paul scrie:4-daca rasa este" de vina ",care albine sunt mai harnice ,cele care capacesc umed sau cele care capacesc uscat ? !
gica scrie:Daca nu scrie nimeni scriu diseara.Acum plec la descapacit.
andrei_calinescu scrie:Uscat sau umed???
paul scrie:Multumesc frumos ,am sa caut material pentru ca problema este f.interesanta ! Poate am eu o parere gresita dar am impresia ca albinele care capacesc uscat sunt mai ...altfel .Cred ca au o dezvoltare mai rapida primavara si sunt mai organizate ...Mentionez ca nici una din cele 5 familii ale mele ,nu capaceste uscat ,concluzia ca aceste albine sunt mai ...altfel ,am tras-o vizionand rame cu puiet si mai ales rame cu miere .Colegul proapis 13 prin postarea de mai sus mi-a intarit aceasta convingere .Crescatorii de matci ,pe langa criteriile de selectie binecunoscute ,iau in considerare si acest criteriu ? A facut cineva vreo statistica apropos de familii recordiste ,care sunt majoritare cele care capacesc umed sau cele care capacesc uscat ? Mai am o banuiala si anume :cele care capacesc uscat ,capacesc mai repede decat cele care capacesc umed ,nemaivorbind si de avantajul economic (prezentat ce proapis 13 ) !
paul scrie:jonny_it ,o sa te rog frumos ,in primavara (cat mai devreme ) sa-mi vinzi si mie 2-3 matcute care au aceasta calitate (capacesc uscat )! Multumesc anticipat .
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori