Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Înmulţirea albinelor pt 1-a dată de unul singur

Mesajde Alexandru.Chisinau » 30 Mar 2013, 23:29

Aliuta2000, mă ierţi de deranjul adus cu excesul de citări (quote).
Multă sănătate!

BotaPaul, te salut frate!
Mulţumesc de expunerea părerii tale şi de urări.
Privitor la mesajul lui Mircea_63 doresc să remarchez că l-am citit şi i-am şi scris cel mai bogat răspuns ataşând şi o poză.
Anul trecut şi un cunoscut de-al meu nu a izbutit cu înmulţirea mătcilor, doar pierdere de bani, timp şi muncă în vânt.
Eu deja voi vedea pe parcursul lucrărilor la stupină ce şi cum voi face, acum nu mă pot expune amănunţit ce voi face, doar ştiu că voi căuta cu Doamne ajută să merg înainte.
Fii binecuvântat în duh!
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Re: Înmulţirea albinelor pt 1-a dată de unul singur

Mesajde BotaPaul » 30 Mar 2013, 23:50

Numai Bine , si Sanatate !! Doamne Ajuta
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde Alexandru.Chisinau » 13 Aug 2013, 23:01

BotaPaul scrie:Numai Bine , si Sanatate !! Doamne Ajuta

Paul, îţi mulţumesc! şi tuturor apicultorilor ce m-au ajutat cu un sfat sau o încurajare le mulţumesc!

Mulţumesc Domnului căci până la urmă am reuşit să formez cu ajutorul Lui 17 familii (pe 8 rame) din 6 familii. Nu e cel mai bun rezultat dar sunt mulţumit. Acum le prigătesc de iernat întărindule cu sirop (1:1) ce conţine suc de ceapă (25ml la litru de sirop). Mi-a fost greu să formez aceste familii. Mă gândeam că va fi greu dar nu într-atât de greu, ce poate prevede un apicultor începător? :roll:
Cele mai mari pierderi le-am avut cu cutia de la Nicot, mult chin şi până la urmă nimic. Îmi pare rău dar trebuie să zic că după părerea mea e o prosteală mare cu cutia de la Nicot.
Am mai avut dificultăţi cu roirea, varroa, producerea mătcilor, introducerea mătcilor nefecundate, programarea timpului, facerea notiţilor pt fiece familie, informarea la timp, mai pe scurt de toate câte puţin dar până la urmă am reuşit să ies din încurcătură. Bobocii se numără la primăvară dar albinele în primăvară, să vedem ce va fi la primăvară. :)

Multă sănătate!
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde alexx » 14 Aug 2013, 23:07

Eu din 5 stupi am facut 7 dar super roi :D
alexx

Mesajde Alexandru.Chisinau » 15 Aug 2013, 21:08

alexx scrie:Eu din 5 stupi am facut 7 dar super roi :D

Mă bucur pentru tine! Felicitări! :) Fiecare cu strategia lui de dezvoltare şi creştere a famililor de albine. Principalul să nu stagnăm şi să fim mulţumiţi.

Multă sănătate :!:
Alexandru.Chisinau

Mesajde Alexandru.Chisinau » 17 Aug 2013, 09:44

Vă salut, mult respectaţii apicultori!
Ieri am găsit într-o familie o botcă iar matca nu am găsit-o şi nici ouă de o zi, ce aţi fi făcut în locul meu?
Familia este formată pe 8 rame nu chiar pline cu miere iar o ramă e cu fagure spre creştere. Acum le administrez sirop învârtit după receta lui Gică Romanescu şi le mai pun aproximativ 25ml suc de ceapă la litru de sirop după ochiometru. :)
Vă rog să-mi spuneţi pentru orice actualitate dacă mătcile mai pot fi fecundate la această vreme (17 august) ?

Mulţumesc anticipat.

Multă sănătate!
Fişiere ataşate
1botca.jpg
O botcă frumoasă
Alexandru.Chisinau

Mesajde Mircea_63 » 17 Aug 2013, 11:52

Da, mai pot fi fecundate!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Alexandru.Chisinau » 19 Aug 2013, 18:18

Mulţumesc mult de ajutor!

Multă sănătate!
Alexandru.Chisinau

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR