Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Surprize la tratamentul cu Varachet Forte

Mesajde victor s » 19 Oct 2012, 18:44

alt stupar scrie:Exceptand vreo 3 familii, caderea de paduchi a fost ZERO !

Ce sa zic... trei tratamente cu Varachet in august-septembrie la intervale strict de 8 zile, apoi cate doua benzi de Mavrirol la toata lumea... asta este situatia.

Acelasi tratament l-am aplicat si eu si dupa cum se vede rezultatul este diferit.
Din trei motive putea aparea aceasta situatie...
1- stup neetans (exclus la mine...stup marca Hodis)si automat tratament ineficace.
2- tratament necorespunzator (exclus sau poate nu, pentru ca am mai auzit cazuri in care, chiar daca era in termen de garantie, nu a avut rezultatul scontat, ba chiar s-au pierdut familii peste iarna ) Aici ar fi mai multe aspecte de discutat pentru ca si aceste tratamente trebuiesc pastrate in anumite conditii specificate de prospect, cantitatea de substanta aplicata coloniei , urmarirea hartiei de control etc.
3-persoana care a efectuat tratamentul.
Daca mai sunt si altele va rog sa ma completati, cu totii am avea de castigat in lupta asta cu...paduchiosii !
victor s

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Oct 2012, 18:52

ieri la tratament am avut doua cutii cu varachet forte !!! una expirata din iulie anul asta si una care expira la anul !!!
cel expirat avea o culoare mult mai inchisa fara sa aiba cristale pe fundul sticlutei !!!
NU M-AM RISCAT !!! ce-i expirat , adio !!! raman cu benzile si cu pipeta !!! :lol: :P :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde peterneamt » 19 Oct 2012, 21:47

Daca ai braula te rog fotografiazal ca eu nu l-am mai vazut de 15 ani. Varachetul necristalizat este foarte bun dar poate fi mai concentrat in amitraz in cazul in care dopul sticlutei nu a fost etans. ;)
peterneamt

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Oct 2012, 21:51

daca am putut sa aleg , am ales cel care nu este expirat !!! faceam putina economie pentru anul viitor , dar am considerat ca nu merita sa ma risc !!! :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Re: Intrebare varachet

Mesajde cipry74 » 10 Noi 2012, 18:34

numarate ...si masurate cu pipeta din pachet ...mi-ai iesit 280 picaturi..la 6.5 ml rezulta aprox 43 pic /ml
cipry74

Mesajde QUASAR » 17 Iul 2013, 00:13

am cumparat un aparat Fogger varianta ieftina ( de la sarbi) si vreau sa stiu daca a folosit cineva varachet cu acest aparat ? sau daca se poate pune varachet in el . multumesc anticipat
QUASAR

Mesajde almasel » 18 Iul 2013, 19:57

QUASAR scrie:am cumparat un aparat Fogger varianta ieftina ( de la sarbi) si vreau sa stiu daca a folosit cineva varachet cu acest aparat ? sau daca se poate pune varachet in el . multumesc anticipat

Din primavera asta mi-am luat si eu un vaporizator sarbesc, la indemnul unui prieten, care il foloseste de vreo 2-3 ani. Merge ok.
Am folosit varachet amestecat cu ulei de parafina (cumparat de la farmacia umana- se foloseste si la preparatele pt uz uman, foarte ieftin) + apa distilata. Ca si rezultate (paduche cazut) mi s-a parut cam la fel cu celelalte metode. Marele castig este la durata efectuarii tratamentului (93 stupi in mai putin de 30 minute, in timpul tratamentului am facut si o pauza de o tigara). Una peste alta isi face toti banii.
almasel

Mesajde Apismella » 26 Iul 2013, 19:35

Daca a cumparat cineva ,recent varachet forte ,eu personal nu mai inteleg nimic! Pe sticluta scrie : amitraz 200g la litru,taufluvalinat240g la litru, iar pe cutie:"Fiecare ml contine ;150mg amitraz,60mg taufluvalinat" Voi ce intelegeti? Cum poate sa apara pe piata asa?
Apismella

Mesajde DaniApis » 28 Iul 2013, 16:51

A facut cineva tratament in perioada aceasta contra varroua?? Daca da cate 1 sau 2 fumigatii? :?:
DaniApis

Mesajde almasel » 28 Iul 2013, 17:21

DaniApis scrie:A facut cineva tratament in perioada aceasta contra varroua?? Daca da cate 1 sau 2 fumigatii? :?:

Aseara am dat un "fum" cu vaporizatorul. Cadere masiva de paduchi... E primul tratament dupa culesuri, urmeaza al doilea saptamana viitoare.
almasel

Mesajde Geocrin » 05 Aug 2013, 16:20

Am facut 2 tratamente in 20 si 27 Iulie:rezultat ZERO !!! nici de samintza nu am vazut vreun paduchios!!!
A doua oara am folosit si foaie de control.Oare mai e bun Varachetul?
PS.Termen de valabilitate:iulie 2013.intrebare: expira la 1 iulie sau 30 iulie?
Am sa incerc cu pelin sa vad ce-o fi.
Salutare ;)
Vincit omnia veritas-Adevarul invinge totul
Geocrin

Mesajde almasel » 05 Aug 2013, 18:01

Geocrin scrie:Am facut 2 tratamente in 20 si 27 Iulie:rezultat ZERO !!! nici de samintza nu am vazut vreun paduchios!!!
A doua oara am folosit si foaie de control.Oare mai e bun Varachetul?
PS.Termen de valabilitate:iulie 2013.intrebare: expira la 1 iulie sau 30 iulie?
Am sa incerc cu pelin sa vad ce-o fi.
Salutare ;)

Greu de crezut sa nu fie nici macar unul!
In perioada culesurilor, respectiv imediat dupa culesuri, cand este puiet in cantitate foarte mare (mai ales capacit), infestarea cu acarieni este masiva... deci este cam greu de crezut ca nu a cazut nici unul. Poate tratamentul nu a fost facut ok, poate medicamentul expirat, poate, pa0ote... destui factori.
In cazul medicatiei pt uz uman regula este urmatoarea: dupa data expirarii medicamentul isi pastreaza caracteristicile inca aproximativ 6- 12 luni (pentru evitarea accidentelor). In cazul medicamentelor cu uz veterinar nu am gasit niciodata vreo specificatie.
eferitor la intrebarea ta legata de data expirarii, conform legdislatiei DSV varachetul tau a expirat la 30.07 (1 iulie este prima zi "out of date"). De obicei se fac astfel de confuzii, existand o multitudine de formulary:
-data expirarii: luna x, anul y
-inainte de data x
-expira la data de ...
Eu personal verific inainte de utilizare daca este in termen si daca varachetul are cristale... daca una din astea doua nu sunt ok, cumpar altul.
almasel

Mesajde proapis13 » 05 Aug 2013, 19:45

Amitrazul continut de varachet este o otrava
Otravurile din cate cunosc NU au termen de valabilitate;exceptie,contactul cu aerul cind otrava se dilueaza
Citisem mai demult despre un studiu israelit asupra amitrazului
S-a dovedit in timp ca soarecii de laborator ce au intrat in contact cu substanta au dezvoltat diferite forme de cancer :!:
Imposibil ca paduchele tratat de tine sa fi dezvoltat o asemenea adaptabilitate incat sa ,,consume'' amitrazul ca pe apa...
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde almasel » 05 Aug 2013, 20:40

proapis13 scrie:Amitrazul continut de varachet este o otrava
Otravurile din cate cunosc NU au termen de valabilitate;exceptie,contactul cu aerul cind otrava se dilueaza
Citisem mai demult despre un studiu israelit asupra amitrazului
S-a dovedit in timp ca soarecii de laborator ce au intrat in contact cu substanta au dezvoltat diferite forme de cancer :!:
Imposibil ca paduchele tratat de tine sa fi dezvoltat o asemenea adaptabilitate incat sa ,,consume'' amitrazul ca pe apa...
salve :D

Corecta logica ta pana la un punct!
Iata parerea mea: atat amitrazul, cat si alte "leacuri" obtinute in laborator sunt otravuri sau droguri (incapand cu banala aspirina...). In timp sau in conditii improprii de depozitare (temperatura, umiditate) substantele active sau inactive din medicamente se denatureaza, efectele considerate benefice putandu-se transforma in efecte adverse.
Contactul cu aerul face ce din varachet sa se evapore o parte din substanta activa.
In alta ordine de idei, tot ceea ce tine de alimentatie si medicatie are termen de valabilitate (si otrava este tot un medicament). Nu cunosc vreun medicament sau aliment care sa aiba calitatile initiale si dupa 5 ani.
Asa cum spuneam mai devreme, nici eu nu cred ca nu a murit nici un paduche... ceva nu a fost in regula (presupun ca varachetul nu a mai fost ok, adica si-a pierdut calitatile terapeutice.
almasel

Mesajde Geocrin » 05 Aug 2013, 22:27

Multumesc de informati
Am sa cumpar o sticla de Varachet si in wekeend am sa fac inca un tratament si va voi spune daca Varachetul este buba sau nu.
Salutare ;)
Vincit omnia veritas-Adevarul invinge totul
Geocrin

Mesajde cristi_vidican » 07 Aug 2013, 07:31

Cândva am deschis un topic cu următorul titlu: varachet, apă de ploaie? Am dat cu varachet în august, pe la jumătate și cădeau 2-3 păduchi. Atât.
Imediat m-a luat nea Gică de-o parte și m-a urecheat bine că urgent am schimbat titlul topicului în: viewtopic.php?f=8&t=528
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE