[quote="Dr. Who"]De doua-trei saptamani ma ambitionez sa tin in viata bietele plante, dar nu le pot convinge

Asa cum spuneam, am tot cumparat diverse soiuri de lavanda de la magazinele de profil din Bucuresti, dar dupa cateva zile petrecute in balcon, se inmoaie si apoi se usuca...desi atunci cand le cumpar sunt vioaie, frumoase si inflorite.
Oare ce este gresit in toata povestea?
In primul rand vreau sa va spun ca Lavanda nu este planta de ghiveci. Ea formeaza in scurt timp un sistem puternic de radacini care ocupa volumul ghiveciului, planta nu se mai poate dezvolta in conditii optime si in final moare.
Ea trebuie plantata cat mai repede posibil in gradina, in zone cat mai insorite.
Ar mai fi si problema udatului prea intens care poate duce la pleostirea plantei.
Exista unele tipuri de Lavandula Angustifolia care sunt mai mici si care ar putea rezista mai mult timp in ghiveci de
dimensiuni mari.
Lavanda din poze este Lavandula Stoechas, este o specie mai putin rezistenta la inghet. Am avut si eu 3 tufe care au ajuns la circumferinte de cca 60 cm, in gradina, dar dupa o iarna mai severa au murit. Trebuie plantate in locuri mai ferite de vanturi puternice.