Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum se aseaza stupul?

Mesajde big » 04 Sep 2013, 20:37

si eu tot un incepator sunt , in postare am scris ' incepatorii' , cat despre propuneri nu am, vreau numai sa spun am obervat ca se da foarte mult cu parerea de persoane fara experienta ( parerea mea ) si se poate crea confuzie .
Cred ca informatiile de pe forum trebuie citite 'printre randuri' adica orice problema vei ridica nu vei gasi raspunsul bun pentru tine, fiecare va sustine ca asa cum face el este corect ( si probabil asa si este ) informatiile trebue analizate si adaptate la conditiile tele de lucru
big

Mesajde paul » 04 Sep 2013, 21:08

big scrie:si eu tot un incepator sunt , in postare am scris ' incepatorii' , cat despre propuneri nu am, vreau numai sa spun am obervat ca se da foarte mult cu parerea de persoane fara experienta ( parerea mea ) si se poate crea confuzie .
Cred ca informatiile de pe forum trebuie citite 'printre randuri' adica orice problema vei ridica nu vei gasi raspunsul bun pentru tine, fiecare va sustine ca asa cum face el este corect ( si probabil asa si este ) informatiile trebue analizate si adaptate la conditiile tele de lucru

Parerea me' ... parerea me' ...
Pai daca parerea ta-i ca Lucky5Strike (marlboro pentru cei puternici) teinegru (teiu' pentru cunoscatori) s.a. sunt persoane fara experienta care creeaza confuzie :o :o :o atunci pot sa-ti recomand fara nici cea mai mica urma de ironie ... sa renunti ! La ea, la parere ...
In legatura cu ... saradele, nu toti avem abilitati intelectuale pentru ... jocuri de societate. Unii mai luam si mot a mot (nu-i vorba de nici o pisica ;) ) ceea ce scriu greii ! Si ei stiu asta ...
De acord cu adaptabilitatea informatiilor la situatia din teren ! Si daca unu' recomanda 40 de cm, altul 50 cm, altul spune ca nu conteaza , eu in teren care varianta s-o adopt ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Stoican » 04 Sep 2013, 21:30

Si ca sa revenim la subiect.

Am inteles pana aici din cele postate ca :
- stupul trebuie asezat vara spre sud si iarna spre est, multumesc lui lucky5strike pentru raspuns. In practica apar totusi probleme pentru ca stupii sunt asezati in linie si ne e greu sa le schimbam urdinisul, ma refer la stationar, pentru ca in stationar vreau sa ma dezvolt
- stupul trebuie sa fie la cel putin 20 cm de pamant, maxim 50, si aici am o problema pentru ca vreau sa formez familii pe roger delon si asta inseamna adevarate turnuri, as fi vrut sa ii asez mai aproape de pamant, dar din cate inteleg pot sa apara probleme, chiar si LA din cate am vazut datorita ca temperatura in cuib este ridicata

NU-mi ramene decat sa fac un compromis.
Stoican

Mesajde pin » 05 Sep 2013, 09:53

Hai sa va explic eu cum trebuie citita informatia de pe forum:

paul scrie:De acord cu adaptabilitatea informatiilor la situatia din teren ! Si daca unu' recomanda 40 de cm, altul 50 cm, altul spune ca nu conteaza , eu in teren care varianta s-o adopt ???

Stoican scrie:NU-mi ramene decat sa fac un compromis.

In concluzie voi aseza stupul la 45 cm inaltime de pamant.

In pastoral e usor sa-i pui pe pozitie asa cum vrei pentru ca ii plimbi des. In stationar (e si cazul meu) nu stiu cati stau sa roteasca stupii. Eu ii am intamplator cu urdinisul spre S-E si in spate sunt adapostiti de vant iarna asa ca nu-i rotesc niciodata. Inaltimea nu o stiu exact dar cred ca e pe la 45cm.
pin

Mesajde lucky5strike » 08 Sep 2013, 11:02

Spatele cere sa fie stupul amplasat la oaresce inaltime.

Dar si primavara cand e pamantul umed si rece, cu cat mai sus lada, cu atat pica albina mai vartos pe jos.

De asta e foarte importanta adapostirea dinspre N, NE NV.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde alexx » 09 Sep 2013, 11:28

lucky5strike scrie:Spatele cere sa fie stupul amplasat la oaresce inaltime.

Dar si primavara cand e pamantul umed si rece, cu cat mai sus lada, cu atat pica albina mai vartos pe jos.

De asta e foarte importanta adapostirea dinspre N, NE NV.

Cat mai sus cat mai sus dar cum le protejam de vanturile reci la inaltime nu cumva la inaltime vanturile creeaza probleme mai mari solutia ar fi la 10 cm de pamant si o blanuta pusa oblic sau un pfl eu unu asa fac si nu am gasit albine inghetate dupa zborul de curatire pe langa stup
alexx

Mesajde jenica67 » 09 Sep 2013, 20:06

Eu am suporti autoreglabili si stupii se afla pe la 350-400 mm inaltime, am funduri AV si nu am avut nici o problema. Exista si o teorie ca, e mai bine ca stupii sa simta frigul primavara, sa nu iese asa devreme la zbor, ca sa nu inghete albinele cand ies, pacalite de soarele ce bate in urdinis. Deci sunt pareri pro si contra si la orientarea stupilor. Eu ii am pe toti undeva spre sud, foarte putin spre est, dar asa este pozitia gradinii si i-am pus in lung. Anul trecut (ca a fost primul an in aceasta locatie) nu am avut nici o problema cu iernarea in pozitia asta.
Fişiere ataşate
Picture 003 detaliu_resize.jpg
jenica67

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE