Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: La oras sau la tara ?

Mesajde modigliani » 22 Iul 2013, 18:09

Nicolae Popescu scrie:Si nutz spusai ca o vand pe Stela :?: Mananca putin. Numai cat ii dai :!: Imagine

Baaah , tu dai drumu' din topicurile in care se discuta ROMANESTE !
Ia-ti Maneaua si dati ocol la grajduri pana v-oi baga io-n seama .......

te bagi ..... fix ca musca-n curu' Stelii !
modigliani

Mesajde nae » 22 Iul 2013, 21:01

Salut baieti .
La oras sau la tara !? , la bloc sau la cort !? , ce suma imi asigura ''siguranta '' 5000 lei sau 5oooE/luna!?, ...
Intrebarile sunt pt Nae - putin depresiv dar viu .
Daca sunt credincios valoarea -mi ''repunga'' , ... ca sihastru am nevoie doar de D-zeu si 2-3 radacini .
Daca sunt ''credincios'' 5000 lei/3 membrii +alte farafastacuri sunt multumitori .
Daca ''esti Becali'' 5000E sunt nimic .
Daca sunt Nae!????, imi place mirosul copilului meu si al sotiei ; imi place prezenta lor la bloc sau la tara , ...

''Viata e ca firul de par din c*r :- scurta si plina de c*cat '' (citatul nu-i vulgar e filosofic ).
nae

Mesajde State » 22 Iul 2013, 21:54

modigliani scrie:Indiene , stai-asa-ca-nu-i-asa ! Dupa cum stii imi facusem casa la Ciorogarla ( pentru necunoscatori - la 5 km de sos de centura a Bucurestiului ) . Pe masura ce ma apropiam de nivelul de finisaje au inceput calculele de cheltuieli de dupa eventuala mutare acolo . Hai sa incerc sa reproduc :

Familie din trei membri : eu , sotia si pustiul . In famile aveam o singura masina . Chiar si asa "ecuatia" suna cam in felul urmator :

"daca doar eu fac 5 + 5 km in plus pe zi fata de cel mai apropiat punct al Bucurestiului , DOAR O SINGURA DATA PE ZI , rezulta un consum de 300 km/luna , 3600 km/an . care , la un consum de 10 % echivaleaza cu 360 L combustibil pe an , adicatelea aproximativ 22 000 000 lei / an . Daca , sa zicem , am nevoie sa trec macar odata pe acasa peste zi , povestea asta se dubleaza .

Nevasta-mea nu conduce si-as fi devenit "sclavul" deplasarilor sale . Cora , manichiura , soacra-mea , mall , prietene , diverse , etc . Doar imagineaza-ti !
Chiar si daca ar fi condus , sa zicem o masina cu un consum de 6 - 7 % , tot as fi ajuns la inca 70 % din calculele facute pentru masina mea . Adica undeva la minim inca 15 000 000 / an .
Evident fii-miu ar fi trecut si el la o masina , probabil tot cu consum redus , ..... inca fo 15 000 000 .

Repet , acceptand prin absurd doar o singura plecare si-o intoarcere acasa pe zi a fiecaruia am fi ajuns la un consum de .... 55 - 60 000 000 / an . Facem in luni si ajungem la MINIMUM MINIMORUM 5 000 000 . INSIST , asta doar la un drum de fiecare !!!

La asta adauga service , asigurari si impozit la trei masini si-ti faci o imagine oarecum completa . Mai pune si reviziile care , la un asemenea consum de kilometri ..... iti vor fi facturate cu niscaiva timp mai devreme decat in mod normal .
Pune si iernile cu zapezile lor ( mai ales pt masinile mici ) , blocajele de trafic , etc .

Despre alte dezavantaje luate-n calcul revin curand .

.............................................

Stiu , este tentanta viata "pe pamant" . Multi suntem "rupti" din acest stil de viata . Dar daca acum Bucurestiul va ofera ( la o pereche tanara ) in jur de 50 000 000 / luna ...... zic eu sa va vedeti de treaba voastra in continuare .
Ca sa locuiesti la tara , vb lu' Iunicu , mizeaza SIGUR pe o carte castigatoare . In sensul ca acel trai ..... hai sa-i zicem rural .... va asigura macar 60-65 % din cat faceti acum .......

Gandesti corect si punctual, asta imi place.

Insa...consumul ar fi pentru mine cea mai mica problema. Nu vreau sa para ca ma dau rotund, insa la mine un 5% e fix pix. Adica un drum dus-intors e un pahar de motorina.
Si apoi zic asa: se merita paharul ala de motorina pentru un trai in "aer" liber?

Apoi mai pun problema si asa: zilnic terfelesc masina prin oras, serviciul meu dimineata, venit acasa, seara dus luat Pocahontas, intors. La traficul pe care il stii si tu din oras, consum motorina de cel putin 20ron.
Sa ma duc la piata, consum motorina. Sa ma duc la dracu' in praznic, te miri pe unde, consum motorina. N-am stat sa calculez cata motorina consum lunar dar chiar o sa-mi notez, asa de dragul artei. Raportat la stilul smuls de sofat pe care-l practic, se cam aduna..
In afara de asta, nimeni nu te obliga sa alimentezi de la pompa. :idea: Motorina se mai ia si cu 3-3,5lei/L, direct din alt rezervor.

O luam de la inceput..

In conditiile date pana in prezent, pot face "naveta" fara nici un fel de problema.
Salariile raman aceleasi. In momentulde fata, platesc chirie+intretinere aproximativ 1000lei lunar(pe timp de vara). La tara ce m-ar costa? Bag motorina de 1000lei pe luna? Niciodata. Cand vine iarna, ma usuca intretinerea. Numai 450-550lei lunar+ chirie.
Stiu...si la casa ma costa gazele dar n-am auzit pe nimeni sa plateasca 1300lei facture la gaze.

Job-ul meu.
Tu stii cu ce ma ocup. Treaba incepe sa scartaie. Piata e saturata de firme si preturile incep sa scada. Serviciul nu il voi pierde, pentru ca intotdeauna e nevoie de service la ce fac eu, insa bani suplimentari(ciubucuri, prime, etc) nu mai vin, decat foarte rar...Azi am facut 200lei. Ultima oara cand am castigat o suma asemanatoare a fost acum cateva luni, restul doar maruntis.
Deja m-am reprofilat. Nu mi-e rusine sa recunosc, ca doar muncesc, nu fur...negotul. Acum am dat lovitura cu pepeni. I-ai cu 0,50bani si da-I cu 1leu-1,5lei. Profitul? Aproximativ 500lei in doua zile de targuri. O fi bine?
In primavara am vandut salata verde, ceapa si ridichi. Ai idee ce bani scoti? Intreaba-l pe Sorin Prodan.

Pentru mine e primordial sa am teren. Dintr-un singur solar scoti doar primavara 13000-15000lei doar din salata. La bloc unde sa fac?
Vine Pastele si lumea cere ceapa si usturoi verde. Suma de bani se dubleaza la profit.
Stiu, e munca, e investitie, necesita timp dar.....tragi linie si observi ca esti bine.

Multi ar spune ca nu se merita, ca-i viata grea, etc.

Pe de alta parte mie imi place.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde State » 22 Iul 2013, 21:58

Vreau sa stiu parerea ta si la celelalte dezavantaje.

Iunicu, baga si tu din experienta ta. Banuiesc ca nu stai in 1500lei din magazin. Altfel nu te mutai la tara banuiesc.
State

Mesajde State » 22 Iul 2013, 22:07

Daca tot am inceput, macar sa termin.
Dupa 1an, 2, 3, profitul se poate baga in altceva. De exemplu un service auto sau o vulcanizare. ;) Masini stricate si pene vor fi tot timpul..
Sau poate altceva mai profitabil, care sa-ti asigure traiul si sa nu mai fi nevoit sa lucrezi pentru altii.

Eu aici vreau sa ajung, iar viata la bloc nu-mi poate oferi nici o sansa...
State

Mesajde ovidiu_78 » 22 Iul 2013, 22:26

tot ce e legat de hrana,va trece tot timpul,orice ar face omul la urma tot flamanzeste
si eu de 3 ani si ceva mi-am luat un teren la tara,unde sunt si bunicii mei,am o casa de lemn si una de caramida,anul trecut am dat masina(audi a4 combi) pe inca 40 ari langa terenul meu,o investitie foarte buna,am in vedere sa fac niste solarii,oricum agricultura e viitorul,se fac bani frumosi,doar un pic de lucru trebuie,gradina am,animale nu deocamdata,in afara de gaini si iepuri nu vreau nimika altceva
e frumos la tara,imi pare rau un singur lucru,ca nu m-am gandit la asa ceva mai repede cu cativa ani ;)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde iunicu » 22 Iul 2013, 22:39

State scrie: Altfel nu te mutai la tara banuiesc.

Dragule, eu m-am mutat la tara mai mult de dragul albinelor.
Statica, pentru mine e mai convenabil sa platesc vanzatoare si sa ma duc la serviciu in continuare. Lucrez 12/36 si am 40 km pana la firma si alti 40 retur. Am 4 colegi din imprejurimi pe aceiasi tura cu mine care cotizeaza la benzina si astfel scot drumul gratis.
In timpul ramas liber alerg dupa marfa ieftina (Dragoane, Doraly, Selgros, Metro, Carrefour, Flora(poligrafiei), Peny. Am deja furnizorii stabiliti, nu mai trebuie sa iau standurile la mana decat atunci cand trebuie sa caut altceva. Oricum e rupere de picioare si de bucse la masina pentru ca o incarc de merge pe tampoane.
In rest vand orice se cauta si daca se merita fac livrare la client.
Am vandut si pietre pe bani frumosi. Cumparam lava vulcanica cu 3 lei/kg si o vindeam cu 10 lei/kg pasionatilor de acvarii.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde State » 22 Iul 2013, 22:41

iunicu scrie:Statica, pentru mine e mai convenabil sa platesc vanzatoare si sa ma duc la serviciu in continuare. Lucrez 12/36 si am 40 km pana la firma si alti 40 retur. Am 4 colegi din imprejurimi pe aceiasi tura cu mine care cotizeaza la benzina si astfel scot drumul gratis.
In timpul ramas liber alerg dupa marfa ieftina (Dragoane, Doraly, Selgros, Metro, Carrefour, Flora(poligrafiei), Peny. Am deja furnizorii stabiliti, nu mai trebuie sa iau standurile la mana decat atunci cand trebuie sa caut altceva. Oricum e rupere de picioare si de bucse la masina pentru ca o incarc de merge pe tampoane.
In rest vand orice se cauta si daca se merita fac livrare la client.
Am vandut si pietre pe bani frumosi. Cumparam lava vulcanica cu 3 lei/kg si o vindeam cu 10 lei/kg pasionatilor de acvarii.

E clar , esti de-al meu. :lol:
State

Mesajde State » 22 Iul 2013, 22:43

ovidiu_78 scrie:tot ce e legat de hrana,va trece tot timpul,orice ar face omul la urma tot flamanzeste
si eu de 3 ani si ceva mi-am luat un teren la tara,unde sunt si bunicii mei,am o casa de lemn si una de caramida,anul trecut am dat masina(audi a4 combi) pe inca 40 ari langa terenul meu,o investitie foarte buna,am in vedere sa fac niste solarii,oricum agricultura e viitorul,se fac bani frumosi,doar un pic de lucru trebuie,gradina am,animale nu deocamdata,in afara de gaini si iepuri nu vreau nimika altceva
e frumos la tara,imi pare rau un singur lucru,ca nu m-am gandit la asa ceva mai repede cu cativa ani ;)

Si tu Ovidiu. :lol:

Mi-ati deschis clapeta la carburator.
State

Mesajde CristiTm » 22 Iul 2013, 23:39

Si eu tanjesc dupa viata la tara sau dupa linistea deacolo dar bani deocamdata se fac la oras desi stau la casa in oras am si un aparatmaent pe care il inchiriez nu ma plang ca m-ar bate al de sus de situatia pe care o am acum davreau albine , iaz cu crapi koi , voliera cu pasari si toti draci care nu pot sa-i am la oras , am spatiu mic la casa din oras 150_200 mp curte nu ajunge trebuie spatiu si pt copii in plus scoala si educatia lor se face la un nivel mai bun la oras pt copii deocamdata si ei sunt prioritatea nr 1. Am un ervice auto si ca patron am o medie de 10 ore pe zi luni-vineri nu tot timpul e asa fun. Fi patron cateodata i i vine sa-mi iau si campii dar viata merge inainte si am si albine. :-)

Nu dati cu pietre scriu de pe telefon si sunliterele mici scuze de unele greseli
CristiTm

Mesajde iunicu » 22 Iul 2013, 23:51

CristiTm scrie:educatia lor se face la un nivel mai bun la oras

Aici vreau sa te contrazic.
Intamplator, cei mai educati (in sensul propriu) oameni pe care ii stiu din viata de zi cu zi sunt, in mare majoritate, produsul scolilor de provincie.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Mircea_63 » 23 Iul 2013, 00:17

Mda baieti, Stau in sat de gradinari. Nu mai spun cat de mult imi place gradinaritul, dar recunosc: sunt faze pe care le detest. Sa pui mazare de exemplu, merge frumos. Pregatesti terenul cu motocultorul, apoi sameni cu masinuta de semanat, dar sa vezi cum e la cules. Iti vine a f...ace ceva pe ea de mazare.
Unde mai pui si desfacutul pastailor...tragedie. Asta nu-i nimica.

Se traia bine din gradinarie, chiar daca partea asta era doar pasiune, aducea satisfactii financiare substantiale. Apoi au inceput importurile si supermarketurile. Legume la orice colt de strada si deseori la preturi de dumping. Pietele pustii...vanzari de cacao, incat dupa ce socoteai transportul, taxa de piata, cantarul, WC-ul din piata (radeti daca vreti dar 1 leu pipi si daca-i dai cu cafea, suc...) si vanzarile modeste, dupa ce tragi linia nu e roz.
Cliente groaznice. Am devenit misogin. Una se plange ca e ceapa prea mare, alta ca prea mica...
-La dracu cocona, te-am intrebat eu ceva? Iti place, cumperi, nu-ti place...roiu.
Rosiile? Nu poate trece o idioata fara sa puna mana pe ele si sa le stranga sa vada consistenta. Ba ca sunt prea tari, ba ca sunt prea moi. Locurile de vanzare in piata sunt inchiriate de bisnitari. Tre` sa fii de la cel tarziu 5 dimineata ca sa prinzi loc. Pe la 8-9 incepe vanzarea mai serioasa.

Pentru mine nu era atat de important, doar ca vroiam sa dau repede ce am de dat si sa plec ca mai am si alte treburi, nu din asta traiesc, dar nici nu ma mai incanta sa am gradina boboc si sa arunc marfa.

Apoi s-a schimbat treaba. Se duce taranul de dimineata la piata de gross, cumpara ieftin si apoi sta pe piata pana seara. Ca e producator. Ba mai mult, cei care au casa la sosea, au scos frumos masute si umbrele, cantarul si marfa din portbagaj sau microbuz si dai. Rosii, varza, caise, lubenita, banane...de toate. Proaspete, acum culese din gradina ecologica. :lol:

Cu toate astea, nici de la cei care chiar produc, n-am mare curaj sa mananc. Chimicale cat incape. Asta e secretul recoltelor frumoase.

Ca sa revin on topic: faci treaba frumosa si pasionanta su cu gradinaria, dar este cronofaga si daca nu-ti merge vazarea, poti sa o uiti. Eventual produci pentru tine si familie, prieteni -ca oricum produci mai mult decat ai nevoie- dar uiti treaba asta ca afacere. Te omoara importurile si abunda piata de legume. Trebuie sa fii bun profesionist, sa iti dedici timpul numai acestei activitati si sa investesti inteligent ca sa produci mult si ieftin. Seminte sau rasaduri de calitate, motocultor, sisteme de irigat performante, sa nu trebuiasca sa stai langa ele si nici sa faci risipa de apa, ca speli pamantul si consumi curent degeaba, chimizari performante -nu cu pompa in spinare si sa dai la manivela. Pricepere la ierbicide ca altfel te napadeste buruiana sau iti arzi culturile. Inclusiv rezerve finaciare pentru tepele ce urmeaza sa le iei singur. Batalii cu cartitele care iti fac canale, cu ciorile care halesc cu pofta. Am vandut spanac la pret de carne si era coada, dar peste trei zile am golit sacii la gunoi ca era piata plina si pretul de nimic.

E un hobby minunat cata vreme nu te intereseaza sa vinzi. Cand e vorba si de vanzare, treaba capata alte dimensiuni. Fata de apicultura, diferenta e ca mierea nu e perisabila.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde gigibecalul » 23 Iul 2013, 00:31

State!...şi io şed la ţară! Îs la 4 km de Alba Iulia, fac 7 minute până la serviciu, cu condiţia să fie bariera deschisă, că io trec peste o linie ferată. Singura chestie care mă deranjează e faptul că idioţii ăia de la pizzerii nu livrează la domiciliu până la mine şi îs nevoit să mă duc io personal sau nevastă-mea să luăm pizza...câteodată când avem chef de ea. Nu m-aş muta la bloc nici dacă ai mai adăuga tu încă 50 de km la ăia 5 care există între Teleac şi Alba Iulia!...Şi încă ceva...am scris şi pe pagina mea...aici îi un mic rai...îmi beau cafeaua în fiecare dimineaţă pe şezlong în curte...zilelea astea îmi miroase un crin imperial dumnezeieşte...când nu e crin, e liliac şi privighetori, sau regina nopţii, sau ce flori vrei tu să îţi pui în curte...Şi încă ceva...dacă îţi faci tu casa cum vrei tu, poţi să îti pui sufrageria şi dormitorul unde vrei tu, nu unde au vrut proiectanţii blocului de apartamente, poţi să-ţi faci piscină...dacă vrei, poţi să îţi faci garaj pentru câte maşini vrei...Cât despre afacere, chiar dacă stai la ţară, poate să îţi meargă foarte bine...de exemplu eu am la ţară un studio de înregistrări care...fără să fiu lipsit de modestie...merge foarte bine... Şi ce e mai important...am albinele în grădină, grădină în care am câteva legume...nu multe..câte îmi trebuie.
P.S. Sper că n-am supărat pe cei care stau la bloc!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde MyBees » 23 Iul 2013, 02:31

Pentru oricine isi pune intrebarea asta, eu as raspunde "asteptati sa vina copilul!"

Viata la tara e superba, atunci cand o alegi si nu esti obligat sa traiesti acolo. Atunci cand apare un copil viata iti este data cu totul peste cap. Copilului tau trebuie sa ii dai toate sansele pe care i le poti da. Ca sa poti face asta trebuie sa poti sustine si financiar. Pana nu se schimba lucrurile, 40% din Business este in Bucuresti. Scolile bune sunt in Bucuresti.

Este important sa eviti decizii impulsive, bazate pe visele de acum, pentru ca asa cum spuneam cand vine copilul nimic nu mai conteaza. Kilometrul facut in plus nu conteaza la combustibil, inseamna insa minute in care copilul tau doarme pe bancheta in scaun, pe drumul catre scoala unde va ajunge obosit. Kilometrul in plus inseamna, mai ales, un kilometru de risc la care ti-l supui spre acelasi drum catre scoala. Si asa mai departe. Sau poti sa alegi sa il lasi la scoala si sa isi traiasca viata acolo unde te stabilesti si in cazul asta e bine de recitit ce spune Redoo.

Cred ca visele cu "mutatul la tara" trebuie lasate pentru mai tarziu, cand ne putem pensiona. Eu unul imi pregatesc raiul pe care il visez pentru acel moment, insa si asa m-am rasucit de cateva ori.

Legat de legumicultura, ce zice Mircea este valabil si in zona noastra. Si noi avem casa intr-un sat de legumicultori. Sat plin de vile, dar foarte putine ridicate in ultimii 10 ani. Comertul modern omoara tot. Nu mai stau lucrurile ca atunci cand mancai rosia din luna iunie, capsuna doar vara, pepenele in august, etc... Intr-adevar, foarte multa lume consuma ceapa verde, salata si usturoi in zilele de Paste. Din pacate, foarte multi legumicultori stiu de acest lucru si importurile sunt inca deschise.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde CristiTm » 23 Iul 2013, 07:45

asta spun si eu cum zice Mybees am 2 baietii relativ mici 9 ani si 2.6 unul scoala, after school, daca vrei sa faca si ceva sport ca vrea copilul si i acorzi sansa asta ca (poate eu nu am avut-o am crescut la tara ) celalat incepe gradinita eu nu gat mai repede de ora 18:00 decat foarte rar, sotia mea gata la ora 16:00 dar lucra la aeroport deci minim 30-40 de min pana ajunge sa ia copiii pe rand dimineata trebuie sa-i duc eu ea incepe de la 7 si asa as ajunge pe acasa daca as stimale a la sat pe la 20:00 ce sa mai fac pe acolo vara e frumos se intuneca la 22:00 iarna la 17 e bezna dai zapada dai la animale incarca centrala cu lemne etc hmmm despre care trai la tara vorbim ala de wekend care duminica seara fugim inapoi si spunem ce bine e la tara, eu cred ca kkt asat de stres ce ti-l d orasul cand alergi in sus si jos sa faci sa fie bine ne omoara si lipsa mai multa a timpului liber e mai problematic decat traiul urban
CristiTm

Mesajde modigliani » 23 Iul 2013, 08:21

State scrie:Vreau sa stiu parerea ta si la celelalte dezavantaje.

Pai ti-au cam raspuns colegii .
Hai insa sa subliniez si eu :

Viata la tara este frumoasa din primavara pana-n toamna . Iarna .... "nu-i ca vara" , ca sa parafrazez pe capu' tarii . In fine , nu intru in detalii . Unii o duc mai usor , altii mai greu . Eu personal am decis categoric sa vand casa de-o construisem la prima zapada serioasa de-am intampinat-o in santier . Nu ma vadeam dand la lopata de la 5 00 sa pot iesi din curte la 7 00 .

Dar problema cea mai serioasa o reprezinta , intradevar , educatia copilului .
Iunicu este boem si ingaduitor cand spune ca educatie ca la oamenii crescuti la tara n-o sa gasim printre cei de la oras . Total de acord , insa hai sa definim termenul "educatie" :

Una este bunul simt , simplitatea frumoasa a acelora , altele sunt cerintele sociale actuale si tendintele tehnice ale noilor generatii .

- Ma lupt impreuna cu tine cu fenomenul "Manele" . Sa nu te astepti ca copiii tai sa asculte Nothing Else Matters . Mediul ii va inghiti fara mila , indiferent de cat iti impui sa interzici asta . Iar daca o vei face totusi , prin absurd vorbind , nu vei face decat sa-i marginalizezi fata de acea micro societate in care ei isi vor petrece copilaria . Exemplul respectiv nu face referire doar si strict doar la orientarile muzicale .

- App de muzica , in oras orizonturile pasionale ale copiilor tai cresc exponential . Doar il stii pe fii-miu si trupa lui . Mai stiu si ca esti impresionat de realizarile lor . Ei bine , unde ar fi putut urma cursuri de chitara ( sau altele ) , unde ar fi putut repeta si performa in mediul rural ? Iarasi , aici nu fac referire strict la muzica . Putem vorbi de sporturi , navomodelism , chiar si cursuri IT. Vezi bine care este orientarea noii generatii .

- Si tu , ca si mine , ca si multi altii , suntem veniti din medii ca acela la care visezi tu . Da-mi voie sa consider , chiar cu lipsa de modestie acum , ca am avut noroc sa ne putem depasi conditia . Insa absolut nimic nu-ti poate garanta ca aceasta sansa o vor avea si copiii tai . Eu recunosc sincer ca daca nu ma integram in anturajul nou , cel al scolii de arte populare , anturaj care in mod absolut evident mi-a ridicat stacheta ( pe toate planurile ) , as fi ramas "condamnat" la idiotenie odata cu cei cu care-am copilarit . Tin inca foarte mult la ei , ne intalnim , bem o bere , insa - si uneori ma simt vinovat ca simt asta - viata face sa-i pot privi de undeva de sus . Nu-i deranjeaza , ba chiar am discutat cu ei despre asta . Ei au deschis subiectul . Si-au spus ca abia acum , la 40 de ani ai nostri , realizeaza ca ma luau la misto d-aiurea cand ei fumau prin parcuri iar eu spuneam ca ..... merg la cursuri . Dar n-am sa uit niciodata-n viata ca pasiunea pescuitului langa ei am deprins-o . Chiar si asa , eu ... stii cam in ce fel practic pescuitul , ei sunt si vor ramane braconieri curentaci in Pantelimon . Au nevoie de fiecare kil de peste sa-l vanda la coltu' strazii sa poata pune copiilor lor ceva pe masa . ..... Trist .

- Tot referitor la copii si la ce presupune eforturile intregii familii asupra problemelor ce deriva din existenta acestora in mediul rural a punctat absolut obiectiv MyBees . N-are rost sa reiau .

...................................................

Mai am de adus doar inca un singur aspect . Aspect care este foarte delicat . In mod evident multi vor ceea ce vrei si tu . Pune foarte serios in balanta nevoile tale si nevoile copiilor tai . Iar aici spun ca intr-un mediu ca cel ce ti-l doresti pentru tine nevoile lor s-ar putea chiar sa nu existe ( fii-miu ar fi vrut chitara daca n-ar fi vazut la altii ? La Danul , ca-l stii ) . Si-atunci , fara sa bagi de seama , fara ca ei sa bage de seama , te trezesti ca le-ai limitat orizonturile .

Fii-miu vrea sa plece din tara . Ca instrumentist sau ca IT-ist . Sunt doua domenii in care-a evoluat traind in Bucuresti . Din Ciorogarla ( tot p-asta o dau exemplu pt comparatie ) tineretul pleaca masiv in afara . Ca zidari sau faientari . Repet , Ciorogarla este la doar 5 km de Bucuresti !!! Intr-o noapte mergem impreuna la (aka) discoteca de-acolo , sa-ti faci o idee .........
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE