Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: luna august

Mesajde B.K » 06 Sep 2013, 17:15

Trantorul@ scrie:
BeeeK scrie:Tot ce iti eclozeaza de acum incolo intra la iernat

Extraordinar sfat si foarte cuprinzator . :lol: :lol: :lol:

N-am zis bine colegu ' ?? :))
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde alexx » 06 Sep 2013, 22:29

eu am si trei rame de puiet capacit si de unde iese puiet matca pune iar...
alexx

Mesajde danielmihai » 07 Sep 2013, 12:36

la mine doar la cei care si-au schimbat matca recent asa rame de puiet,la restul putin sau deloc! :twisted:
danielmihai

Mesajde andrei_calinescu » 07 Sep 2013, 14:30

Se reduce perioada diurna, se reduc sursele de cules-ma refer la polen, sunt nopti friguroase de 10 zile incoace.
Plus albina noastra care se "strange" incepand cu august.

Chiar pe fond de stimulare unele matci s-au strans, s-au blocat.
Asta este.
Fam de productie le strang la 5 rame, roii la 3.
Vedem cum va fi la primavara.
andrei_calinescu

Mesajde ciptheman » 07 Sep 2013, 14:54

e toamna in care am cel m ai mult polen in rame, matcile au luat o pauza de cateva zile si credeam ca s au oprit total dar azi la control am gasit cate 2 rame ouate media pe stup,per ansamblu e bine.
ciptheman

Mesajde Bambucha » 07 Sep 2013, 22:14

Ne apropiem repejor de 15 sept, data in jurul careia carpatina noastra isi ia o pauza binemeritata. Sunt foarte ingrijorat din cauza amitrazului, poate ca a venit vremea sa mai rotesc cu perizin si oxalic.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Albinel » 07 Sep 2013, 22:23

Bambucha scrie:Ne apropiem repejor de 15 sept, data in jurul careia carpatina noastra isi ia o pauza binemeritata. Sunt foarte ingrijorat din cauza amitrazului, poate ca a venit vremea sa mai rotesc cu perizin si oxalic.

seara buna Bambucha !! nu am mai intrat din primavara pe aici.. :oops: care-i treaba cu ingrijorarea fata de amitraz..??
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde alt stupar » 07 Sep 2013, 22:25

Caline... asa am zis si eu vazand ca "nu pica" la administrarea amitrazului. In consecinta, urgent altceva pe post de supracontrol, chestii scumpe de nu-mi permite contabilitatea sa le folosesc pe scara larga ;) . Si la fel, cadere modesta...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Bambucha » 08 Sep 2013, 08:27

Ma cam doare sa vad paduche pe albina dupa 4 tratamente de parca nu am efectuat nici unul, si nu prea imi vine sa ma resemnez cand imi intra paduchele in ghem. Ceva trebuie sa fac totusi, ai folosit perizin cumva? Ma uitam pe statistici si cica e un pic mai bun decat varachetul, alte produse pe baza de amitraz nu am folosit sincer sa fiu. Este prima oara cand sunt foarte dezamagit de VF.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde neculai.luca » 08 Sep 2013, 12:02

Bambucha scrie:Ne apropiem repejor de 15 sept, data in jurul careia carpatina noastra isi ia o pauza binemeritata. Sunt foarte ingrijorat din cauza amitrazului, poate ca a venit vremea sa mai rotesc cu perizin si oxalic.

Eu am folosit odată Perizin, cam prin 2002,tot așa după o mare dezamăgire (întemeiată !)de varachet .
Am aplicat conform prospectului cu siringa printre rame.
Albinele au reacționat foarte ciudat, parcă se înnegreau și plecau cu turma de pe rame afară din stup , pe deasupra , până să închid lada. Le-am văzut și pe jos în iarbă, nu mi-a plăcut.A fost și ceva mortalitate de albine. Am hotărât să nu mai folosesc așa ceva. Nici nu m-a mai interesat dacă au căzut și păduchi.
Am folosit apoi mulți ani Bayvarol, comod de aplicat dar foarte scump. Mi s-a părut și eficient, având acțiune în stup timp de 6 săptămâni. Nu pot spune ce procent din păduchi erau lichidați dar am rezistat bine cu familiile vreme de 10 ani.Am făcut totdeauna și 1-2 tratamente cu varachet în octombrie-noiembrie.( mai puțin anul trecut, n-am mai prins o zi potrivită.)
Anul acesta n-am mai dat grămada de bani pe Bayvarol, prea puțin am recuperat anul trecut prin PNA.
Așa că am revenit la Varachet forte, am făcut 3 tratamente în august și au căzut enorm de mulți păduchi chiar și a treia oară!(S-a văzut foarte bine pe șubărul de la stupii cu plasă pe fund, la ceilalți aș fi fost tenat să cred că nu prea sunt păduchi !) .

Referitor la amitraz(varachet), sigur e eficient dar n-ar fi exclus să de-a rateuri fabricantul, cum s-a mai întâmplat.
Dac-am fi aproape, eu ți-aș da să faci test din sticluța care la mine a avut mare efect.
Poate se găsește cineva aproape de tine să te ajute.

S-auzim de bine !
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai !(dar nu fi leneş!)
neculai.luca

Mesajde alt stupar » 08 Sep 2013, 12:34

ce s-o mai dam cotita... unde exista suspiciunea ca tratamentul aplicat n-a avut efect ( egal ca vorbim de Varachet sau de altceva ) este recomandabil repetarea tratamentului, pe un lot de cateva familii, cu un medicament avand la baza un alt tip de substanta activa, la distanta 2-3 zile.
E clar... daca la primul tratament efect nesimnifaciv iar la urmatorul cadere la greu... se iau masuri in consecinta.
NU ne permitem sa ne jucam cu Varooua... sunt faze unde se mai poate fushari una-alta dar in nici un caz nu poti fenta tratamentele. Inseamna catastrofa !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Trantorul@ » 08 Sep 2013, 13:13

BeeeK scrie:
Trantorul@ scrie:
BeeeK scrie:Tot ce iti eclozeaza de acum incolo intra la iernat

Extraordinar sfat si foarte cuprinzator . :lol: :lol: :lol:

N-am zis bine colegu ' ?? :))

Nici pe departe avand in vedere ca sunt prea multi de n factori .
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde alexx » 08 Sep 2013, 13:17

Bambucha scrie:Ma cam doare sa vad paduche pe albina dupa 4 tratamente de parca nu am efectuat nici unul, si nu prea imi vine sa ma resemnez cand imi intra paduchele in ghem. Ceva trebuie sa fac totusi, ai folosit perizin cumva? Ma uitam pe statistici si cica e un pic mai bun decat varachetul, alte produse pe baza de amitraz nu am folosit sincer sa fiu. Este prima oara cand sunt foarte dezamagit de VF.

Sa nu fie expirat sau ai nimerit un pachet prost
alexx

Mesajde Trantorul@ » 08 Sep 2013, 16:47

Bambucha scrie:Ma cam doare sa vad paduche pe albina dupa 4 tratamente de parca nu am efectuat nici unul, si nu prea imi vine sa ma resemnez cand imi intra paduchele in ghem. Ceva trebuie sa fac totusi, ai folosit perizin cumva? Ma uitam pe statistici si cica e un pic mai bun decat varachetul, alte produse pe baza de amitraz nu am folosit sincer sa fiu. Este prima oara cand sunt foarte dezamagit de VF.

Eu am mai avut ramas din 2012 si am incercat sa vad ce pica , a ras tot ce a prins si ma gandeam ca muncesc degeaba , cineva a facut cu vf cumparat prin august si zice ca nu or prea picat :o ii la vreo 400 m de mine , am vut familii fara puiet la care m-am uitat la 6- 8 zile dupa ce am facut VF erau curate lacrima , pe cand acum dupa 3 saptamiini am vazut iar varoua in ele .
Posibil sa fi fost un lot de VF cu probleme , posibil sa ai si vecin(i) cu familii foarte infestate, degeba fac 9 tratamentele si al zecelea din zona respectiva il doare in basca ca le-au facut egeaba cei 9 si cam peste tot se gaseste sa fie al zecelea.
Am avut o familie care tot timpul a stat la umbra 5-6 rame la inceput de august in eclozare , cand m-am uitat nu parea sa fie prea infestata am facut VF dupa ce a a eclozat tot puietut (jale , eu unul cati paduchi au picat nu am mai vazut niciodata , cu siguranta ca au intrat 100 - 150 de femele la reprodus in puietul ala) asa ca fam. care stau la umbra nu sunt infestate de paduchi sunt povesti , alte 2 care au fost infestate dar nu in halul asta tot la umbra stau si altele care stau non stop in soare au cazut max 30 - 40 varoua dar au caracterul de VSH , asa ca tre avut in vedere si aspectul acesta ca prioritar la selectie acolo unde este.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR