mai trebuie....
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Avem cel mai prost premier ...

Mesajde modigliani » 20 Iul 2013, 00:22

Avem cel mai prost premier din toate timpurile .....
Bai frate , asta-i ****** rau de tot !!

Este absolut evident ca SRI-ul efectiv la ciordit pe Hayssam din Siria iar dobitocul asta, din nevoia lui antonesciana de-al infunda pe Basescu face o gafa politica monumentala ( oare mai stie careva a cata este ? )

http://ro.stiri.yahoo.com/ponta-servici ... 00996.html
modigliani

Mesajde proapis13 » 25 Iul 2013, 11:17

The Economist: România, a treia creştere economică din UE
Suna interesant insa mai e pina acolo
http://www.rtv.net/the-economist-romani ... 90288.html
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde echo » 06 Aug 2013, 09:57

akmm scrie:Cum sa dezvolt subiectul acesta eu, nascut rus starover (.......)

Domnul akmm, in nici un caz prin post-ul meu de mai sus nu am intentionat sa va ating pe dvs sau altul, indiferent de etnie, stiti probabil ca dvs va port un deosebit respect. Daca prin cele de mai sus v-ati simtit atins, aveti scuzele mele, nu asta a fost intentia.

Ma deranjeaza cand baga se in fata chestia cu ortodoxismul pentru a acoperi intentii murdare, politice. realitatea vizavi de ortodoxism in rusia este aceea care v-am scris-o mai sus, importanta acordata zilei de Pasti vs. zilei de 9 Mai.

Discutia nu este despre rusi sau romani ci despre Rusia si Romania... am prieteni de viata rusi, kazaci, kalmuci, unii au stat la mine in casa si eu am stat in casa lor. Oameni deosebiti, intentionat subliniez cuvantul "oameni". Eu aici vorbesc de un sistem politic si nu dau doi bani pe un nationalism sustinut de o temelie putreda, fara nici o legatura cu realitatea, indiferent cine l-ar sustine. Din pacate in ultima vreme, acest pseudo-nationalism este o unealta de manevra (iarasi).

Stiu foarte bine cum sunt priviti romanii in afara, daca vorbim doar de cele negative: needucati, barbari, nesapalati, criminali, hoti, hoti, lenesi, ... ca sa enumer doar cateva calificative. Celelalte de bun augur sunt de departe eclipsate de cele anterior mentionate. Degeaba se duc 20 ingineri la Bergamo, 10 cercetatori la Geneva, sau 30 doctori la Paris cand se duce unul care violeaza sau da in cap, pe strada la Milano.... ala, unul, ii baga in rahat pe toti... Cum sunt rusii sunt priviti in afara? - galagiosi, scandalagii, se sparg in bani, turisti, betivi, nespalati, grandomani, etc.
Analizand cele de mai sus, eu zic - avantaj rusi... asta e realitatea vazuta in afara, fie ca ne place sau nu (mie nu imi place).

Asta asa, ca parenteza, dar repet, discutia mea se refera la Rusia si Romania, nicidecum la rusi si la romani. Vorbesc despre Rusia, cu referinta la sistemul politic sustinut regional si global.

Romania este o tara prea mica sa isi poata vedea singura de interese, sa creeze un pol al puterii regionale. Suntem luati ori de unii, ori de altii (corect spus "luati", ca alegerea nu prea o facem noi).
In momentul de fata Rusia sub Putin si-a cam pus ordine in gradina, au aranjat chestiile interne, acum incep sa se concentreze iarasi asupra politicii externe si a extinderii influentei externe. De unde si noul val de "fraternitate" asupra popoarelor vecine, revocarea ortodoxiei (doar pe plan extern ca intern nu face doua ruble), mici aluzii la crearea unui nou tratat comenrcial regional, etc, etc (vezi relatia actuala cu Kazakhstanul, cu Bielorusia, vezi eforturile de readucere in matca a Ukrainei, schimbarea de politica vizavi de rep Moldova si altele) ...

Repet ce am scris mai sus, singura sansa de un trai mai bun este sa fim luati de occident. Va inchipuiti ca traim prost, noi Romanii ?? Asta pentru ca ne raportam la nemti, italieni, francezi, etc. Dar daca cineva a fost in est, (excludem Moscova si Peter, ca nu e reprezentativ), mult in est sau sud, Romania pare un paradis roz, foarte roz... credeti-ma.
Estul este o optiune pentru cei carora le place politica pumnului de fier (in gura)!! Acest sistem nu da doi bani pe individ, sau pe drepturile individului, totul se reduce la sistem, sistemul primeaza individului.
Ne-am obisnuit cu libertatea si nu mai stim ce inseamna lipsa ei pentru a o aprecia cum se cuvine... mai cititi istoria....

Scutul american este o chestie binevenita, nu ca am fi aparati de 6 rachete, ci pentru faptul ca suntem, nu sub "scutul antiracheta" (frectie) ci sub scutul de interese occidental, chiar si ca regiune periferica...

E un catren care imi place, al lui Pastorel, referitor la prezenta americanilor in orient acum mai bine de jumate de secol:
"Daca si de data asta / Se retrag din Orient / Ma fac porumbelul pacii / Si ma p*s pe Occident" :lol:
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde akmm » 23 Aug 2013, 14:44

O fi actual?
Prezentam in continuare importantul discurs tinut de Simion Bărnuţiu în Catedrala din Blaj, intrat în istorie ca Discursul de la Blaj, din 14 mai 1848.
“Care naţiune de pe pământ nu s’ar ridica de la mic până la mare, când îşi vede numărate zilele vieţii? Libertatea unui popor este bunul lui cel mai înalt şi naţionalitatea e libertatea lui cea din urmă; ce preţ mai are viaţa lui după ce şi-a pierdut tot ce îl face demn să mai fie pe pământ? … Ţineţi cu poporul toţi, ca să nu rătăciţi, pentru că poporul nu se abate de la natură, nici nu-l trag străinii aşa de uşor în partea lor, cum îi trag pe unii din celelalte clase, cari urlă împreună cu lupii şi sfâşie pe popor împreună cu aceştia; nu vă abateţi de la cauza naţională de frica luptei; cugetaţi că alte popoare s-au luptat sute de ani pentru libertate. Însă vi se va părea lupta cu neputinţă, când se vor ridica greutăţile asupra voastră ca valurile marii turbate asupra unei năvi; când va dezlega principele întunericului pe toţi necuraţii şi-i va trimite ca să rupă legăturile frăţiei voastre şi să vă abată de la cauza şi amoarea (iubirea) ginţii noastre la idoli străini; aduceţi-vă aminte atunci cu câtă însufleţire şi bărbăţie s’au luptat străbunii noştri din Dacia pentru existenţa şi onoarea naţiunii noastre, precum ne-au lăsat scris Bonfiniu cu aceste cuvinte: “Coloniile şi Legiunile romane, copleşite de Barbari ţin încă limba romană şi, ca să nu o piardă, cu totul, atât de tare se luptă, încât se pare că nu s’au bătut atât pentru ţinerea vieţii cât pentru neatingerea limbii. Căci comptând (socotind) bine desele inundaţiuni ale Sarmaţilor şi ale Goţilor, apoi erupţiunile Hunilor, Vandalilor şi ale Gepizilor, incursiunile Germanilor şi ale Lombarzilor, cine nu se va mira foarte că încă s’au ţinut urmele limbii Romane între Daci şi Geţi?”
Aşa Fraţilor! Aduceţi-vă aminte atunci că vor striga din mormânt străbunii noştri: Fiilor! Noi încă am fost nu odată în împrejurări grele, cum sunteţi voi astăzi; noi încă am fost înconjuraţi de inamic în pământul nostru, cum sunteţi voi astăzi, şi nu de multe ori am suferit doară şi mai mari rele decât voi; fost-am cu Goţii, dar nu ne-am făcut Goţi; fost-am cu Hunii, dar nu ne-am Hunit; fost-am cu Avarii şi nu ne-am Avarit; fost-am cu Bulgarii şi nu ne-am Bulgărit; cu Ruşii şi nu ne-am Ruşit; cu Ungurii şi nu ne-am Ungurit; cu Saşii şi nu ne-am Nemţit; ci ne-am luptat ca Români, pentru pământul şi numele nostru ca să vi-l lăsăm vouă împreună cu limba noastră cea dulce ca cerul sub care s’a născut; nu vă nemţiţi, nu vă ruşiţi, nu vă unguriţi nici voi, rămâneţi credincioşi neamului şi limbii voastre; apăraţi-vă ca fraţii cu puteri unite în pace şi în răsboi; vedeţi cum ne-am luptat noi pentru limba şi Romanitatea noastră; luptaţi-vă şi voi şi le apăraţi ca lumina ochilor voştri, până la voi senatul şi poporul Roman pe Traian cu legiunile peste Dunăre, ca să vă încoroneze cu laurul nemuririi pentru constanţa şi bărbăţia voastră!
Dixi et salvavi animam meam.”
akmm

Mesajde Florin Dobre » 23 Aug 2013, 15:19

Chestiunea nationalitatii va deveni doar o alta etapa in ciclul istoriei.
Singura natiune va ramane natiunea planetei asteia pe care ne perindam. Adica homo sapiens.
Granitele vor disparea. Lumea se afla in permanent proces de globalizare. Din punct de vedere economic nu mai exista granite...unde exista, se gasesc motive, se intervine in forta si apoi, bineinteles, se reconstruieste.
Un singur lucru va mai imparti oamenii si acela nu va fi nationalitatea. Va fi starea materiala.

Am citit candva o chestiune despre cursa sobolanului. Marea majoritate a oamenilor traiesc iluzia democratiei si a libertatii. Nu constientizeaza ca de fapt suntem sclavi...sclavi moderni. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde TDI » 23 Aug 2013, 15:47

V-as recomanda un autor. Nu ca referinta, ci ca obiectivitate, - Lucian Boia. Daca nu va ajuta google dati-mi MP.
TDI

Mesajde Adi Hodis » 24 Aug 2013, 04:29

Florin Dobre scrie:...
Am citit candva o chestiune despre cursa sobolanului. Marea majoritate a oamenilor traiesc iluzia democratiei si a libertatii. Nu constientizeaza ca de fapt suntem sclavi...sclavi moderni. ;)

Am vizionat si eu un documentar cu acelasi subiect, documentar realizat recent de francezi ... ce pot sa spun, e defapt o intrebare ... nu dumneavoastra adresata ci acelor care emit astfel de scenarii, adevarate fiind prin prisma prezentata, dar ... ce alternativa avem ?.
Eventual a celor ce traiesc in jungla Amazoniana.
Ei nu sint nici macar sclavi antici, ca fac ce vrea in teritoriile lor ...dar pina si ei trebuie sa-si caute mancarea, leacurile si ... alte cele necesare traiului. Nimic nu le cade direct in gura. Adica depind si ei de ... ceva.

Ca noi sintem adusi la un nivel de sclavagism modern, apasator ... e si vina noastra ca acceptam. Pina si cele mai inversunate manifestari in strada, cica mitinguri, de 15 ani incoace, au fost inabusite cu 2 sarmale, 2 mici si ... niste bani. Praf in ochi.
Iar ca drept rasplata la cumpararea ieftina ... s-a primit taxe, impozite, facturi si preturi tot mai mari. Pina a ajuns omul sa priveasca in portofel precum calicu-n traista, exclamand cu stupoare ... unde-s banii ???. :shock: :shock: :shock:

La magistrati taica ... la magistrati.
Daca ai sarit sa halesti sarmaua ... acu' inghite si galustele. :mrgreen: ... ca-s multe si babane.

Revenind la a fi s-au nu sclav modern ... as compara situatia cu calicu' de mai sus ... Romania nu are alternativa pentru a se descurca singura. Dupa ce tampitii au distrus industria si implicit au dat cu picioru in relatiile comerciale externe, acum nu are ce sa faca decat sa joace dupa cum canta cei ce au industrie, relatii si bani.
Paradoxul este ca desi Romania, cica e membra UE, este tratata cu praf in ochi, 30 mld. euro iar in ianuarie, UE a dat 300 mil euro Argentinei care nici macar nu e in continentul Europa. Asa ca la necesarul de investitii,guvernul nostru se poate uita in buget precum calicu' si apoi sa ... joace maruntel. Dupa cum canta coana UE.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde akmm » 26 Aug 2013, 09:55

Florin Dobre scrie:Chestiunea nationalitatii va deveni doar o alta etapa in ciclul istoriei.
Singura natiune va ramane natiunea planetei asteia pe care ne perindam. Adica homo sapiens.........

Acest Homo sapiens evolueaza sau e acelasi din caverna?
Care dintre Homo sapiens merge mai departe? Ala preocupat sa-si justifice neputinta cautand dusmani reali/imaginari sau acela adaptat timpului sau si care stoarce zestrea genetica a strabunilor investind in educatia reala si zburand in cosmos?
Acela in stare sa priceapa ca apa potabila/canalizarea/grija pentru mediu nu e un moft ci o necesitate de supravituire sau acela ce isi ingroapa propria tara in gunoi?
Acela care constientizeaza ca mai intai de toate trebuie sa fie util sacrificand totul pentru viitor (ca albina) sau acela pentru care tot e e in jur ii apatine de drept(meritat sau nemeritat) ?
Ce mai tura vura, nu sta acceleratul in gara pentru toti intarziatii.Mai e si mersul pe jos, sau mai rau, taras pe coate....
akmm

Mesajde lucky5strike » 27 Aug 2013, 01:51

Romania, ca sa aiba grija de ea, trebuie sa produca si sa-si acopere cat mai mult din propria piata. Putem? Cum?

Daca nu, macar exporturile sa fie peste importuri, iar cheia exportului sa o detina capitalul autohton. Putem? Cum?

PS: Ceausescu nu gandea chiar rau pe economic, dar a vrut prea mult, prea repede.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde davcosti » 27 Aug 2013, 07:29

:arrow: Ceaușescu nu gândea DELOC-era Paranoic = BOALĂ POLITICĂ.Toți care ajung acolo se îmbolnăvesc de această boală profesională în rândurile politicienilor! Vorbesc elevat cică-limbaj de lemn, pentru fraierit prostimea, gen Ponta = Plagiatorul = mincinosul patentat. De fapt nu spun nimic concret, dacă unii au atâția ani acolo cât a avut Ceaușescu (24 de ani) și chiar îl vor depăși la viitoarele alegeri. Lumea nu-și dă seama cât contează un VOT. Hitler a câștigat la câteva voturi și a nenorocit lumea, Kenedi la fel a fost asasinat, că l-au ales câțiva în plus. Decât să te duci la vot pentru un pix, o sacoșă sau o găleată, un mic, o bere sau ceva-dacă nu știu că fac rău prin votul lor, să nu mai voteze, că EI se pun aceiași de 24 de ani încoace!la fiecare alegeri vin mai multe taxe ,mai mulți Trântori de crescut, pipițe, politruci corupți și Prețul trebuie cică să-l plătim noi cei care-i votăm! “Dreptatea-i strâmbă,negru e alb și așa trebuie să se întâmple!” ”Eu cu cine votez,că oricine votez din urnă iese cine trebuie! ”DEŞTEAPTĂ-TE, ROMÂNE… “De câte ori ne e greu, vine câte un prost care ne aduce aminte de Caragiale sau Tanase. Azi, vreau să fiu eu prostul.”
Şi cu asta ce-am făcut?

Ne-am trezit din hibernare
Şi-am strigat cât am putut:
Sus Cutare ! Jos Cutare !
Şi cu asta ce-am făcut ?

Am dorit, cu mic, cu mare,
Şi-am luptat, cum am ştiut,
S-avem noua guvernare,
Şi cu asta ce-am făcut ?

Ca mai bine să ne fie,
Ne-a crescut salariul brut,
Dar trăim în sărăcie,
Şi cu asta ce-am făcut ?

Ia coruptia amploare,
Cum nicicând nu s-a văzut,
Scoatem totul la vânzare,
Şi cu asta ce-am făcut ?

Pentru-a câştiga o pâine,
Mulţi o iau de la-nceput,
Rătăcesc prin ţări străine,
Şi cu asta ce-am făcut ?

Traversăm ani grei cu crize,
Leul iar a decăzut,
Cresc întruna taxe-accize,
Şi cu asta ce-am făcut ?

Totul este ca-nainte,
De belele n-am trecut,
Se trag sforile, se minte,
Şi cu asta ce-am făcut ?

Cum nicicând nu s-a văzut,
Ţara-i plină de vedete,
Şi cu asta ce-am făcut ?

Pleacă-ai noştri, vin ai noştri !
E sloganul cunoscut ;
Iarăşi am votat ca proştii,
Şi cu asta ce-am făcut :?:
davcosti

Mesajde lucky5strike » 27 Aug 2013, 11:01

Ce tot aveti mah cu paranoicul?

Nu era bun CTC-ul? Pe timpul aluia, pana si o priza te tinea lifetime.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 27 Aug 2013, 11:07

Astia dupa '89 nu au stiut decat sa taie panglici. Au taiat panglica mielului scos din tarc si trimis cu lupii la plimbare, pardon, la p-r-i-v-a-t-i-z-a-r-e.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Mircea_63 » 27 Aug 2013, 15:38

Ca era Ceausescu paranoic...o fi fost un picutz.

Cica ii pica unuia roata de la masina in dreptul casei de nebuni. Omul cauta disperat prezoanele. Un pacient tragea cu sete din tigare, la gard:
-Pssst, alo domnu`. Merge cu trei prezoane?
-Merge, cum nu!?
-Atunci ia cate unul de la celelalte trei roti.
- Bah, da` tu nu esti asa nebun. Ce cauti acolo?
- Eh, nebun sunt, dar nu si prost.

Si inca ceva! Primii oameni ce au indraznit sa puna albinele in cosnita, sa le ia mierea, sa prinda roii... se pot numi normali? :o N-aveau costum de protectie, nu masca, nu afumatoare. Fara o doza de nebunie probabil mai locuiam inca in pesteri. N-are a face dom`le nebunia cu prostia sau ticalosia.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE