Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

ajutor

Mesajde mihaibursuc » 24 Aug 2013, 14:15

va salut am o intrebare din lipsa de bani as vrea sa folosesc scabatoxx in loc de taktic pentu a face tratamentele impotriva varoua acum stiu ca au aceeas concentratie de amitraz dar este un produs romanesc si stiti cum este una scrie pe eticheta ala gasim in interior Daca cineva a folosit rog ami spune si mie cum adica diluat in ce si ce :?: concentratie Multumesc anticipat
mihaibursuc

Re: ajjutor

Mesajde TDI » 24 Aug 2013, 14:20

Eu am folosit scabatox. Au cazut ceva paduchi si am remarcat o mortalitate intre 0 si 35 albine la tratament, am folosit fureto. Concentratia si recomandarile sunt aceleasi ca si pt Tactik.
TDI

Mesajde mihaibursuc » 24 Aug 2013, 17:42

si asta ce inseamna ca mortalitate fata de tratamentu cu taktic?
mihaibursuc

Mesajde mihaibursuc » 24 Aug 2013, 17:45

si la taktic care este motalitatea?
mihaibursuc

Mesajde TDI » 24 Aug 2013, 18:03

Tactikul l-am folosit in combinatie cu apa, 1 ml tactik la 500 ml apa si apoi un ml solutie la intervalul de albina. Sa retii ca este foarte toxic, o doza marita poate insemna o mortalitate peste medie. Mortalitatea la solutie... parca mai mica, dar avand in vedere ca remanenta cred ca este mai mare. Nu cred ca sunt deosebiri majore intre cele doua tipuri de tratament avand in vedere ca au aceeasi cantitate de substanta activa, fureto cred ca este mai eficient, dar - sa nu uitam ca fara tratamentul in absenta puietului acesta nu este suficient viewtopic.php?f=8&t=577&start=48 . Iti recomand sa cauti si Mavrik 2 F. http://stuparitul.com/klartan.pdf ca tratament complementar pt braula si acarieni.
Succes!
TDI

Mesajde proapis13 » 25 Aug 2013, 09:09

Asta-i reclama pe fata :o
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 25 Aug 2013, 09:28

proapis13 scrie:

Asta-i reclama pe fata :o

Da, e pe fata, adica de pe prima pagina a sitului Stuparitul.com :lol:

Il recomand tuturor: http://stuparitul.com/ , are informatii valoroase si un forum beton. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 25 Aug 2013, 09:51

Mircea_63 scrie:

Il recomand tuturor: http://stuparitul.com/ , are informatii valoroase si un forum beton. :D

Nu te grabi ca fata mare la maritat si citeste ce scrie la pag 3 pct 6 in link-ul pus de colegul mai sus
vizavi de eficacitatea tratamentului cu Klartan,Mavrik
http://stuparitul.com/klartan.pdf
6) S-a constatat ca in primele primele 10 zile de tratament , mor 63 % din varroa , in urmatoarele 10
zile , 30 % , iar in ultima parte 7 % . :lol:
Mai sa fie....pai si atunci de ce fiul ploii se mai fabrica si alte tratamente si nu se trece direct la subst de mai sus?????????????
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Re: ajutor

Mesajde gica.mosu » 25 Aug 2013, 10:00

Baieti....O intrbare de baraj: Am dat 3 trat cu v.f si dupa ultmul la cpntrol nicu un paduche :!: pe fundul stupului...
Atunci de ce ma manca "CEAFA"... :lol:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde alt stupar » 25 Aug 2013, 10:06

proapis13 scrie:
Mircea_63 scrie:

Nu te grabi ca fata mare la maritat si citeste ce scrie la pag 3 pct 6 in link-ul pus de colegul mai sus
vizavi de eficacitatea tratamentului cu Klartan,Mavrik
http://stuparitul.com/klartan.pdf
6) S-a constatat ca in primele primele 10 zile de tratament , mor 63 % din varroa , in urmatoarele 10
zile , 30 % , iar in ultima parte 7 % . :lol:
Mai sa fie....pai si atunci de ce fiul ploii se mai fabrica si alte tratamente si nu se trece direct la subst de mai sus?????????????

Mai sa fie... pai oare nu stii tu Mariane... ca dupa o anumita perioada de timp de combatere a Varooa exclusiv cu Taufluvalinat se instaleaza rezistenta acarianului la tratament ??????
Nu te grabi... si aminteste-ti ca o combatere incrucisata este mult mai eficace :D
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Florin Dobre » 25 Aug 2013, 10:09

La cati ani ar trebui alternat tipul de tratament ca sa nu capete rezistenta?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde proapis13 » 25 Aug 2013, 10:13

Mosule,aceleasi rezultate le aveai si daca tratai cu Aqua Quorellis din cate vad ca scrii :lol:
proapis13

Mesajde proapis13 » 25 Aug 2013, 10:15

Florin Dobre scrie:La cati ani ar trebui alternat tipul de tratament ca sa nu capete rezistenta?

Prin cartile citite de mine scrie ca din an in an
Daca anul asta tratezi cu 2 produse acceptate si omologate pe piata romaneasca,la anul incerci cu altele doua
proapis13

Mesajde alt stupar » 25 Aug 2013, 10:15

Florin Dobre scrie:La cati ani ar trebui alternat tipul de tratament ca sa nu capete rezistenta?

in fiecare an.
cu exceptia Amitrazului, care administrat corect rade tot ce prinde, restul substantelor folosite lasa o portita deschisa spre aparitia unir suse rezistente.
Dar nah, Varachetul e scump, greoi de administrat si aia-aia... de parca pierderea a niste colonii de familii e usor de suportat si nesemnificativa financiar....
De cati bani, atata peste, nu ? ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 25 Aug 2013, 10:23

alt stupar scrie:Mai sa fie... pai oare nu stii tu Mariane... ca dupa o anumita perioada de timp de combatere a Varooa exclusiv cu Taufluvalinat se instaleaza rezistenta acarianului la tratament ??????
Nu te grabi... si aminteste-ti ca o combatere incrucisata este mult mai eficace :D

Adi,m-am referit strict la reclama facuta produsului;in max 30 de zile acarianul dispare 100%,ceea ce eu unul nu cred
uita-te si tu inca odata si vezi ce scrie producatorul
zile , 30 % , iar in ultima parte 7 % .

Am scris la pag personala cum tratez cu ce si cind si ca nu repet anul asta cu ce am facut anul trecut
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 25 Aug 2013, 10:25

63% din 100=63
30% din 37= 11
7% din 26= 2
--------------------
total 76 din 100
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE