Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: despre alergie la albine

Mesajde BeesDream » 14 Mai 2013, 00:09

ovidiucb scrie:In cazul alergiei severe (soc anafilactic) la intepatura de albina, singurul lucru care te poate salva daca nu poti ajunge la un spital este aceasta ijectie http://www.youtube.com/watch?v=ZR5c5VP2rOs, doar ca trebuie prescrisa de un medic.

se gaseste si la noi ? :D
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde ovidiucb » 14 Mai 2013, 00:14

Din pacate nu se gaseste la noi in farmacii, a fost retras acu vreo doi ani cred, se poate cumpara de oriunde de afara, Ungaria, Italia, Austria etc., la injectie ii spune Anapen (contine adrenalina), dar repet doar cu reteta se elibereaza .(si asta dor un alergolog o poate face )
ovidiucb

Mesajde BeesDream » 14 Mai 2013, 00:19

ovidiucb scrie:Din pacate nu se gaseste la noi in farmacii, a fost retras acu vreo doi ani cred, se poate cumpara de oriunde de afara, Ungaria, Italia, Austria etc., la injectie ii spune Anapen (contine adrenalina), dar repet doar cu reteta se elibereaza .(si asta dor un alergolog o poate face )

Atunci e clar ca nu o poate cumpara nici un roman :( acum citeam despre Anapen aici: http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_4878_29.11 ... 85&ID=1680 Daca se gasea si la noi cumparam una pentru orice caz dar daca se vinde doar cu reteta pacat...:(
BeesDream

Mesajde ovidiucb » 14 Mai 2013, 00:22

Se poate cumpara si de catra noi, e buna si o reteta din Romania.
ovidiucb

Mesajde gigibecalul » 14 Mai 2013, 00:50

...din câte ştiu eu, la orice şoc anafilactic, se administrează hidrocortizon în venă...ăsta se găseşte... e o idee bună să ai aşa ceva la tine, mai ales dacă te ştii alergic...iar numărul alergicilor creşte de la an la an, e înspăimântător!...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde BeesDream » 14 Mai 2013, 00:55

gigibecalul scrie:...din câte ştiu eu, la orice şoc anafilactic, se administrează hidrocortizon în venă...ăsta se găseşte... e o idee bună să ai aşa ceva la tine, mai ales dacă te ştii alergic...iar numărul alergicilor creşte de la an la an, e înspăimântător!...

Se poate injecta cineva singur in vena cu hidrocortizon? daca poate fi folosit de cel care il are in buzunar nu e rau dar Anapen-ul era foarte usor de utilizat... era cu totul altceva..
BeesDream

Mesajde izavoianu » 14 Mai 2013, 11:25

Exista hidrocortizon care se administreaza intramuscular, dar asta inainte de a intra in soc anafilactic. Dar in mod normal ar trebui ca apicultorii sa aiba posibilitatea sa procure adrenalina autoinjectabila pe care sa o detina in trusa de prim ajutor din stupina. Ar fi bine chiar sa fie obligatoriu, stipulat in lege (atunci s-ar putea si procura mai usor de catre apicultori).
izavoianu

Alergie la albine

Mesajde andrei17 » 05 Sep 2013, 15:01

Buna ziua!
Am primit 2 ace [in zona fetei] si am inceput sa ma inrosesc tot am fost la medic !
Pana acum am primit cate 1 ac la cateva zile nu am avut nimic !

Cineva mi-a spus ca deacuma sunt alergic si nu o sa mai pot avea grija de albine :(( este adevarat?
andrei17

Re: Alergie la albine

Mesajde B.K » 05 Sep 2013, 15:10

Nu este adevarat . Daca erai alergic intrai in soc anafilactic si iti trebuia injectat urgent antidot. Toata lumea se umfla la intepaturi , ideal e indepartezi acul imediat dupa intepatura fara sa il apuci de punga de venin , eventual cu un cutit sau cu dalta apicola.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde andrei17 » 05 Sep 2013, 15:15

pai eu am fost la spital si mi-au facut injecti perfuzie [medici erau mai speriati ca mine]
Toata pielea era rosie
andrei17

Mesajde B.K » 05 Sep 2013, 15:17

Asta nu e bine ! Nu ai specificat ca ai facut injectii.
Am citit undeva pe forum ca ar exista un tratament dar este foarte scump , mai multe nu stiu. Bafta !
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde doru c. » 05 Sep 2013, 15:22

Intepaturile in fata si in general in locurile sensibile sunt mult mai "pacatoase" decat cele primite pe membre...Dar ca sa stai linistit poti avea in casa cateva tablete de CLARITINE....e bun in astfel de situatii....si cel mai bine protejazate bine cu manusi si combinezon....
SPOR!!!
SALUTARE NATIUNE!!!
doru c.

Mesajde andrei17 » 05 Sep 2013, 15:48

Daca mai primesc ace se poate repeta alergia/socul ?
andrei17

Mesajde proapis13 » 05 Sep 2013, 16:03

andrei17 scrie:Daca mai primesc ace se poate repeta alergia/socul ?

Tinere apicultor,ai la adresa de mai jos 6 pagini din care o sa-ti faci o idee daca mai scapi si cum de alergia la veninul de albine :!:
viewtopic.php?f=10&t=3362&hilit=alergie+la+venin#p107809
Deocamdata atata timp cat inca scrii de data asta ai scapat :lol: ...toti am fost mai mult sau mai putin....injectati
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde pin » 05 Sep 2013, 16:24

Si eu ma umflu destul de tare la intepaturi in ultimul timp. Organismul reactioneaza oricum la venin. La unii mai pronuntat decat la altii. Nu stiu de ce e mai pronuntat acum decat la inceput dar asta e. Nu pot decat sa incerc sa evit intepaturile chiar daca lucrul cu manusi e mult mai greu.
pin

Mesajde andrei17 » 05 Sep 2013, 17:58

exista tratamente ,vaccin ??pentru alergie la veninul de albina ?
andrei17

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE