Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde gica.mosu » 06 Sep 2013, 17:21

Florine,panarama- agitatie...in final furtisag in toata regula :!: Ce am gresit eu :?:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Mircea_63 » 06 Sep 2013, 17:49

Mosule, te pomenesti ca n-ai luat numai matcile?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 06 Sep 2013, 19:17

Din cate am bagat eu pe hard, in perioadele de lipsa de cules stupii sunt incercati permanent la urdinis de hoate. Ai uitat cele doua urdinisuri laterale deschise. A rezultat o tatonare din 3 parti greu de stavilit...a fost suficient sa cada o poarta a cetatii si gata furtisagul.

:?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 06 Sep 2013, 21:04

CORECTTTT....Dupa ce am inchis cel 2 urdinise laterale si acoperite cu un obstacol totul a revenit la normal :!:
Si uite asa sa in vata din greseli..uni de la altiiii :roll:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 07 Sep 2013, 23:14

Mosu Gica...
Mai baga cartuse...eu o sa ma abtin o perioada de la raspunsuri ca zice lumea ca facem blat :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 08 Sep 2013, 09:07

Alt caz- cu necaz.... :!: Un stup a avut botci de roire ...am last doar 2...am plecat la F.S si dupa 3 saptamini la control matca pauza!!!!!
Am luat o matca fecundata si am pus-o in colivie...a doua zi am gasit-o ingramadita de albine,era vie ...am pus-o din nou in colivie cu
capac de tabla si am revenit dupa 2-3 zile si am rez broblema cu acea familie si cu matca din colivie pe care a acceptat-o in final...
Ce s-a intimplat in ac stup si cu ce am gresit eu....Atentie dupa 3 saptamini...BAFTA-Mosuu!!!!!!
P.S-Salutari din...Zarnesti...Plaiu-Foii!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 10 Sep 2013, 21:14

Cornel,o sa afli raspunsul curind si ai sa vezi cit de rare sint astfel de situatii,dar si ffff greu de dat un raspuns :shock:
Florin Dobre,baga ceva daca stiii....Pe asta nu-l mai bunghesti :lol: :lol:
gica.mosu

Mesajde Mircea_63 » 10 Sep 2013, 21:30

Mosule, o ipoteza: ai avut matca in stup, numai ca era moarta.

Daca n-aveau matca, la experienta dumitale, probabil le simteai. Exclud ca ai cautat-o si n-ai gasit-o. In schimb putea fi cu cracii in sus pe fundul stupului, isi pastreaza o vreme mirosul si acolo nu te-ai uitat.
Mircea_63

Mesajde gica.mosu » 10 Sep 2013, 21:43

Mircea_63 scrie:Mosule, o ipoteza: ai avut matca in stup, numai ca era moarta.

Daca n-aveau matca, la experienta dumitale, probabil le simteai. Exclud ca ai cautat-o si n-ai gasit-o. In schimb putea fi cu cracii in sus pe fundul stupului, isi pastreaza o vreme mirosul si acolo nu te-ai uitat.

MIRCEO,d.om inginer....E dificilaaaaa rau de TAT (tot)... :lol:
gica.mosu

Mesajde Mircea_63 » 10 Sep 2013, 22:19

Mosule, o fi dificila, dar daca dai toate datele fara sa tii un as in maneca...o rezolvam noi. Daca nu-i dau de capat il sun pe mosu.gica si tot o rezolv. :lol:

Alta ipoteza. Acolo aveai tare multe babe. Alea nu accepta cu una cu doua o matca. In locul tau as fi mutat stupul in alt loc din stupina, iar babaciunile plecau, dar ramanea tineretul. Ori tineretul accepta mai usor matca.
Sa nu-mi zici ca atunci cand te-ai uitat d-ta, tocmai era plecata matca la imperecheat. :roll: Ca atunci si io zic ca poate nu era plecata, dar poate ca n-ai vazut-o.
Mircea_63

Mesajde gica.mosu » 10 Sep 2013, 22:29

Mircea_63 scrie:Mosule, o fi dificila, dar daca dai toate datele fara sa tii un as in maneca...o rezolvam noi. Daca nu-i dau de capat il sun pe mosu.gica si tot o rezolv. :lol:

Alta ipoteza. Acolo aveai tare multe babe. Alea nu accepta cu una cu doua o matca. In locul tau as fi mutat stupul in alt loc din stupina, iar babaciunile plecau, dar ramanea tineretul. Ori tineretul accepta mai usor matca.
Sa nu-mi zici ca atunci cand te-ai uitat d-ta, tocmai era plecata matca la imperecheat. :roll: Ca atunci si io zic ca poate nu era plecata, dar poate ca n-ai vazut-o.

Mircea-63 iti raspund printr-o intrebare...Stupii cu matci tinereeeee se muta in pastoral :?:
Mai astept variante"IPOTEZEEEEE"....Bafta-Mosu!!!!
gica.mosu

Mesajde Mircea_63 » 10 Sep 2013, 22:47

Adica ai lasat doua botci si ai plecat cu el in pastoral? :o Am presupus ca pe asta l-ai lasat pe vatra.

Intrebari ar fi asa: cum de n-aveai matca imperecheata in stup dupa 3 saptamani?
Acuma...treaba ei. O fi patit ceva, dar de ce au facut figuri cand le-ai dat matca?
Apoi au acceptat-o! De buna seama ca ai facut ceva, mai precis ai eliminat cauza neacceptarii. Pai care ar putea fi asta?
In afara de faptul ca totusi era o matca acolo sau babele se puneau contra si le-ai eliminat mutand stupul...sunt curios ce altceva ar putea fi. Ca sa mai fi fost inca o botca pe care sa n-o fi observat...mira-m-as.
Mircea_63

Mesajde gica.mosu » 10 Sep 2013, 22:55

Mircea_63 scrie:Adica ai lasat doua botci si ai plecat cu el in pastoral? :o Am presupus ca pe asta l-ai lasat pe vatra.

Intrebari ar fi asa: cum de n-aveai matca imperecheata in stup dupa 3 saptamani?
Acuma...treaba ei. O fi patit ceva, dar de ce au facut figuri cand le-ai dat matca?
Apoi au acceptat-o! De buna seama ca ai facut ceva, mai precis ai eliminat cauza neacceptarii. Pai care ar putea fi asta?
In afara de faptul ca totusi era o matca acolo sau babele se puneau contra si le-ai eliminat mutand stupul...sunt curios ce altceva ar putea fi. Ca sa mai fi fost inca o botca pe care sa n-o fi observat...mira-m-as.

Dupa 3 saptamini...BOTCA!!!!!!!!!
gica.mosu

Mesajde Mircea_63 » 10 Sep 2013, 22:59

Vezi Mosule ca se poate... :lol:

Pe de-o parte as carai: pai ce stupar esti matale de n-ai vazut? :lol: Dar sa recunoastem: cine s-ar fi asteptat? :shock:
Mircea_63

Mesajde gica.mosu » 10 Sep 2013, 23:01

Mircea_63 scrie:Vezi Mosule ca se poate... :lol:

Pe de-o parte as carai: pai ce stupar esti matale de n-ai vazut? :lol: Dar sa recunoastem: cine s-ar fi asteptat? :shock:

Obotca....DUPA 3 sapt de unde oua?????
gica.mosu

Mesajde Mircea_63 » 10 Sep 2013, 23:06

Cum de unde? De la o matca! :lol:

Circula povesti despre albine care fura oua din alti stupi. ;) S-a imperecheat fata, a depus apoi...s-a intamplat ceva. Asta ar fi o ipoteza. Ai matale una mai buna?
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR