eugen67 scrie:la ultima verificare(07.09.2013) am procedat asa: am scos ramele incomplete,cu miere mai putina si le-am dat dincolo de diafragma,sau la familiile care am considerat eu ca necesitau,am pus rama plina cu miere la urdinis,rama cu miere si pastura,rame cu puiet si coronita ,rama cu pastura,rama cu miere. Media de rame ramase in stup 9-11 rame. La destul de multi am gasit ramele cu puiet in spate,iar ramele dinspre urdinis si chiar prima rama....goale,curate....motivul?..stie careva.Bineinteles la toti le-am ordonat asa cum am prezentat mai sus si va mai urma o verificare.
Nu am facut deloc stimulare cu sirop..ar mai fi cazul?..este prea tarziu?
Intrebare: Ideal cam pe cate rame ar trebui sa ierneze o famile buna?
eugen67 scrie:
cam asa arata stupii mei....urdinisul este destul de mare,nu l-am obturat deloc....si garantat nu voi ierna in pavilion.
ce parere ai?
eugen67 scrie:daca imi amintesc bine,cineva a afirmat ca la stupul orizontal pe pat cald pentru evitarea condensului pe timp de iarna,este indicat ca deasupra urdinisului,deasu8pra primei rame,se executa un orificiu pentru o buna aerisire....stie cineva ceva despre procedura asta?....sau alta?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 38 vizitatori