Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde CATALIN » 06 Aug 2013, 18:12

proapis13 scrie:Majoritatea dintre noi intensifica controalele la stupi in perioada asta
Cei ce v-or da peste situatia din foto de mai jos cum trebuie sa procedeze
Ce masuri trebuie luate sau este ceva normal in perioada asta a anului ca puietul sa arate asa
salve :D

ASA CEVA AM GASIT LA UN PRIETEN UN STUP RAMAS FARA POPULATIE IN URMA UNUI FURTISAG
IN CAZUL DE FATA AS STRAMTORA RADICAL CUIBU SI DUPA O SAPTAMANA ALTA DECIZIE
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde proapis13 » 08 Aug 2013, 14:48

Daca la noi se organizeaza un concurs in care se se pun intrebari si se dau si foto explicite iar majoritatea apicultorilor nici macar nu se sinchisesc sa dea macar un raspuns cu propriile pareri nemai vorbind de un coppy-paste cu raspunsul de undeva dintr-o sursa autorizata,iata un concurs inedit in China
http://www.aliceinwonder.net/2011/07/un ... ltori.html
P.S. Intrebarea cu foto de mai sus NU ii este adresata exclusiv colegului Catalin :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Jean Valjean » 08 Aug 2013, 15:27

Incerc sa raspund eu.
Avem de-a face cu o grava infestare cu varroa, prin urmare este necesar urgent un tratament de deparazitare.
Daca este normal? Tinand cont ca a trecut ceva vreme de cand s-a facut ultima deparazitare in stupi (eu pana acum nu le-am facut nici un tratament pe anul asta), cred ca este normal sa existe o populatie destul de mare de varroa in aceasta perioada.
Cat de mare este infestarea in stupul din poza nu pot sa spun ca nu ma pricep, dar cred ca este destul de mare, peste limita normalului.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde joohny » 08 Aug 2013, 21:30

Va salut.Asa cred si eu ca e varoua.De-altfel se vede si in citeva alveole din poza.Apropo,curaj la omu-l din poza.Toate cele bune.
joohny

Mesajde gigibecalul » 08 Aug 2013, 23:15

proapis13 scrie:majoritatea apicultorilor nici macar nu se sinchisesc sa dea macar un raspuns cu propriile pareri nemai vorbind de un coppy-paste cu raspunsul de undeva dintr-o sursa autorizata

iertaţi-ne, dar unii dintre noi ( cei mai mici ), stăm cuminţi în bancă...dacă am şti răspunsul, am fi tot cu mâinile pe sus!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde Mircea_63 » 09 Aug 2013, 04:44

Un raspuns rapid, insotit si de confirmare, strica provocarea. Iata confirmarea "copy paste":
Fişiere ataşate
rsz_varroa.jpg
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 09 Aug 2013, 08:03

gigibecalul scrie:iertaţi-ne, dar unii dintre noi ( cei mai mici ), stăm cuminţi în bancă...dacă am şti răspunsul, am fi tot cu mâinile pe sus!

Nu va iert deloc :lol: ,am mai scris si sa tineti minte;prima carte pe care trebuie sa o cumparati dupa ce va luati albine se numeste,Bolile albinelor
A doua sa fie despre Nutritia albinelor si abia a treia sa fie despre Inmultirea albinelor
Mircea_63 scrie:Un raspuns rapid, insotit si de confirmare, strica provocarea. Iata confirmarea "copy paste":

Ai dreptate si de aceea de multe ori am taraganat raspunsul chit ca mi s-a umblat la frigider :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gica.mosu » 09 Aug 2013, 22:48

PT...TOTI-Pastoral f-s 2013...st in sir indian(nu a fost alta pozitie) capetele s-au populat(la primi 3 st am pus catul2)
si totusi albina statea afara,am facut rocada mica primi doi cu alti din mijloc dar degeaba....am extras apoi!?! la primul
stup la fel albina multa pe jos....dar atentie!!!!predominant trintori....DE CE :?: Imi puteti spune ce s-a intimplat
in acel stup....SALVE-MOSU!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 11 Aug 2013, 22:31

Am avut ceva similar anul asta.
Stupi pusi in linie. A doua zi am observat ca directia zborului catre sursa de cules era paralela cu sirul de stupi. Vantul batea perpendicular pe sirul de stupi.
Rezultatul? Circa un sfert din stupi suprapopulati. Au necesitat cate doua caturi de 1/1 sau 3-4 caturi de 1/2. Culesul intensiv a avut loc in saptamana II de la inflorirea parcelelelor(prima saptamana din august). Pe finalul saptamanii III totul era plin si capacit 80-100%. Fetele stupilor pline de albina. Nu am observat trantori(nu mi-au atras atentia). Au tras botci de roire. Dupa extractie au fost cuminti. Au avut un oaresce cules de la bostan, albastrita si lucerna.

Incerc un raspuns la intrebarea dumneavoastra:
Familia s-a suprapopulat=>beneficiind de culegatoare in surplus, a umplut spatiul disponibil=>a intrat in friguri=>puiet de trantori=>extractie=>papa putina pentru populatia existenta=>trantorii afara

Parerea mea...
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 11 Aug 2013, 23:56

rectificare: culesul intensiv a avut loc in prima saptamana din iulie :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 12 Aug 2013, 07:33

Fl .D...Felicitari pt curajul de a da raspuns....Am primit si citeva telefoane dar :?:
CEVA-ajutator....In stup este matca puiet de trintori avea f putin....!!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 12 Aug 2013, 20:07

Varianta II:

Ati extras + a cazut culesul=> trantorii afara=>s-au adunat la stupul capat de rand(probabil vantul) si au facut claca in fata stupului, nefiind primiti nici acolo.

:roll:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 12 Aug 2013, 21:51

Florin Dobre scrie:Varianta II:

Ati extras + a cazut culesul=> trantorii afara=>s-au adunat la stupul capat de rand(probabil vantul) si au facut claca in fata stupului, nefiind primiti nici acolo.

:roll:

Am spus -predominant TRINTORI...Precizez atit pe jos cit si in cele 2 caturi atit la f.s si dupa ce am dus st pe vatra :!:
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 12 Aug 2013, 22:54

cornelioandanciu scrie:Pentru ca ma maninca tastatura si in loc sa-mi vad de treaba, zic si eu ca daca intr-o familie sint predominant trantori, acea familie este fie bezmetica, fie matca tocmai vine de la discoteca unde s-a imperecheat, si vine cu tot alaiul dupa ea.

Am precizat acel stup are matca....decci :?: DAR-esti pe.....aproape!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 12 Aug 2013, 23:07

Treaba cu matca trantorita pica....a precizat ca avea f. putin puiet de trantor.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 12 Aug 2013, 23:11

Cred ca e vorba de o schimbare a matcii. Matca neimperecheata=>trantorii sunt atrasi si primiti(tolerati) in acest stup fiindca albinele simt ca, in cazul asta, mai au nevoie de ei.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR