Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 03 Aug 2013, 12:48

la pagina 148 ultima postare este despre un mar pe care l-am altoit in fabrica pentru cineva !!! care va sa zica cu dedicatie !!! :lol:
in poza de la pagina 148 se vede ca din altoii pe care i-am plasat in marul respectiv au dat cateva flori !!!
dupa o vreme am vazut cateva mere de marimea unor corcoduse !!!
mi-am inchipui ca nu le tine !!!
si totusi unul a ramas !!!
si nici macar nu arata rau !!!
acuma va arat cum arata marul altoit alaltaieri !!!
:P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_1picture_012.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 03 Aug 2013, 12:49

aici se vede mai bine marul care nu a vrut sa cada !!!
Fişiere ataşate
rsz_2picture_013.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 03 Aug 2013, 12:54

din cei doi altoi am ales unul ( bineinteles ca cel cu marul pentru ca arata mai bine )care de fapt a dat mai multi lastari , pe care l-am ciupelit , lasand doar un lastar care a fost mai frumos !!!
al doilea altoi l-am taiat mai scurt , pastrandu-l in caz de urgenta si pentru a ajuta la vindecarea ranii provocate la altoire , si care in final fie se elimina , fie se transforma intr-o ramura de semischelet !!!
asa arata acum !!!
seamana cu cel din prima poza ???
Fişiere ataşate
rsz_picture_014.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Aug 2013, 21:36

peisaj cu mere !!! merele si Eva mea !!! :lol: :lol: :lol:
Fişiere ataşate
rsz_1picture_022.jpg
rsz_picture_017.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Aug 2013, 21:37

Am inceput " ACTIUNEA BORCANUL " !!!
Fişiere ataşate
rsz_1picture_024.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde cristi_vidican » 07 Aug 2013, 22:00

Câte găuri ai făcut în capac?
Eu am făcut una cu o sulă și după o zi, au tras cam cât ai tu acolo. La mine borcanul a fost plin.
Fac tot felul de teste. La 3 găuri date cu burghiul de 2 mm, l-au luat într-o zi.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Aug 2013, 22:16

gaurile le-am facut cu un burghiu de 1,5 mm diametru !!! siropul 2 la 1 !!!
pe cantarite , cel cu 2 gauri a luat 300 grame in 24 de ore , iar cel cu o gaura 100 grame in 24 de ore !!!
sincer , am ramas la cele cu o gaura !!!
azi i-am pus borcanele si la stupii lui Ovidiu ( 78 ) !!!
tot cu cate o gaura !!!
treaba este ca au si cules !!!
ar fi bun un cantar , dar nu ma lasa vecinii !!!
am unul de baie !!! s-ar putea zilele astea sa improvizez un scaunel pentru cantar !!!
TAT M-AI SPART CU SULA !!! NU DAI GAURILE LA FEL !!! :lol: :lol:
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 08 Aug 2013, 18:36

ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 13 Aug 2013, 21:32

astazi am primit o matca imperecheata de la prietenul meu NELU KENEDY , cel mai lud apicultor din Zabrani !!!
sincer din cei doi din poza , nu stiu care din noi este mai lud !!!
:P :lol: :lol: :lol: :P
Fişiere ataşate
rsz_1picture.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ovidiu_78 » 14 Aug 2013, 03:07

pai si cum e atunci matca??? :lol: :lol: daca stapanul e cum e...cum a iesit selectia??? :lol: :lol:
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ves.lucian.zabrani » 14 Aug 2013, 07:33

iti povestesc eu dupa ce o plasez in stupul unde am nevoie !!!
are Adi Blaguescu o vorba : daca nu faci azi ce trebuie sa faci la albine , eventual mai ai posibilitatea sa o faci peste un an , pe vremea asta !!!
am o familie pe care am gasit-o cu botci de salvare !!!
duminica l-am sunat , el bucuros ca-l sun ( era intamplator ziua lui ) , si-mi spune ca are musafiri si o lasam pe maine !!!
seara ma suna ca maine merge la o inmormantare la Arad , si iarasi ma amana !!!
in sfarsit ieri ma duc dupa doua regine imperecheate , din care de fapt mai era doar una !!!
pe cand controlez stupul cu pricina , o matca iesise deja , gasind si botci roase !!!
de trei ori am luat ramele la rand si nu am reusit sa vad matca !!!
nu o pot introduce pe asta imperecheata pana nu o zdrobesc pe " tinerica " !!!
sau poate o pastrez si pe tinerica pentru rezerva strategica !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde paul » 14 Aug 2013, 20:03

Lucian, cam slaba nadejde sa gasesti tinerica. Am avut o situatie aproximativ similara. Parerea mea ... pune cutia cu regina imperecheata deasupra ramelor pe speteaza superioara dar fara sa rupi siguranta cutiutei. Inainte de asta castreaza toate botcile. Ar fi de preferat sa scuturi rama cu rama in stup, ca nu cumva sa mai ramana vreuna . Lasa regina in cusca vreo 3 zile cu siguranta pusa si apoi poti rupe siguranta sa o elibereze ele . Da-le si un hranitor mare de sirop si vreo 10 zile nu umbla in stupul cu pricina . Eu cred ca o vor accepta pe asta imperecheata.
Spuneam ca am avut o situatie similara ... Neimperecheata era in stup, AM VAZUT-O, puteam sa o elimin da' nu m-o lasat inima si le-am lasat pe albine sa aleaga. Si au ales ... imperecheata !!!
Succes !!! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Florin Dobre » 14 Aug 2013, 20:57

Am avut si eu un roi pe care, desi plecase bine, l-am gasit alaltaieri cu botci de salvare.
I-am rupt toate botcile si i-am dat o matca imperecheata in cusca. Cusca cu matca am pus-o in hranitor(hranitor uluc) ca nu avea loc deasupra ramelor. Matca am dat-o spre seara. Albinele au venit magnet pe cusca. Dimineata am deschis capacelul si a iesit singura. A intrat agale intre rame. Albinele se purtau cu manusi. Acceptata, zic eu. O sa vad maine daca a bagat oua.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ves.lucian.zabrani » 14 Aug 2013, 22:52

din fericire din a treia incarcare am gasit-o !!!
am si plasat-o in alt roisor !!!
la un moment dat cred ca am inceput sa am halucinatii cu matcuta pe care nu o vedeam !!!
pana la urma cu ajutorul Domnului am dat de ea !!!
fiind de salvare , nu era prea aratoasa !!!
acuma am plasat in cutiuta matca imperecheata , cutiuta legata pe speteaza superioara a unai rame oarbe !!!
poimaine in locul dopului de ceara voi pune un faguras gaurit !!!
va mai tin eu la curent !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 15 Aug 2013, 08:11

cel mai lud apicultor din Zabrani !!!

care este intelesul cuvantului"lud" la Zabrani? nu ca sant curios,dar as vrea sa stiu si eu.
FLORINELU

Mesajde Mircea_63 » 15 Aug 2013, 08:23

FLORINELU scrie:cel mai lud apicultor din Zabrani !!!

care este intelesul cuvantului"lud" la Zabrani? nu ca sant curios,dar as vrea sa stiu si eu.

In sarbeste LUD insemna prost, dar aici in sens peiorativ insemna BOLUND :lol: ...adica putin cam dus. :D

Lucianeeee!!! Ai zis ca ne tii la curent. Ce surpriza crezi ca avui de dimineata? N-aveam curent! :shock: Pai se poate?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?