Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Stropiri contra insectelor

Mesajde priest » 30 Iul 2013, 09:11

Ziua buna!
Din anumite surse am aflat ca maine incepand cu pra 5.00 am vor incepe stropirile in zona in care am albinele. Am inteles ca stropesc contra viespilor sau ceva de genul. Toti cei ce avem albine suntem disperati , nestiind ce trebuie sa facem. Personal,m-am gandit sa pun incepand cu ora 24.00, la urdinis, o plasa (avand si podisoare cu plasa) pentru a nu iesi lucratoarea. Cum stropirile dureaza 2 ore, am zis sa scot acea plasa incepand cu ora 8.00 am. Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac. Va multumesc anticipat.
priest

Re: Stropiri contra insectelor

Mesajde Dragos2006 » 30 Iul 2013, 09:18

Aceste stropiri se anunta oficial din timp , la primarie vei gasi afisul cu respectiva stropire. Apicultorii inregistrati la respectiva primarie trebuie informati personal .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde priest » 30 Iul 2013, 09:26

Dragos2006 scrie:Aceste stropiri se anunta oficial din timp , la primarie vei gasi afisul cu respectiva stropire. Apicultorii inregistrati la respectiva primarie trebuie informati personal .

Tocmai. Am fost informat de un stupar. Eu am doar 3 stupi.Nu m-am inscris.Oricum treaba este adevarata. Astept sfaturi. Multumesc!
priest

Mesajde Gabysgg » 30 Iul 2013, 10:46

nu este chiar asa cu zic ei cu stropirile si mai ales cu intervalul orar si mai ales cu zilele de stropire fiindca ei dau un anumit interval plus ca tine foarte mult de prognoza meteo,nu a-si vrea sa te dezinformez dar stopirile astea sunt cam apa de ploaie
Gabysgg

Mesajde priest » 30 Iul 2013, 11:48

Eu vroiam sa stiu ce trebuie sa fac in situatia asta.
priest

Mesajde jenica67 » 30 Iul 2013, 11:57

Ti o zi stupii inchisi fara probleme. Dar sa ai aerisire corespunzatoare. Eu am tinut din gresealla 3 zile acum 4 ani un stup inchis si nu am avut nici o problema. Mi-au murit sub 15 albine. Dar eu am fund AV si capacul cu polestiren in el. Eventual peste ei ceva placi care sa ii umpreasca, departate de capac sa circule aerul intre.
jenica67

Mesajde priest » 30 Iul 2013, 13:17

jenica67 scrie:Ti o zi stupii inchisi fara probleme. Dar sa ai aerisire corespunzatoare. Eu am tinut din gresealla 3 zile acum 4 ani un stup inchis si nu am avut nici o problema. Mi-au murit sub 15 albine. Dar eu am fund AV si capacul cu polestiren in el. Eventual peste ei ceva placi care sa ii umpreasca, departate de capac sa circule aerul intre.

Am inteles, multumesc! O sa pun plasa la urdinis si nu cred sa fie problema aerisirii.
priest

Mesajde nae » 30 Iul 2013, 22:31

In prima faza asi face ca trenul(sunt depresiv ) ,dupa ce te calmezi cauti variante .
Poti tine o fam inchisa cu FAV si stropita regulat ,prin podisor cu apa si umbrita si.. ce remanenta are otrava?,daca e Fastac 24h daca e ''X'' cu remanenta 7 zile(canicula ) ce faci ?
Viespea mananca producatorul de mana(lehnida/lecanida) nu mana , ea ramane contaminata pe rama pana deschizi matale stupii +roua de dimineata.. te-am speriat ?, incarca-i si fugi !
nae

Mesajde akmm » 16 Apr 2014, 09:49

,,A poll taken of the seventy-five beekeepers at the meeting showed 80,000 colonies damaged: 75% of them severely damaged. Additional reports place an average loss of 60% of hives in almonds were impacted. Of that 60%, 40% lost adult bees and had dying brood, 20% of the hives were dead completely. These losses were experienced by beekeepers who wintered in California, as well as those who brought their bees into almonds from southern states.....''
O stropire la polenizare de migdal , in California, a prilejuit afectarea a 80.000 familii de albine, 75% afectate zdravan.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE