Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Concluzii ale anului apicol 2012-2013

Mesajde alexx » 09 Sep 2013, 11:12

la mine baga polen de rup nici numai stiu de unde ca nu a plouat aproape de o luna si e totul uscat mai ales in zona olteniei si decat sa le pun turte proteice pe care oricum le mananca lent si noaptea sunt mai putin de 12 grade si aproape ca se trag in ghem mai bine prefer polenul lor natural cu care au trait din todeauna si turtele le bagam in primavara cand e nevoie neaparat de el
alexx

Mesajde akmm » 09 Sep 2013, 13:17

La ora asta polenul este de la matura de curte.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde paul » 09 Sep 2013, 14:26

akmm scrie:La ora asta polenul este de la matura de curte.

Prin zona ta ... poate !
Pe la mine e o feerie de dovleci infloriti, porumb siloz caruia abia acum ii da spicul si pe ici pe colo floarea soarelui ( razleata prin gradini) ... :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristi_vidican » 09 Sep 2013, 15:05

Am un roi experimental pe vatră. Hrănit din plin cu sirop. Săptămâna trecută i-am pus colectoru. Nu am colectat nimic tot anul și am zis să văd ce gust are polenul. I-am pus doar o zi. Am numărat 6 culori de polen. Încă se aduce binișor.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde State » 09 Sep 2013, 15:39

Apropo de polen.
Ar fi bine sa deschidem un topic in care sa scriem cantitatea de polen(daca exista) si zona unde se afla stupina(munte/deal/campie).

:idea:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde alexx » 09 Sep 2013, 16:03

cristi_vidican scrie:Am un roi experimental pe vatră. Hrănit din plin cu sirop. Săptămâna trecută i-am pus colectoru. Nu am colectat nimic tot anul și am zis să văd ce gust are polenul. I-am pus doar o zi. Am numărat 6 culori de polen. Încă se aduce binișor.

la fel si la mine aduce violet galben mustar si portocaliu
alexx

Mesajde osho » 09 Sep 2013, 16:38

luna trecuta am pus cateva zile colectoarele si am avut la 3 familii polen mov dar in proportie de 70% cu un gust foarte bun si dulce.De la ce poate fi acel polen?
osho

Mesajde cristi_vidican » 09 Sep 2013, 17:01

osho scrie:luna trecuta am pus cateva zile colectoarele si am avut la 3 familii polen mov dar in proportie de 70% cu un gust foarte bun si dulce.De la ce poate fi acel polen?

Probabil de la scaieți. Sunt acum plin de astfel de plante cu flori mov, foarte vizitate de albine.
cristi_vidican

Mesajde alexx » 09 Sep 2013, 17:03

Dragi prieteni azi neavand ce face am verificat un roi mediu pe 5 rame si vreau sa va spun ca inca am am doua rame de puiet capacit pe o rama matca ponta in continuare :D cred ca iarna asta o sa fie albina tanara insa cu mierea sta mai prost :( desi am fost la floarea soarelui roii avand mai putina culegatoare nu au acumulat asa mult asa ca le dau odata la 2-3 zile cum am timp 500 grame de apimera poate si mai mult sper sa acumuleze ceva vad ca tot ce le dau baga in celule sper sa il si capaceasca pe tot
ps:osho am vazut multe plante mov dar habar nu am cum se numesc decat scaietii ii stiu dar la mine sau dus de 3 saptamani
alexx

Mesajde Jean Valjean » 09 Sep 2013, 17:47

Vad ca tot se trag concluzii ale anului apicol care tocmai ce s-a incheiat.
Fratilor, s-o încheia el anul apicol la sfarsit de iulie, dar parerea mea e ca in apicultura primavara se numara bobocii.
Degeaba ma laud eu acum cu nu-stiu-cati roi facuti vara asta, pe lângă nu-știu-câte kg de miere, daca la primavară fluier a pagubă.
Aveți puțintică răbdare, că anul nu s-a încheiat, pregătiți familiile de iarnă si abia la primăvară rasuflați ușurați, când o sa vedeți că aveți toate cutiile pline.
Ăsta e un sfat pentru începatori, că apicultorii hârșiți stiu deja asta.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde cristi_vidican » 09 Sep 2013, 18:17

alexx scrie:Dragi prieteni azi neavand ce face am verificat un roi mediu pe 5 rame si vreau sa va spun ca inca am am doua rame de puiet capacit pe o rama matca ponta in continuare :D cred ca iarna asta o sa fie albina tanara insa cu mierea sta mai prost :( desi am fost la floarea soarelui roii avand mai putina culegatoare nu au acumulat asa mult asa ca le dau odata la 2-3 zile cum am timp 500 grame de apimera poate si mai mult sper sa acumuleze ceva vad ca tot ce le dau baga in celule sper sa il si capaceasca pe tot
ps:osho am vazut multe plante mov dar habar nu am cum se numesc decat scaietii ii stiu dar la mine sau dus de 3 saptamani

Dă repede cât trebuie să le dai. Dă-le cantitate mare - 2 kg cel puțin odată. Au ele timp să ducă. Ideea e să te miști repede cu completările. Deja e cam târziu.
cristi_vidican

Mesajde Cristi Mocanu » 09 Sep 2013, 21:47

Mircea_63 scrie:Cristi Mocanu, ai lasat si miere pentru iernat si ai obtinut productia asta? Sau mai trebuie sa le mai dai acum sirop pentru iernare?

Ce fel de culesuri ai avut? Ai in apropiere rapita, floarea-soarelui, paduri de salcam, tei? Daca e doar stationar...ai o zona buna.

Da, desigur ca rezervele de iernat au fost lasate de dinainte de ultima extractie de anul acesta, adica data de 10 august. Vatra stupinei este intr-o zona de deal unde culesurile sunt din urmatoarele categorii: pomii fructiferi, salcam, tei si flora spontana. Fara rapita si floarea soarelui. Stiu ca am o zona buna... Si sunt cam singurul pe-acolo! :)
Va saluta Cristi si albinele lui!
http://CristiMocanu.sunphoto.ro
Cristi Mocanu

Mesajde alexx » 09 Sep 2013, 23:22

cristi_vidican scrie:
alexx scrie:Dragi prieteni azi neavand ce face am verificat un roi mediu pe 5 rame si vreau sa va spun ca inca am am doua rame de puiet capacit pe o rama matca ponta in continuare :D cred ca iarna asta o sa fie albina tanara insa cu mierea sta mai prost :( desi am fost la floarea soarelui roii avand mai putina culegatoare nu au acumulat asa mult asa ca le dau odata la 2-3 zile cum am timp 500 grame de apimera poate si mai mult sper sa acumuleze ceva vad ca tot ce le dau baga in celule sper sa il si capaceasca pe tot

Dă repede cât trebuie să le dai. Dă-le cantitate mare - 2 kg cel puțin odată. Au ele timp să ducă. Ideea e să te miști repede cu completările. Deja e cam târziu.

As da cristi si 5 kg dar nu il ia intr-o noapte si mie frica sa nu creez furtisag
alexx

Mesajde vlad » 10 Sep 2013, 07:40

As da cristi si 5 kg dar nu il ia intr-o noapte si mie frica sa nu creez furtisag[/quote]

atunci baga in familiile care sunt in stare sa traga mult cate o rama uscata ( fara s-o pulverizezi cu nimic ) , da-le cate 3-4 l sirop si dupa ce capacesc o dai la roiuri
vlad

Mesajde Ioan Guist » 10 Sep 2013, 07:44

O vara si o toamna jos palaria.
Daca la culesuri o fost cum o fost, perioada de dezvoltare a famililor tinere si pregatirea de iernare a fost de nota 10.
Ploaie la timpul ei, caldura fara extreme lungi, polen sa-l intorci cu farasu, ciugu-ciugu de pe orice planta.
Otava e inflorita si unde nu se taie este polen.Parloagele inca mai au de oferit.Lucerna e la a IV-a tura.
Matcile nu au oprit inca.Deabea ce reduc .Puiet este inca pe 50-60 % din familie.Din 15 trebuie blocati
Nu ne putem plange ca nu am avut conditii.Anul trecut a fost opusul.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde pngflorin » 10 Sep 2013, 09:20

Pentru mine a fost un an de exceptie, cred ca cel mai bun de cand am albine, atat ca si dezvoltare cat si ca cules.
61 de familii scoase din iarna.
Rapita : 4 kg de familie deplasata + 6 roiuri.
Salcam 1+2 : 14 kg de familie + 9 roiuri.
Salcam 3 : 9 kg de familie + 2 roiuri.
Tei : 10 kg de familie +10 roiuri.
Faneata : 5 kg de familie .
Strugure....vedem .

De pe 28.08.2013, dau sirop la greu sa amestec nectarul cules la strugure.In medie am 2 rame de puiet de familie.Iar roii slabuti , am sa ii iernez in nuclee.
pngflorin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE