La salcam am extras 15kg miere, iar acum dupa floarea soarelui 25 kg miere de la ei..Inafara faptului ca m-am ales si cu miere pentru consum propriu, am mai facut la salcam din ce 2 stupi inca 3 roi , , inceput cu un starter mic, tras cateva botci(metoda nu stiu cum se chiamă, se alege un fagure proaspat lucrat si ouat, se taie o fașie de un rînd de celule, se injumatațeste celula cu o lama , se lipeste cu partea cealalalta de o sipca, se distrug 2 celule si una se lasa cu oul in ea, astfel incat sa avem distanta dintre celulele-botci cam de 2 celule(1 cm aprox) sa nu le lipeasca albinele una de cealalta, si or trage botci mai de calitate decat cele de salvare zic eu..
Cam atat cu lauda..ca dupa floare , ieri s-a prabusit lumea apicola a mea peste mine..Stupul cel mai mare, cu o dezvoltare de nedescris , cu cuib blocat cu mere, etc..problema prezentata acum vreo 2 saptamani pe forumhttp://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=10&t=4061, una lume zicea ca am carnica, - a roit..A mai avut tentative la floare, am extras mierea, multa de altfel. si de la cuib, taiat botci, remedire problema..vineri noaptea i-am mutat, aseara l-eam facut o vizita..ce sa vezi, 1 matca tanara in stup si o gramada de botci, albina cam cat sa acopere 6 intervale, primul instinct, scos matca tanara cu 3 rame cu albina si puiet+ 1 de miere, lasat stupul vechi cu botcile si cu vreo 6 rame cu de toate, sa nu mai fuga inca o data ca era dezastru, sia asa e de fapt....
Acum , asta era stupul de la care vroiam sa iau puiet si hrana sa ajut roii, acum am 6 stupi, care sunt de fapt 5 roi pe 4-5 rame si un stup de productie dar slabit dupa floare cu populatie mica( puiet la cules putin+ pierderea culegatoarei)
Ce pot face sa dezvolt cat mai rapid roii care-i am , sa pot sa-i bag pe 7-8 intervale in iarna, ca acum nu mai am de unde sa le ajut..
Eu ma pregateam de alt cules, ca aproape de mine e o sola de 20ha cu floarea soarelui care va inflori la jumatea lui august, pusa a doua oara..acum ma pregatesc de nimic, nici astia nu cred ca se vor face sa culeaga la anul la salcam..
Va rog recomandati-mi cum sa fac sa creasca foarte repede , ce sa le fac, cu ce sa-i stimulez, cum ..
Eu mai bagam zahar invertit, dar nu cred ca da asa repede roade..cules de polen am vazut ca este..HELP
....
P.S Nu stiu cum sa inserez imagini ca postam si poze cu stupina.