Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: La oras sau la tara ?

Mesajde iunicu » 23 Iul 2013, 08:40

Eu cred ca, la un om, capacitatea intelectuala se dezvolta inainte de mersul la scoala. Pentru asta sunt responsabili parintii. Scoala numai slefuieste un diamant sau o bucata de bazalt, dupa caz.
In spatele gradinii mele locuieste un nepot care ia lectii de acordeon dupa ce a incercat vioara si mandolina. Lectiile se tin chiar in scoala de tara, dupa cursuri.
Navomodelism, pescuit, acvaristica, drumetii, parasutism, columbofilie, apicultura, numismatica sau filatelie, sunt pasiuni care se pot cultiva si la tara, pentru unele, locuitul la tara este o conditie.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Mircea_63 » 23 Iul 2013, 09:46

Poate sunt putin off topic, dar referitor la copii, esentialul este sa fii cat mai mult timp impreuna cu ei. Ca la tara sau la oras, dar sa nu fii parintele care pleaca dimineata devreme si vine seara tarziu, parinte de weekend sau chiar mai rau.
Atunci il educi tu! Altfel il educa prietenii si strada. Cea mai buna educatie este exemplul personal.

Am avut un caine prost, dar prost rau, tembel nu alta. Imi era drag de el, dar am mai adus un catelus. Speram ca acesta va fi altfel. Au pierit mai multi catei, pe rand, caci "prostul" asta iesea la sosea si fugea dupa masini. Cateii la fel. Avea el mai multe tipicuri care se impregnau la pustanii adusi mai ceva ca o copie la indigo. Pana intr-o zi cand am vazut ca nu-l mai vad. Am avut sansa si norocul altui caine, vrednic, destept, devotat, doar ca nu venise de catel la mine ci era abandonat si se aciuiase in curtea mea si m-a adoptat rapid. Toti cainii care au mai venit apoi de mici si au facut ucenicia pe langa el, erau pe acelasi tipar comportamental. Cuminti, devotati, de casa... Poate pare jignitoare comparatia, dar la oameni este la fel.

Poti sa te chinui cat vrei sa ii "poruncesti" una alta copilului, dar exemplul personal este primordial. Si asta presupune sa fiti cat mai mult timp impreuna, exact in perioada cand tu trebuie sa alergi cat mai mult sa faci bani.

Familie saraca, copii cuminti si bine-crescuti. De nevoie parintii au plecat in Spania. Trimiteau bani si copiii aveau un nivel de trai absolut decent, dar rolul de tipar al parintilor a revenit strazii. Usor de imaginat ce a iesit. Ca e la tara sau la oras, dar sa fii cat mai mult timp alaturi de copii tai.

Consider absolut corecte afirmatiile lui Mybees si ale Modiglianului din constelatia Vega :D In schimb, ce spune Iunicu, e mai degraba o intamplare fericita.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde State » 23 Iul 2013, 10:42

Am citit absolut tot, acum trag niste concluzii pentru mine.

Le iau pe capitole:

Educatia copilului.
Eu sunt nascut la oras. De la 6luni pana la 6ani, m-au crescut bunicii din varful muntelui. Cand a venit vremea scolii, am plecat inapoi la oras. Parintii ma vedeau o data la 2 saptamani. Cu toate astea, am crescut bine, n-am ajuns nici zidar, nici lacatus. Nu ascult nici manele, nici nu fac "pogo" pe la vreun festival. :lol: Eu spun ca sunt cat de cat normal. Acum nu stiu cum priveste fiecare "normalitatea" sau nu stiu ce inseamna pentru fiecare "normalitate".
Ascult rock, lucrez intr-un domeniu mai mult decat ok, nu dau in cap, nu fur portofele, mi-am intemeiat o familie , etc.
Faptul ca am crescut in varful muntelui, ar fi trebuit ca acum sa fiu ori la coada vacii, ori prin Spania la capsuni.
Adolescenta mi-am trait-o in Ploiesti, cu scoala, cu tot ce inseamna ea. In anturaj am avut ******, betivi, drogati, manelisti in ultimul hal, tot tacamul. Am avut si "roacheri", motociclisti, pasionati de drumetii, oameni care se zbateau sa faca ceva mai mult pentru ei, etc.
Eu i-am ales pe cei din a doua categorie. Prieten am ramas cu toti, asa cum ziceai si tu Pictore. Ma mai intanlesc cu cate unul, bem o bere, ne povestim, etc. Unul are ca sunet de apel, o manea ordinara de exemplu...Asta nu inseamna ca asa trebuie sa fiu si eu. el cu treaba lui, eu cu a mea.

Apoi, am cunoscut atatia care s-au nascut in oras, au trait in oras , iar acum sunt ba la capsuni, ba someri, ba vand droguri, ori stau sa astepte pensia parintilor sa-si poata lua un pachet de tigari si o bere.

Despre ce educatie vorbim aici?

Eu recunosc si sunt mandru de asta: Pe mine m-au educat bunicii! Aia cu 4 clase, crescuti in padure, care munceau la C.A.P. si culegeau prune sa faca tuica. Aia mi-au oferit educatia.
Apoi au intervenit parintii, carora le multumesc si acum. De fapt, aici s-a schimbat un pic treaba. Indiferent ce-mi spuneau ei, eu faceam exact cum consideram. Cand greseam si ma loveam de vorbele lor, atunci realizam prostia mea.
Eu asa am trait, asa am crescut.
Fata de multi dintre prietenii cu care am copilarit, acum sunt mult peste. Nu peste toti, evident, pentru ca aia care aveau mai multe posibilitati, acum sunt cu un nivel/doua/trei peste mine. Sunt patroni de pensiuni, magazine, firme de transport, etc. Parintii mei n-au avut bani sa-mi ofere totul pe tava, asa cum au primit ei. Pentru asta nu-mi condamn parintii, doamne fereste!
Deci care-i baiul cu educatia pana la urma?

Daca acel copil va fi trasnit de mic si nu ma pot intelege cu el, credeti ca am mai multe sanse daca as trai intr-un oras mare? Eu cred ca nu. Si apoi eu imi fac datoria mea de parinte, pana implineste fix 18 ani. Daca pana atunci nu a invatat cum se comporta in societate, nu stie sa discearna ce inseamna bine si rau, il dau in ma'sa si gata.
La 18 ani consider ca orice om e capabil sa gandeasca singur. Daca nu poate, il mai ajut, daca nu vrea...pa.
Care-i problema? Sa ma chinui toata viata intr-o cutie de chibrit cu gandul la copil? Aceeasi educatie i'o ofer si la casa si la apartament. Eu zic ca la casa, dimpotriva, il pot slefui altfel.
Il pot invata cat de greu se castiga banii. Il pot invata fix aceleasi lucruri ca si la apartament.
Faptul ca stau inchis mai mult timp cu el, nu cred ca il pot educa mai mult. La casa, il pot educa la fel.

Scoala nu e o problema. Primele 4 clase le va face in comuna, asta e cert. Si eu sunt de parere ca bunul simt il capeti mai repede intr-un mediu rural decat urban.
Apoi cand va merge la gimnaziu in oras, temelia o are deja facuta. Eu vorbesc din experienta mea. Cand am ajuns la oras si am vazut cat de "trasniti" sunt copiii, m-am retras doar cu cei pe care-i consideram normali.
Mi-a prins bine? Eu cred ca da. O buna parte din aia "trasniti" sunt cei pe care i-am amintit mai sus, aia din categoria nasoala.

Revin si cu agricultura cand am o fereastra.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde State » 23 Iul 2013, 11:07

Referitor tot la educatie.

Bunicii mei m-au crescut intr-un mediu cald. Duminica ma duceau la biserica, ma invatau sa dau buna ziua la lume pe ulita, ma invatau cum sa vorbesc cu lumea, imi aratau ce-i bine si ce-i rau.
Cand am crescut eu mai mare, pe la 4-5 ani, aveam o dorinta: sa muncesc si eu la fel ca bunicu'. Asa vedeam eu ca trebuie sa fac, nu stiu...
Mi-a zis o vorba care mi-a ramas intiparita in minte, m-a zgariat pe creieri, m-a socat:

-Tu stai linistit si doar te uita,invata, ca o sa muncesti toata viata cand vei fi mare!

Vorbele astea spuse unui tanc de copil, sunt intr-un fel... :o

Daca eu asta vedeam in fiecare zi la ei, asta imi doream si eu sa fac.
Acum ma gandesc la oras. Daca ii vedeam pe ai mei ca vin de la serviciu si stau la Tv si mananca floricele si beau bere, eu ce-mi doream, nu fix acelasi lucru ? :roll:
Cum educ copilul? Ii spun: tati, nu e bine sa faci ca mine, tu du-te si te joaca, eu sunt mare si am voie.
Acum stiti si voi mai bine decat mine ce inseamna viata la oras, cu tot ce include ea..

Va mai dau un exemplu.
Fiica patronilor sotiei mele, care sunt avocati, au alt mediu social, alta conceptie despre viata.
Merge zilnic la balet, la cursuri de pian/vioara ca nici nu mai stiu, este inscrisa la o scoala de "elita", are bona, etc.
Singurul lucru bun de la ea e ca vorbeste engleza mai bine decat un translator. In rest....pauza. Nu-i place nimic din ce face, de fapt nu-i place sa faca nimic. Minte, se preface, s.a.m.d
O ajuta cu ceva?
De educat o educa parintii, ca vorba aia...au sange de "nobili". Daca de ea nu se prinde nimic, cine-i de vina?

Oare eu nu pot pati acelasi lucru? Sau trebuie sa am constiinta impacata ca macar am incercat?

Si tatal meu s-a chinuit sa ma invete electronica. Nu mi-a placut neam! El tot a incercat saracul dar daca gloaba n-a vrut? M-a trimis la atletism, karate, bob, cercul copiilor- radio-electronica etc. Nimic si pace buna....mie imi placea sa pescuiesc si atat.
Restul au venit de-a lungul timpului, de la sine.

Cam asta e cu educatia copilului, din punctul meu de vedere.
State

Mesajde redoo » 23 Iul 2013, 11:23

State te rog sa tii minte un lucru referitor la copii: intr-o zi vor ajunge sa semene mai mult cu prietenii decat cu parintii.a tara cred ca e mai greu sa gasesti parinti care sa gandeasca ca tine. E vb aici nu dor despre scoala...
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde modigliani » 23 Iul 2013, 11:29

State scrie:Fiica patronilor sotiei mele, care sunt avocati, au alt mediu social, alta conceptie despre viata.
Merge zilnic la balet, la cursuri de pian/vioara ca nici nu mai stiu, este inscrisa la o scoala de "elita", are bona, etc.
Singurul lucru bun de la ea e ca vorbeste engleza mai bine decat un translator. In rest....pauza. Nu-i place nimic din ce face, de fapt nu-i place sa faca nimic. Minte, se preface, s.a.m.d
O ajuta cu ceva?
De educat o educa parintii, ca vorba aia...au sange de "nobili".

Eee , kkt ! Evident , o sa divagam pe tema asta .....

Aia-s niste dobitoci ce-si imping copila catre chestiuni en vogue , ..... PLM ! Aia nu e educatie . Aia e ciopleala ticnitoida . Nu-s in stare sa lase copilul ala sa-si duca propria viata . Vor sa faca din ea o copie anemica a vietii lor . Repet , dobitoci .....

Nu asta spuneam Indiene ! revin la fi-miu , este cel mai aproape si cunoscut exemplu : l-am lasat sa se orienteze catre ce-a vrut el . Ba , mai mult , ii dadeam palme pe ceafa vazandu-l toata ziua cu ochii beliti in calculator . de unde sa-nteleg eu ce facea el acolo ? Credeam ca se .... JOACA ! Ei bine , chiar se juca . Kkt-uri d-alea de shootere . Acum , pe perioada de vacanta lucreaza ca game-tester . Vara trecuta a fost primul an , vara asta deja este supervizor . Are un nick celebru printre gameri , nick pe care-i vin oferte de job din India , Italia , Suedia , etc . Ca cica-i bun de tot in ce face si le "desfiinteaza" alora jocurile . Anul trecut se laudau indienii c-au facut "jocul fara bug-uri ( plm , nu ma intreba ce-s aia . Probabil fun soi de gandaci de calculator . :lol: ) . Al meu , dupa o juma de ora de joc le-a aratat indienilor nu mai putin de 22 de bug-uri . A doua zi avea loc de munca asigurat in India , casa , masa , lucru la domiciliu ( asta face si acum . Impusca d-aia toata noaptea da' ii vin bani ) . Nu vrea sa plece nicaieri pana nu-si termina facultatea-n Romania .

Cu chitara la fel . La inceput imi zgaria creierii si credeam cu convingere ca-i doar un moft al pubertatii . Ei bine , ...... stii unde-au ajuns copiii astia cantand .

Copila aia de povestesti de ea e tinuta in cea mai "pretioasa" colivie . Nu are nicio legatura cu ce spun eu .

......................................................................

Voiam sa evidentiez doar faptul ca mediul urban ofera infinit mai multe optiuni .

Redoo scrie:State te rog sa tii minte un lucru referitor la copii: intr-o zi vor ajunge sa semene mai mult cu prietenii decat cu parintii

N-are forumul asta butoane cu "like" ca-ti dadeam pana diseara de te cocosai sub ele !

Tare de tot omule ! Ai spus intr-o fraza ce ne straduim noi toti la un loc sa spunem de dimineata incoace !!! RESPECT ! ;)
modigliani

Mesajde nicus » 23 Iul 2013, 11:32

Statica, vazand postarile tale atat de sincere adaug si eu doua vorbe aici.
EU, nu am schimbat doar tara pe oras ci am schimbat si tara cu o alta. Nu definitiv.
Statica, te poti intalni tu cu tine oriunde, la oras, la tara, in europa sau pe asia sau nu poti constata decat ca problema nu e in exterior ci 'doar ' in interior.
TU, traieste ti visul, care nu este altceva decat viata ta, e maximum din ce iti poti oferi aici pe acest pamant.
Fiecare om este ‘doar’ suma intamplarilor sale iar sfaturile lor nu ti vor fi atat de folositoare, evita sa traiesti prin comparatie si vei fi fericit.
Copilul tau.. nu e problema mea :D
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde Mircea_63 » 23 Iul 2013, 12:09

nicus scrie:Fiecare om este ‘doar’ suma intamplarilor sale ............, evita sa traiesti prin comparatie si vei fi fericit.

Ce aveti astazi? :D Nicus, si tu poti sa te cocosezi de like-uri pentru cele citate.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde modigliani » 23 Iul 2013, 12:28

Mircea_63 scrie:
nicus scrie:Fiecare om este ‘doar’ suma intamplarilor sale ............, evita sa traiesti prin comparatie si vei fi fericit.

Ce aveti astazi? :D Nicus, si tu poti sa te cocosezi de like-uri pentru cele citate.

Intradevar , absolut MONUMENTAL !!!
modigliani

Mesajde iunicu » 23 Iul 2013, 13:44

Supertari cele din urma postari.
Concluzia, urmeaza-ti visul si viata ta va fi, cel mai probabil, asa cum ti-ai dorit.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde State » 23 Iul 2013, 18:52

nicus scrie:Fiecare om este ‘doar’ suma intamplarilor sale iar sfaturile lor nu ti vor fi atat de folositoare, evita sa traiesti prin comparatie si vei fi fericit.

Initial vroiam sa vad cum traiesc alti oameni la tara, cum se descurca, etc. Aveam in cap o idee sa ne mutam undeva departe de civilizatie...dar mi-a trecut.

Am stat si am analizat putin situatia. Undeva pe coclauri ar insemna doar libertate si atat. Apoi sincer sa fiu, trebuie sa ma gandesc si la bani. Ideea in sine a plecat de la motivul " vreau sa fiu mai liber".
Intamplator(de fapt in viata nimic nu-I intamplator) am fost la cineva in comuna Berceni. Din vorba in vorba, cat e terenul, cat e o casa, etc. Dat fiind faptul ca este foarte aproape de Bucuresti, am ramas socat cand am auzit preturile. Nu mi-a venit sa cred! O casa cu teren de 1000mp e mai ieftina decat un apartament slinos cu 2 camere la marginea orasului.
Diferenta fiind de doar 5km.
Eu aici m-am blocat. De asta am si scris pe forum. De felul meu sunt o persoana deschisa, n-am secrete, nu mi-e jena sa vorbesc despre mine. Totul e pe fata cum s-ar zice, n-am nimic de ascuns.

In cap am mai multe lucruri, vreau multe chestii, iar in situatia mea actuala...eu nu pot face nimic la bloc. Pur si simplu nu am cum!
In ultima vreme, am prins oarecum gustul comertului. Nu pot da detalii foarte multe, insa pot spune ca in doua zile(mai exact doua dimineti) se scot 500lei. Acum am prins alta "manevra" care necesita doua zile intregi, dar profitul e undeva la 2000lei. Banii astia ii castig intr-o luna de munca la patron!

Pe langa altele, vreau sa am un atelier al meu, sa stiu ca oricand mi se scoala mie, ma pot duce sa bat un cui sau sa tai o teava. La bloc unde o fac?
Simt nevoia acuta sa am loc sa ma desfasor. Cateodata vin acasa si ma plictisesc de mor. Mai rup o mulineta in doua, mai futizez internetul, mai o mancare, etc. dar ma simt ca la inchisoare.

Cateodata imi vine in gand urmatorul lucru: Ba, eu la ce plm muncesc ? Doar sa traiesc? Acum serios, muncesc toata viata si mor ca un soarece inchis intr-o cusca. Plm, nu e viata!
Sa stau cu gandul ca am timp la pensie sa ma asez pe vreun coclau? Pai atunci care mai e rostul? Mai dau doua basini si mor. Ce-am rezolvat?

Chestia cu educatia copilului nu o neg, insa nici nu va dau dreptate in totalitate. Sunt multi factori la mijloc care pot schimba situatia, ca eu nu sunt sigur ca 100% va fi ca voi.

Alta treaba.
Vreau albine nene. Acum am la tara. Si ce rost ? Ma duc din ce in ce mai rar. Mierea nu le-am luat-o niciodata, le-am pastrat-o pentru iarna. N-am timp sa ma ocup de ele. La ce naiba le tin acolo?
Vreau gradina cu de toate. Ma doare-n c.u.r ca se gasesc pe piata. Am cumparat pepene din Grecia. Are gust de chimicale! Am cumparat vinete. Au gust de kkt! Am cumparat varza din Turcia. Are gust si miros de hazna! Nu mai vorbesc de rosii...am vazut cu ochii mei cum cresc cu radacina intr-un burete imbibat cu chimicale si colorant.Ma p*s pe toate astea!
Voi credeti ca eu o sa-i dau vreodata copilului meu cacaturi cu nume de legume? Ii ingradesc orizonturile dar il indop cu chimicale. Asta da treaba. Prefer sa fie sanatos.
Pe langa faptul ca mananc exact ce cultiv, mai scot putin profit. In primavara n-am avut salata, ceapa si ridichi cate puteam vinde! Si asta din doua solarii ale lui socra-miu. Am ajuns sa cumpar din en-gross si sa vand mai departe. Cand am schimbat tactica, s-au dus clientii. Plm baa, alea aveau alt gust, astea de unde le-ai luat??
Acum intelegeti ce-i in capul meu?
Bucurestiul are o piata de desfacere foarte mare. Treaba e sa muncesti dar mai ales sa ai unde.
State

Mesajde un OM » 24 Iul 2013, 12:25

Felicitari ca vrei sa muncesti. Ca ai spirit de negustor si mai bine. Copilul invatat cu ceva munca de mic, dupa puteri, parca devine ceva mai ordonat si responsabil. Sa vezi ce gura cascata a facut un nene procesator cand a vazut-o pe fetita cea mica, ca a luat galetile golite de miere, din proprie initiativa si le ducea spre magazie.
un OM

Mesajde alt stupar » 24 Iul 2013, 15:45

mai baieti, cu totii am prins pe undeva cate un fir de discutie "filozofica" referitoare la cat de fericit e omul contemporan, cu toate binefacerile progresului, fata de omul de acu` 50 de ani. Excludem sisteme social-politice, vorbim pe fond.
Este ?
Ne simtim mai fericiti ca pedalam in Logan decat in Dacia 1100 ? Savuram mai mult un film de arta pe HD decat cei care-l priveau odinioara pe un Sirius alb-negru ?
Ma gandesc ca pe acolo ar bate si o discutie oras versus sat :shock: Si cred ca la urma-urmei totul se rezuma la asteptarile pe care le ai.
Sunt un orasean ( eh, oras :lol: un targ prafuit de provincie) nascut la oras dar crescut la tara. Un taran de oras cum ar veni :lol: cunosc expresia si "sensul" care-o insoteste... In familie, in momentele cand buzaresc de unul singur, in sinea mea... vorbesc in graiul de la tara. E clar ca din instinct schimb vorba "pe domneste" cand interlocutorul nu e de-al locului... un dual sim activ cum ar veni... Dar, ca "taran" de vocatie, spun cu mana pe imima ca nu as trai intr-un mare oras veac, egal ca Bucurestiul sau aiurea. Am facut scolile intr-un oras mare, stiu cu se mananca traiul in Timisoara de exemplu, dar... nu-i de mine. Pentru ce ? Pai astazi daca mi se nazare s-o tai pe deal in 15 minute pe bicileta sunt in padure, in varful dealului. Vreau sa mananc o pruna dintr-un pom ce n-a gustat in viata lui de pom urma de chimicala ? In doua`jdeminute o iau direct din creanga (arza-le-ar focu` de prune ca multe-s de strans anu` asta...) din livada plantata cu doua generatii in urma ! Aaaa... vreau sa beau o cafea intr-un Pub cu niste baieti finutzi cu care mai vorbesti una-alta de-o politica, o carte, aia-aia ca n-om fi nici noi chiar ieri coborati din pom... in alte cinspe minute sunt acolo !
Si-atunci ? De ce sa-ti doresti sa traiesti intr-un loc in care daca umbli de nebun pe strazi doua zile s-ar putea ca nici macar sa nu te recunoasca nimeni, sa fi doar un trecator anonim ???
Stiti ce inseamna ca de fiecare coltisor al locului unde traiesti sa te lege o amintire daca nu traita personal macar relatata de vreun cunoscut ? Stiti cata personalitate ajunge sa aiba un astfel de loc ?
Stiti ce inseamna ca mare parte oamenii care te inconjoara sa-ti fie relativ cunoscuti si sa schimbi binetzuri si saluturi cand ii intalnesti ???
Nah... sa n-o dau pe arie sentimentala... dar inca cred ca trebuie prinse odata si-o data radacini undeva, ca alfel esti in bataia vantului (huo... c-ajung acusi la trestia- lui Ignite :lol: )

Cat despre partea materiala... banul circula si altundeva decat prin buricul Capitalei... da, mai incet... dar circula !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde State » 24 Iul 2013, 16:52

alt stupar scrie:mai baieti, cu totii am prins pe undeva cate un fir de discutie "filozofica" referitoare la cat de fericit e omul contemporan, cu toate binefacerile progresului, fata de omul de acu` 50 de ani. Excludem sisteme social-politice, vorbim pe fond.
Este ?
Ne simtim mai fericiti ca pedalam in Logan decat in Dacia 1100 ? Savuram mai mult un film de arta pe HD decat cei care-l priveau odinioara pe un Sirius alb-negru ?
Ma gandesc ca pe acolo ar bate si o discutie oras versus sat :shock: Si cred ca la urma-urmei totul se rezuma la asteptarile pe care le ai.
Sunt un orasean ( eh, oras :lol: un targ prafuit de provincie) nascut la oras dar crescut la tara. Un taran de oras cum ar veni :lol: cunosc expresia si "sensul" care-o insoteste... In familie, in momentele cand buzaresc de unul singur, in sinea mea... vorbesc in graiul de la tara. E clar ca din instinct schimb vorba "pe domneste" cand interlocutorul nu e de-al locului. Dar, ca taran, spun cu mana pe imima ca nu as trai intr-un mare oras veac, egal ca Bucurestiul sau aiurea. Am facut scolile intr-un oras mare, stiu cu se mananca traiul in Timisoara de exemplu, dar... nu-i de mine. Pentru ce ? Pai daca mi se nazare s-o tai pe deal in 15 minute pe bicileta sunt in padure, in varful dealului. Vreau sa mananc o pruna dintr-un pom ce n-a gustat in viata lui de pom urma de chimicala ? In doua`jdeminute o iau direct din creanga (arza-le-ar focu` de prune ca multe-s de strans anu` asta...) din livada plantata cu doua generatii in urma ! Aaaa... vreau sa beau o cafea intr-un Pub cu niste baieti finutzi cu care mai vorbesti una-alta de-o politica, o carte, aia-aia ca n-om fi nici noi chiar ieri coborati din pom... in alte cinspe minute sunt acolo !
Si-atunci ? De ce sa-ti doresti sa traiesti intr-un loc in care daca unbli de nebun pe strazi doua zile s-ar putea ca nici macar sa nu te recunoasca nimeni, sa fi doar un trecator anonim ???
Stiti ce inseamna ca de fiecare coltisor al locului unde traiesti sa te lege o amintire daca nu traita personal macar relatata de vreun cunoscut ? Stiti cata personalitate ajunge sa aiba un astfel de loc ?
Stiti ce inseamna ca mare parte oamenii care te inconjoara sa-ti fie relativ cunoscuti si sa schimbi binetzuri si saluturi cand ii intalnesti ???
Nah... sa n-o dau pe arie sentimentala... dar inca cred ca trebuie prinse odata si-o data radacini undeva, ca alfel esti in bataia vantului (huo... c-ajung acusi la trestia- lui Ignite :lol: )

Cat despre partea materiala... banul circula si altundeva decat prin buricul Capitalei... da, mai incet... dar circula !

Multumesc! Sa traiesti! Sa fii sanatos! ;)
State

Mesajde redoo » 24 Iul 2013, 17:04

Stupare ai dreptate,la tara langa un oras mai mic este exact cum spui. Langa bucuresti cum vrea state treaba e mai complexa....aici sunt oameni care se salutau mai des cu vecinii de la bloc decat se saluta acum cu vecinii de la casa. Dimineata au deschis poarta,au scos masina si nu-i mai vezi. Acum ei beneficiaza de un apartament ceva mai mare care are balcon cu iarba si copaci.
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde State » 29 Iul 2013, 16:18

redoo scrie: Langa bucuresti cum vrea state treaba e mai complexa....aici sunt oameni care se salutau mai des cu vecinii de la bloc decat se saluta acum cu vecinii de la casa. Dimineata au deschis poarta,au scos masina si nu-i mai vezi. Acum ei beneficiaza de un apartament ceva mai mare care are balcon cu iarba si copaci.

Nu-i chiar asa . Tu te referi la propietarii de vile , care au un petic de pamant si ala plin cu iarba. Aia da , au apartament cu iarba si copaci. Pentru categoria aia , singura diferenta intre casa si apartament , consta in timpul parcurs pana in oras.
Sa te muti in Pipera de exemplu, si sa faci o ora si ceva dimineata pana la serviciu..e masochism. Mai pui inca o ora si ceva seara..deja e prea mult.
Aia n-au nici o activitate acasa. Sincer ? Stilul ala de viata nu-mi place. Nu vad nici o diferenta. Repet, doar timpul pierdut pe drum.

Eu imi doresc altceva.
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE