nae scrie:Nea Aliuta ignora-ma ...
Sunt 2 variante :
1-lipsa hrana(albina simte nu citeste )= mananca ouale ...
2-defect al matcii(melanoza/nosema...)..., se vede oul dar si laptisorul si nu depaseste aceasta faza ...
...daca citesti.. lipsa larvei de trantore nu are legatura , daca gandesti ARE .
Mircea_63 scrie:Eu personal as fi fost foarte curios sa aflu ce se intampla daca acestui stup i-ar fi dat o rama cu oua de alt stup. Evident ca daca a dat rama aceea cu oua altui stup si acel alt stup a eliminat ouale...nu suna bine. Chiar sunt foarte curios ce fac daca le dai o rama cu oua de la altul. Cresc puiet, trag botci, le elimina si pe astea? Eventual pot sa fie si cateva larve. Le elimina si pe astea? Vorba dumitale nea Dicu, in stup se poate intampla orice.
nae scrie:Salut Aliuta , ma bucur ca nu esti ''sensibil'' .
Sanatate d-tale si familiei +fam de albine .
Mircea_63 scrie:Roi primar (roi si cules din pom) sau un roi facut? Daca stii cumva acest amanunt... m-ai facut curios.
aliuta2000 scrie:nae scrie:Nea Aliuta ignora-ma ...
Sunt 2 variante :
1-lipsa hrana(albina simte nu citeste )= mananca ouale ...
2-defect al matcii(melanoza/nosema...)..., se vede oul dar si laptisorul si nu depaseste aceasta faza ...
...daca citesti.. lipsa larvei de trantore nu are legatura , daca gandesti ARE .
Nu e vorba de ignorat ...Prima varianta iese din calcul pentru ca: am luat o rama de oua din acest stup si am dat la alta famile (Famile de albine , nu roi) si a patit acealsi lucru , adica rama a fost curatata .
2 daca ar fi asa , ar fi prezent laptisorul de matca , dar el lipseste cu desavarsie . "oul este defect " lucru clar , Intrebarea mea era : care ar putea fi cauza .
Pot sa vorbesc cred deja ;la trecut , pentru ca acum au o alta matca si cu siguranta se va schimba treaba .
Problema e sigur de la matca , dar stiu ca si in caz de probleme(bolile cunoscute) tot trebuia sa treaca ponta din stadiul de ou la stadiul de larva , ori la mine tocmai aceasta este ciudatenia ca ele erau eliminate . exista prima ideea care pare paluzibila si anume Incestul si toata ponta poate fi "'defecta", lucru care noi nu il observam , dar albinele da .
Cat despre rezerve .. el primeste sirop , deci iese din discutie treaba cu rezerve si cules ... polen exista in natura in cantitate suficienta.
si de propolizat .. eu am toti stupi care sunt propolizati , si toti care stau in preajma au acelasi lucru din cauza padurii care este in apropiere si mai e si rasinoasa pe alocuri . Propolisul este dezinfectant printre altele .
@ dicu.ion57 si celalti ... nu ma mai domniti va rog , suntem aici s vorbim , si daca vorbim la per/ tu cine se supara sa ii cada nasul .
Primesc stimulent .
situatiaeste spre rezolvare ... Matca aceea desi imi pare rau ca nu am facut o poza cu ea era absolut SUPERBA mare frumoasa , nici prea vioaie , nici prea inceata .
Cred ca asa cum ati rezolvat si dumneavoastra eu i-am rupt gatul si am mai dat o rama cu ceva puiet capacit si ceva larvar + o matca imperecheata care oua . si ies albine , acum se pune problema de acceptare , dar sunt sigur ca voi gasi ponta si tot ce trebuie .
aliuta2000 scrie:Concluzie : Matca defecta !!!! cu noua matca puiet deja pe 2 rame din care cam 1 fata de rama capacit , larvar mare / mic si oua .
ce s-a intamplat cu matca ?!! greu de spus pentru ca nu am intalnit asa ceva pana acum , .
Imi permit sa concluzionez : Cand se intalneste o situatie similara suciti imediat gatul la matca si remediati problema .
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori