Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Intrebare varachet

Mesajde Geocrin » 10 Aug 2013, 19:38

Azi am facut inca o fumigatie cu Varachet Forte valabil pina in MAI 2014... in trei stupi foaie de control unsa cu vaselina,acoperiti cu nailon,trei picaturi ,timp 20 minute
Rezultat
tup 1 = 0 paduchiosi
stup2 = 4 paduchiosi
stup 3 = 0 paduchiosi
Concluzie :
A- nu sunt paduchi
B- subscriu la titlul topicului deschis de ""Cristi Vidican Cândva am deschis un topic cu următorul titlu: varachet, apă de ploaie? ""
C- saptamina viitoare ma duc cu varachetul cumparat la un stupar sa fac si acolo o incercare mi-a spus ca a facut tratament azi si ca are paduchi....
Salutare ;)
Vincit omnia veritas-Adevarul invinge totul
Geocrin

Mesajde cristi_vidican » 11 Aug 2013, 07:36

Să nu trageți concluzii greșite. În august, majoritatea păduchilor sunt în celule. Uneori mă întreb și eu dacă mai are rost să fac fumigații în august, dar le fac.
Am mai scris despre asta ... Și la mine în august au căzut foarte puțini varroa, vreo 2-3, dar în septembrie era altceva.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde gica.mosu » 11 Aug 2013, 08:38

Cristi ai perfecta dreptate in ce zici ....si totusi mai ramin...Eu dau 3 tr inainte de pastoral primavara
(normal ar fi si cite 1 tr dupa fiec cules principal-pers m-am lecuit nu mai fac)apoi in aug 3 la 7zile si dupa caz 1 -2
in sept- oct cind nu mai e puiet deloc ....chiar daca mai cade cite-o matca...probabil-dozj necorespunzator!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Geocrin » 11 Aug 2013, 20:45

Indiferent de rezultatele pe care le da Varachetul, bune sau rele,voi face tratamentul pina la capat ,primavara si toamna ....si pentru linistea mea ca am facut tratamentul !!...dar fiind la inceput ramin surprins de rezultate ...ma asteptam sa fie mai "negative" ..mai multi varroa... poate si seceta are o influenta si la paduchi si sunt mai putini...
Salutare ;)
Vincit omnia veritas-Adevarul invinge totul
Geocrin

Re: Surprize la tratamentul cu Varachet Forte

Mesajde alt stupar » 11 Aug 2013, 22:44

atentie la gradul de toxicitate indus la aplicarea tratamentelor.
Exista un prag critic care odata depasit s-ar putea sa aiba repercusiuni... nu sunt de meserie insa nici nu cred ca merita sa (re)testam in stupina propie pana unde putem intinde coarda...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde gica.mosu » 12 Aug 2013, 07:49

DA-ADI...ai fff mare dreptate nerespectarea dozaj-varachet creaza f multe necazuri,
-deci f mare atentie mai ales pt cei mai tineri fara experienta.....Si inca ceva,nu dati
cu varachet dupa ce s-au pus benzile de mavrirol(o parere)....SALVE!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde cristianNiculae » 12 Aug 2013, 07:57

Buna,

Si eu am facut un tratament cu AO vaporizat si tot nimic. Am luat decizia de a nu mai face tratamente pana in toamna ca nu are rost. Eventual prin septembrie bagat o foaie lipicioasa pe fundul stupului sau periat albine in borcan a-la Dan Margarit.
E posibil ca si paduchii astia sa fie afectati de vreme. Anul asta a plouat mai mult. De exemplu paduchii de gaina se inmultesc excesiv in perioadele foarte calde.

Sanatate.
cristianNiculae

Mesajde B.K » 12 Aug 2013, 15:52

Geocrin scrie:Indiferent de rezultatele pe care le da Varachetul, bune sau rele,voi face tratamentul pina la capat ,primavara si toamna ....si pentru linistea mea ca am facut tratamentul !!...dar fiind la inceput ramin surprins de rezultate ...ma asteptam sa fie mai "negative" ..mai multi varroa... poate si seceta are o influenta si la paduchi si sunt mai putini...
Salutare ;)

Intr-adevar , anul asta nu este asa mare populatia de varoua.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde IGNITE » 12 Aug 2013, 16:37

fiţi amabil ... vă rog să-mi explicaţi şi mie metoda cu borcanul?

metoda cu foaia de hârtie lipicioasă am văzut-o şi eu, însă, pe cea cu borcanul nu.

vă mulţumesc.
IGNITE

Mesajde nae » 12 Aug 2013, 21:48

IGNITE scrie:fiţi amabil ... vă rog să-mi explicaţi şi mie metoda cu borcanul?

metoda cu foaia de hârtie lipicioasă am văzut-o şi eu, însă, pe cea cu borcanul nu.

vă mulţumesc.

Nu stiu la ce ''borcan''va referiti dar e posibil sa fie cel pe care trebuie sa-l ducem in martie la analize la DSV :
intr-un borcan (300-700g) scuturi 20-30 albine +o bucata de fagure cu puiet capacit , dupa moartea prin asfixiere a albinelor paduchii cad pe fundul borcanului si-i numeri .
Daca pica 30 de paduchi /30 albine e belea .
...continuati dv rationamentul.
nae

Mesajde Tino » 17 Sep 2013, 09:58

Salutare
Am facut acum 2 zile tratament cu VF la 3 stupi, am zis sa vad ce se intampla la cativa si apoi vad ce fac mai departe. Exact cum scrie in prospect. Am plasa pe tot fundul si am pus foaie de control. La vremea asta, unele familii nu mai au puiet deloc sau au f putin. La un stup- 1 paduche, la altul 0 si la altul 2. Am crezut ca e problema cu lotul respectiv de VF si am luat alta sticluta cumparata la cateva luni de zile diferenta, am mai facut la un stup cu VF din a doua sticluta, foaie de control, rezultat 1 paduche. Nu trag nici o concluzie, fac doar o constatare. A,am uitat, la al treilea, dupa ce am vazut rezultatul de la primii 2, am marit doza de VF mult mai mult decat in prospect, am zis fie ce-o fi cu stupul dar vreau sa vad daca cad paduchii. N-au cazut. Spor.
La apusul soarelui, si oamenii scunzi au umbra lunga.
Tino

Mesajde lucky5strike » 17 Sep 2013, 13:11

Fata de alti ani, infestarea e mult scazuta.

E de bun augur.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ciptheman » 19 Sep 2013, 08:23

o fi la voi asa la mine in sfarsit de iulie era belea vedeai paduchii pe albine cu ochiul liber la inceputl lui august am facut 3 tratamente cu tacktic si sa vezi ce era sub site nu am avut asemenea infestare niciodata cred ca se datoreaza pastoralului intensiv coroborat cu faptul ca de anul asta am stupii pe autopavilion unde temperatura este mai mare.
ciptheman

Mesajde glaliona » 26 Sep 2013, 17:36

Buna ,doresc un sfat .Acum cateva zile am fost sa tratez stupii cu varachet , dar ploaia nu mi-a permis sa-i tratez pe toti si mi-au ramas 20 de fitiluri (cu cate 5 picaturi) ne folosite .Le mai pot folosi asa cum sunt (solutia s-a uscat ) daca le picur iar nu intoxic albinele ?
glaliona

Mesajde proapis13 » 26 Sep 2013, 18:04

Le tii inchise ermetic intr-o punga sau intr-o cutie si le folosesti cind o sa-ti permita timpul
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde glaliona » 26 Sep 2013, 18:22

Mersi , asa voi face . :P
glaliona

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE