Mircea_63 scrie: Acum suntem in August

Cred ca ar fi momentul potrivit pentru o discutie despre ce si cum face in aceasta luna.
Pai, fiecare face cam ... ce poate !

Unii ca tine, de ex. "sunt nevoiti"sa ... plece la mare ...

Altii ...
Daca ne referim stricto senso la albine, face fiecare ... cum il taie capul !

Adica, CEI CARE STIU FAC CEEA CE TREBUIE! CEI CARE NU STIU, asa ca mine, FAC CEEA CE CRED CA ... STIU !
Ce fac eu: prima data o revizie generala, rama cu rama pentru a putea evalua starea familiilor si a roilor (rezerve de miere si pastura, rame cu puiet, etc). Functie de ceea ce vad si de ..."traficul la mansarda"iau unele masuri: stimulez-completez (nu foarte mult cantitativ), deblochez unde-i cazul (si nu prea ii),sparg cuibul cu cate o rama insiropata pentru a o oua regina (cam la 5-6 zile),reduc urdinisurile, mai nou am facut un "premix"din sirop de zahar invertit 5/1 (5kg.zahar-1l.apa), protofil si 1,2 kg. lapte praf degresat, pentru al administra pe spetezele superioare ale ramelor, pentru a ajuta la cresterea puietului; dupa 15 august o sa adaug si drojdie de bere inactivata injumatatind cantitatea de lapte praf (tre'sa ma mai lamuresc ce-i cu drojdia asta si cum sa fac s-o inactivez).Nu restrang deocamdata nimic. Cand incepe sa se mai raceasca, mai ales noaptea, pun folia deasupra cuibului, lasand o fanta, mentin caturile pentru a putea pune in ele bidonasele cu sirop pentru stimulare-completare. Dupa 15 august ma bag cu fumigatii cu pelin si 3 tratamente cu varachet. Cumpar polistiren extrudat de 3cm si imi confectionez diafragme laterale "totale"cate 2 pentru fiecare familie.
Cam asa ... fac eu!!!