varza scrie:Metoda dnului Mircea nu am nici cum sa o aplic deoarece nu am faguri claditi doar cei 5 care sunt in cuib. De scos faguri momentan nu stiu care e cel mai gol dar banuiesc ca cel cu pastura intrucat se afla la margine si nu are decat o treime ocupata. Nu ar fi mai bine daca as astepta o zi mai calda ca sa evaluez ce se afla in toti faguri? Evaluarea rezervelor se poate face in plina zi sau doar seara? Momentan am administrat doar sirop 1/1 eu fierb apa pun zahar si protofil. Care sunt avantajele siropului invertit fata de acesta?
clncatalin scrie:Eu zic sa mai iei 2 rame cu puiet capacit la eclozionare si 2 full cu miere capacita de la stuparul care ti-a vandut roiul.Ai putea sa iei si niste miere de la acelasi stupar ca sa le completezi rezervele direct cu miere pentru a nu uza mai departe albina care si asa este putina.
Data viitoare incearca sa cumperi albine primavara la infloritul pomilor(ideal) sau cel mult inainte de culesul de floarea-soarelui(daca ai un pret concurential - pune in calcul si stimularea necesara la roi pt intrarea in iarna). Este prea riscant sa iei un roi ca al tau la inceputul lui septembrie.
Catalin
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori