Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde gica.mosu » 13 Aug 2013, 21:39

FLORINE...In primul rind m.s pt mesaj....ai dat 90% din raspuns...revin cu amanunte-TATE CELE ...BUNEE!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 18 Aug 2013, 08:42

)
gica.mosu scrie:FLORINE...In primul rind m.s pt mesaj....ai dat 90% din raspuns...revin cu amanunte-TATE CELE ...BUNEE!!!

Iata ce s-a intimplat cu acel stup: Regina anul 3 recordist...am tras din el 3 urmase si cind am dus st doar la f.s
m-am uitat pe rh claditoare si avea 5 botci pe care le-am lasat asa ,apoi rocada cu ac stup ff populat,am pus si catul 2
am extras(fara sa fac control jos,nu deranjez st jos in plin cules :!: ) apoi dupa citeva zile am pl pe vatra...Seara la
plecare am pus o perdea intre cat 1 si 2 iar a doua zi dim am luat cat 2 si l-am pus pe un st cu botci si matca an 3...
pupa 2 zile am controlat cei 2 stupi...la cel de la care am luat catul din cele 5 botci-3 roase in cap si avea reg tinara,
iar st la care am dus cat 2 deasemenea o reg tinara(posibil ca in catul pus de mine mai era o reg pe care a acceptat-o)
SI uite asa mosu a prins 2 iepuri dintr-un foc...IN CONCLUZIE-nr mare de trintori sa datorat prezentei matcilor ne
fecundate....Sanatate la toti :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 19 Aug 2013, 07:19

La f multi dintre noi sa intimplat ca atunci cind controlezi s-au vrei sa marchezi o regina ac sa zboare de pe rama...
ASA...am patit si eu dar dupa ce matca a parasit rama am inchis stupul,apoi dupa 1-2 ore am pus o botca de control
in stup si PA :mrgreen: ....CE am gresit eu si ce trebuia sa fac in mod normal :?: :?:
gica.mosu

Mesajde pin » 19 Aug 2013, 12:15

mesaj sters
pin

Mesajde ignatov andrei » 19 Aug 2013, 22:51

gica.mosu scrie:La f multi dintre noi sa intimplat ca atunci cind controlezi s-au vrei sa marchezi o regina ac sa zboare de pe rama...
ASA...am patit si eu dar dupa ce matca a parasit rama am inchis stupul,apoi dupa 1-2 ore am pus o botca de control
in stup si PA :mrgreen: ....CE am gresit eu si ce trebuia sa fac in mod normal :?: :?:

Sa-ti vezi de treaba, asta trebuia sa faci! Matca, avand zboruri facute, se va intoarce la stup, asa ca botca o pui degeaba, deranjand si familia (nucleul) inutil!
ignatov andrei

Mesajde gica.mosu » 19 Aug 2013, 22:57

ignatov andrei scrie:
gica.mosu scrie:La f multi dintre noi sa intimplat ca atunci cind controlezi s-au vrei sa marchezi o regina ac sa zboare de pe rama...

Sa-ti vezi de treaba, asta trebuia sa faci! Matca, avand zboruri facute, se va intoarce la stup, asa ca botca o pui degeaba, deranjand si familia (nucleul) inutil!

Mai astept siiii alte pareri-raspunsuri!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 20 Aug 2013, 22:03

ASTEPT raspun si de lla"GREI"...A.Ignatov a zias o vari anta ....mai sunt citeva!!!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 21 Aug 2013, 03:00

N-ati precizat daca era vorba de o matca imperecheata sau neimperecheata.
Daca matca era imperecheata si familia avea puiet in toate stadiile(inclusiv larve), ma uitam a doua zi si vedeam botci de salvare(matca adio) sau nu(matca prezenta).
Daca matca era neimperecheata si nu aveam puiet alb, bagam o rama cu puiet alb si verificam a doua zi daca si-au tras botci de salvare(matca PA) sau nu(matca s-a intors in familie).
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 21 Aug 2013, 06:08

NU are importanta daca este fecundata s-au nu.....
PT varianta lui A .Ignatov...daca matca este cumparata,s-au matca fecundata in pastoral s-au pe alta vatra
PA recunoasterea stupului :mrgreen:
Florine..nute superi ....se face cum ai spus tu pt a indrepta lipsa matci....
ASTEPT raspuns si variante...si de la "GREI"...e ff simplu!!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 21 Aug 2013, 06:24

Cine sunt GREII, in opinia dumneavoastra?
Cred ca domnul Andrei ar fi un GREU, cel putin in materie de matci.
Astept cu interes raspunsul corect la dilema matcii PA.

Matca a zburat de pe rama in stup sau inafara stupului?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 21 Aug 2013, 06:39

Florin Dobre scrie:Cine sunt GREII, in opinia dumneavoastra?

Matca a zburat in .....SUUUUS :!:
"GREII"....ma refer lacei mai experimentati in apicultura :!:
gica.mosu

Mesajde CATALIN » 21 Aug 2013, 07:03

nea gica e clar ca inafar de 4 5 injuraturi nu mai ai ce sa faci pana a doua zi cand o sa veczi ce sa intamplat si ce decizi ai sa iei
dai alta matca
alta botca
lasi sa-si traga
uniufici
astea toate numai dupa 12 24 ore
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde CATALIN » 21 Aug 2013, 07:10

Florin Dobre scrie:Cine sunt GREII, in opinia dumneavoastra?

o sti explic eu dilema greilor
-sunt aia care maqnanca apicultura pe paine care traiesc din asa ceva si exemple sunt gramada aici pe fourum dar in perioadele din an incare e de treaba la stupi nu-i prea gasesti p aci ca nu e timp
aai sa vezi grei cand o incepe sa scrie pupemea dila daniel proapis13 si multi alti adi hodis sunt ff multi GREI
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Florin Dobre » 21 Aug 2013, 14:12

Multumesc Catalin!

Pe mine ma interesa cine sunt GREII in opinia domnului gica.mosu. Ca sa ma dumiresc de la cine asteapta raspuns la ghicitorile dumnealui.
Eu am raspuns in calitate de incepator sau...pinguin. Cred ca asta era scopul topicului deschis de tine...sa ne verificam cunostintele.

1. Un GREU descrie o situatie si pune intrebarea.
2. Pinguinii vin cu raspunsurile.
3. GREII confirma sau nu daca raspunsurile sunt corecte si explica de ce.

Am inteles bine? :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 21 Aug 2013, 19:04

FLORINE...tatae, n-ai intales bine aici (EU PERSONAL) nu ma adresez la nimeni ( pinguini s-au grei), ci doar la colegii de forum, azi pun eu o intrebare, maine altii si uite asa se invata unii de la altii s-au se reimprospateaza unele notiuni uitate de unii, iar cei care nu le stiu, mai acumuleaza ceva.
Cu bine!!!....Duminica dau raspunsul.....DAR mai am cartuseeee!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 21 Aug 2013, 19:11

M-ai linistit mosu gica. :)
Sunt cu ochii pe matale ca pe butelie. Cartusele da-le foc cu foc, sa nu se termine repede incarcatorul. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR