Dinca Catinel scrie:Acum ca am rumegat raspunsul, sunt iarasi in ceata. Asta apropo de sfatul de a citi forumuri, tot pe internet am gasit undeva ca o familie consuma 400grame pe luna de iarna in medie mai putin februarie martie cand consuma 2-3 kg. Atunci, hai octombrie, noiembrie, decembrie si ianuarie vin foarte rotunjit 2 kg, februarie hai sa punem 4 iar in martie tot 4 desi deja sarim cu siropul. In total 10 kg. Si ma intreb, de ce 12-15 kg? Chiar fac asta stuparii? Adica cineva cu 100 de stupi renunta la o tona si jumtate de miere? Stiu pe unul in Harghita cu 1000 de stupi, sa inteleg ca el lasa 15 tone de miere in stupi? Nu vreau sa contrazic pe nimeni, chiar ma bucura orice raspuns.
Chiar așa fac Stuparii, care vor să aibă albină de cules și anul următor, le lasă rezerve de iernat suficiente chiar dacă e iarna mai lungă și mai grea atunci -nu-ți strică socotelile dacă mergi pe limite? Și-n plus dacă albina nu consumă Mierea care le-o lași, o găsești la primăvară în stup. Nu se alterează și nu dispare
și te convingi, stai liniștit, că poți să începi anul următor cu bine. Sănătate!!!