mircea_tm scrie:Daca o sa fie seceta in multe zone din tara foarte posibil ca nu o sa mai avem ce stimula in septembrie.
Hranirile de completare se fac in august pentru a nu uza albina care o sa ierneze. Diferenta se vede primavara, nu acum.
Foarte adevarat ce spui tu si ceilalti colegi,dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu aia din tirg si nici un an(ma refer la
vreme)nu seamana cu altul ,plus ca fiecare avem stupina in zone mai bune s-au mai rele(pt cules de intretinere)si nu in ultimul
rind depinde si de experienta fiecaruia,tote ac fac ca ce facem in ac perioada sa stringem recolta buna la...anul!!!
Daca anul trecut pe vremea asta era seceta mare peste tot,eu numaram in rame cel cu pastura iar puiet1-3 rame...acum peste tot
in gradini pe dealuri...flori... e cu totul altceva cind deschizi st si gasesti de toate...
Eu am mai spus si in alte mesaje si repet:
-cind vin cu st din pasoral dupa 2-3zile fac curatenie in(curte)stupi...dau caturile jos(opresc50-60r cu miere la rez) la majoritatea...
-trec apoi la cuiburi(de regula eu nu extrag mierea de jos nici la salc nici la tei) extrag 1-3rame inclusiv rama claditoare(pe care o
pun la pastrare pt aprile) iar cu 2ram
pt fiecare asigur spatiu pt ouat...
-odata cu aranjarea cuibului fac si egalari intre stupi si chiar roi(schimb de r cu puiet,oua,larvar)...
-din 2 in 2 zile incep marea batalie

stimulare- completare(dupa caz si nevoia fiecaruia)2-3 saptamini...
-dupa caz (in functie de rez fiec stup-din caiet)trec la inlocuirea matcilor anul trei sau slabe cu altele tinere din nuclee...
-la stim- complet pun in parti egale miere-api...sirop+tincturide plante in pungi s-au hranitor cu masurile ce se impun...
Am mai spus...acum fac 3 tratamente cu varachet la 7 zile....SANATATE latoti-MOSU

Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!