Closcutz scrie:Si o produci dumneata si nu aflasem noi. Da fuguta la manual si mai baga de acolo ceva arbusti, plante spontane sau chiar de cultura de la care ai umplut butoiele.Daca iti spun ca ma apropii de suta de familiii, n-are relevanta prea mare ca la anu incerc sa depasesc numarul asta. In alta ordine de idei nu conteaza cati ai, ci cati ai puternici.
Closcutz scrie:In alta ordine de idei asta e viata, altii vor sa fructifice salcamul, altii n-au salcam si merg pe amorfa, iar unii mai inteligenti si cu experienta care stiu mersul lucrurilor, proceseaza tone de miere de soc, si cand vine maharu de la achizitii vinde miere de soc la pret de salcam, aoleu e cam putin...atunci la pret de mana.
delorin I scrie:Elderberry Sambucus nigra Shrub 20 - 60 pounds honey; 600 - 800 pounds pollen per acre Nectar and excellent pollen source Blooms for 10 - 15 days. Honeybees love the pollen. The annual variety of elderberry, Sambucus ebulus, is also a good honeybee plant ! Ata e sursa http://www.themelissagarden.com/TMG_Vetaley031608.htm interesanta pentru ca sunt descrise si alte plante de cultura care sunt si melifere!
Dragos2006 scrie:Asta cu mierea de soc e criminala , am trait sa o aud (vad) si pe asta . Daca ati sti ca socul este otravitor in anumita cantitati ... Eu unul pana anul trecut mancam cu placere dulceata din fructe de soc dar cand la un curs am invatat despre soc am incetat sa mai pun gura pe produsele obtinute din soc.
kiloz scrie:Miere din soc
Timp preparare;30 min
Fierbere: 45 min
30 de flori de soc
1l apa
75 dkg zahar
zeama de la o lamiie
Pofta buna!
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 57 vizitatori