Ferice de cei ce mai pot face roi pe o rama de puiet si pe o foaie si sa ajunga la 8 intervale nestimulati .
Dragos2006 scrie:Roi se poate face foarte bine si in luna august important este sa ai un cules constant de polen si un hranitor alimentat cu sirop de doua ori pe saptamana. Daca ai si o vatra de iernare buna sigur vei avea in primavara o familie bunishoara.
Apropo de costuri ale hranirii , la o familie pe 5 rame bagi max. 10 kg zahar ,inseamna 40 lei echivalent la 2,5 kg. miere de salcam. . Daca la 1 aprilie ai doua rame batute cu puiet productia la salcam este asigurata . In Romania si in cel mai prost an la salcam tot se scoate 10 kg/colonia de albine. Dar cu o singura conditie ! sa lucrezi cu material biologic autohton , te bagi la ciori vopsite intri pe teren minat !
Ioan Guist scrie:Asa ca facem roi cand stim si avem din ce.
Dragos2006 scrie: Daca la 1 aprilie ai doua rame batute cu puiet productia la salcam este asigurata . In Romania si in cel mai prost an la salcam tot se scoate 10 kg/colonia de albine.
Mircea_63 scrie:Paul, uite ce am observat: le iei puiet, se zbat disperate sa puna altul la loc. Le iei miere, se zbat sa completeze, bineinteles ca atunci cand are cine si ce culege. Nu garantez ca observatia si concluziile mele sunt corecte, dar un usor deficit imi pare ca le mana din urma. Mai vad eu peste 10 ani daca sunt corecte concluziile de acum.
Dragos2006 scrie:Roi se poate face foarte bine si in luna august important este sa ai un cules constant de polen si un hranitor alimentat cu sirop de doua ori pe saptamana. Daca ai si o vatra de iernare buna sigur vei avea in primavara o familie bunishoara.
Apropo de costuri ale hranirii , la o familie pe 5 rame bagi max. 10 kg zahar ,inseamna 40 lei echivalent la 2,5 kg. miere de salcam. . Daca la 1 aprilie ai doua rame batute cu puiet productia la salcam este asigurata . In Romania si in cel mai prost an la salcam tot se scoate 10 kg/colonia de albine. Dar cu o singura conditie ! sa lucrezi cu material biologic autohton , te bagi la ciori vopsite intri pe teren minat !
paul scrie:Mircea, pertinenta observatia !!!
Numai ca, eu cel putin, inafara de maxima pasiune, mai tin albinele si sa produca ceva acolo cat de cat .Spunea cineva, acu' nu stiu daca-i chiar in totalitate adevarat ca ..."albina e ca femeia, daca nu-i dai de lucru ... ii vin idei".Garantez pentru partea cu ... femeia !!!Pentru partea cu albinele, mai vad eu peste ... 10 ani !
![]()
In aceeasi ordine de idei, un cercetator rus (deh ... tot de la ei vine primavara) spunea ca extragand toata mierea unei familii in plin cules duce la o sporire a productiei de miere cu pana la 30% ...
LE ... treaba cu femeia e SIGURA . Uite de ex: nevasta-mea a luat concediu si i-a venit ideea sa ... plece!!! La mare ... L-a luat pe fiu-meu si ... dusi au fost !Si eu ... home alone !!! Cu serviciu, cu albine, cu mica afacere , cu soacra ...
paul scrie:Cristi ... principial AI DREPTATE !!!
Numai ca nu m-a rabdat inima ca 14-15 intervale cu albina matura sa ... frece buha !!! Puiet nu, miere nu ... Nu mureau degeaba albinele alea ??? Nemaivorbind de faptul ca ... au trait degeaba !
Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori