de IGNITE » 28 Iul 2013, 20:13
daca nu doresti să risti este bine să nu incepi cu multe. este adevarat. si a incepe cu 20 nu inseamnă că eşti mai interesant pentru că eşti în stare să rişti.
si eu am vrut să încep cu 5, să învăţ repede măcar câteva lucruri, apoi să-mi iau mai multe în anii următori.
5 este numărul recomandat, exact cum am citit prin cărţi, dar... pe mine m-a mâncat pielea şi am mai comandat, gândindu-mă că nu mai prind eu preţul ăla bun, iar acum pot să vă spun că nu este deloc uşor. destul de repede situaţia scapă de sub control. un exemplu este dat de furtişag, care, pur şi simplu, te bagă în sperieţi. nu este uşor să te ocupi de o asemenea situaţie nici ca apicultor experimentat. nu numai că este păgubos, dar este şi descurajant.
nu costă 150, dar,într-adevar costuri sunt, multe pe care nu le-ai prevăzut. spre ex. eu am cumpărat mult, ieftin, dar a fost ieftin doar în aparenţă, pentru că, în realitate, trebuie să cumpăr mătci de calitate.
şi aici apar problemele: sunt scumpe, dacă nu vrei să le iei cu 70 de ron de la Institut, le iei cu 40-50 din alte surse. eu nu cunosc aceste surse, nu am încredere că sunt surse bune, nu ştiu cum să le transport, nu ştiu cum să le implantez. un alt aspect: dacă vrem să înlocuim 20 de mătci cu altele achiziţionate, ne trebuie peste 20 pentru că nu le acceptă de fiecare dată. deci ... costuri mult mai mari. cel puţin...după mintea mea. nu degeaba cei cu experienţă au scris cele de mai sus.
faptul că întrebi...mi se pare oarecum firesc pentru că poţi citi mult şi bine, dar este altceva când cineva îţi explică mai pe înţeles. în plus, poţi învăţa multe din desele probleme care apar, pentru că te dai cu capul serios...iar dacă reuşeşti să supravieţuieşti ... e altă poveste.