akmm scrie:La ora asta polenul este de la matura de curte.
cristi_vidican scrie:Am un roi experimental pe vatră. Hrănit din plin cu sirop. Săptămâna trecută i-am pus colectoru. Nu am colectat nimic tot anul și am zis să văd ce gust are polenul. I-am pus doar o zi. Am numărat 6 culori de polen. Încă se aduce binișor.
osho scrie:luna trecuta am pus cateva zile colectoarele si am avut la 3 familii polen mov dar in proportie de 70% cu un gust foarte bun si dulce.De la ce poate fi acel polen?
alexx scrie:Dragi prieteni azi neavand ce face am verificat un roi mediu pe 5 rame si vreau sa va spun ca inca am am doua rame de puiet capacit pe o rama matca ponta in continuarecred ca iarna asta o sa fie albina tanara insa cu mierea sta mai prost
desi am fost la floarea soarelui roii avand mai putina culegatoare nu au acumulat asa mult asa ca le dau odata la 2-3 zile cum am timp 500 grame de apimera poate si mai mult sper sa acumuleze ceva vad ca tot ce le dau baga in celule sper sa il si capaceasca pe tot
ps:osho am vazut multe plante mov dar habar nu am cum se numesc decat scaietii ii stiu dar la mine sau dus de 3 saptamani
Mircea_63 scrie:Cristi Mocanu, ai lasat si miere pentru iernat si ai obtinut productia asta? Sau mai trebuie sa le mai dai acum sirop pentru iernare?
Ce fel de culesuri ai avut? Ai in apropiere rapita, floarea-soarelui, paduri de salcam, tei? Daca e doar stationar...ai o zona buna.
cristi_vidican scrie:alexx scrie:Dragi prieteni azi neavand ce face am verificat un roi mediu pe 5 rame si vreau sa va spun ca inca am am doua rame de puiet capacit pe o rama matca ponta in continuarecred ca iarna asta o sa fie albina tanara insa cu mierea sta mai prost
desi am fost la floarea soarelui roii avand mai putina culegatoare nu au acumulat asa mult asa ca le dau odata la 2-3 zile cum am timp 500 grame de apimera poate si mai mult sper sa acumuleze ceva vad ca tot ce le dau baga in celule sper sa il si capaceasca pe tot
ps:osho am vazut multe plante mov dar habar nu am cum se numesc decat scaietii ii stiu dar la mine sau dus de 3 saptamani
Dă repede cât trebuie să le dai. Dă-le cantitate mare - 2 kg cel puțin odată. Au ele timp să ducă. Ideea e să te miști repede cu completările. Deja e cam târziu.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Kostas, unincepator şi 56 vizitatori