Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stimulare pentru apicultorii cu experienta

Mesajde proapis13 » 08 Oct 2011, 21:17

[quote="bogdannn"

poti face stimulari cu furtisag cand afara sunt peste 12 grade :lol:[/quote]

Poti explica termenul??
Eu unul nu l-am mai intalnit
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Adi Hodis » 08 Oct 2011, 21:28

marian sima scrie:Nu e parerea mea ,e cea ce cartile descriu in dreptul substantei de matca,si am pus o intrebare la care tu bineinteles ca nu poti sa raspunzi corect ...

Chiar asa ?. :shock:
Haide, nu posta provocator, nici eu nu am intentia ... noi am mai avut contre, da´ la ce bun ? :?
Cat despre intrebarea ta ... stai asa sa ma gandesc la ... ASA NU. :idea:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde MyBees » 08 Oct 2011, 21:31

marian sima scrie:Cind poti face stimulari cu furtisag (stupi atacati) ziua in amiaza mare, fara sa pleci cu stupi de pe loc ?

Cand "Realitatile apicole deranjatoare II" se intoarce? Acum si in 3D? :D
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Bee Happy » 08 Oct 2011, 22:05

marian sima scrie:...........Cind poti face stimulari cu furtisag (stupi atacati) ziua in amiaza mare, fara sa pleci cu stupi de pe loc ?

Cand esti in Noua Zeelanda ;) :lol:
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde stupar » 08 Oct 2011, 22:29

marian sima scrie:Ala nu este furtisag ,este o hranire controlata in exteriorul stupului,furtisag este atunci cind albina ataca alti stupi sau o sursa la care nu se doreste prezenta albinei,eu cind am spus mai sus furtisag m-am referit la atacarea stupilor de catre albine hoate de la alti stupi decit cei atacati.Stimularea dv nu o gasiti in cartile de apicultura si uite ca totusi este,contrar parerilor altora care spun ca daca nu este in manual atunci nu este adevarat.

Uite asa se transmite bolile!
Cu furtisag si mai periculos,deoarece de obicei familiile slabe,bolnave sant atacate !
stupar

Mesajde alt stupar » 09 Oct 2011, 13:40

Deci... e fenomenal raspunsul!
da domn Marian, esti super-tare, uite toata noaptea m-a muncit problema asta si mi i-am gasit raspunsul.
Si gand ma gandesc ce simplu era... da, dar raspunsurile simple necesita o minte apriga, ca in ala clasic "cine l-a batut prima oara pe Stefan cel Mare ?"
si raspunsul super-destept "ma-sa, băăă !"
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde alt stupar » 09 Oct 2011, 13:56

A... si intrebarea era supe-tare, cat pe ce sa uit !
Deci, dat diind titlul topicului " Stimulare pentru apicultorii cu experienta" gasim toate ingredientele:
_apicultor cu experienta
_administrare sirop
_iminenta unui cules (de salcam !)
pai or fi multi aia, o fi plina padurea de aia cu "experienta" care fac "stimulare" cand deja floarea s-a deschis ?
Ce zici ? :lol:
alt stupar

Mesajde MyBees » 09 Oct 2011, 16:08

marian sima scrie:Raspunsul este:Atunci cind esti in plin cules,exemplu daca la salcim bagi sirop la ora 11 si la 12 ai furtisag dupa amiaza salcimul incepe sa secrete iar nectar si albina pleaca la cules uitind de furtisag.Daca esti singur in zona nu ai probleme cu bolile obtii si productii record si i-ti permiti sa angajezi si 4-5 apicultori.

Adica, sa inteleg ca asa iti "stimulezi" productia de miere? :shock:
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Adi Hodis » 09 Oct 2011, 19:24

Marian, tie trebuie sa iti zica omul pe fatza.
Deci, cand am zis sa nu dezgropi " securea razboiului " m-am referit exact la ceea ce faci tu acum, adica ai reluat contrele ( cu jignirile ) de unde le-ai lasat cand ai fost eliminat de pe vechiul forum.

O vorba veche spune, nu zgandari in cenusa trecutului ca vor iesi scantei.

Acest topic nu are nici o legatura cu ce face unii ori altii " cu stimularea " in sine... mai degraba se vrea o provocare a apicultorilor cu experienta in a raspunde intrebarilor puse de catre incepatori.

Asadar, sa lasam dreptul la cuvant ... incepatorilor.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde Bee Happy » 09 Oct 2011, 20:37

marian sima scrie:Nu i-mi stimulez productia de miere ,cazul sa petrecut in Noua Zeelanda si nici unul de pe aici nu a avut taria sa spuna adevarul,am mai prezentat la alti apicultori o falsificare de miere (miere de zmeura) s-au gasit persoane care sa zica ca mierea de zmeura nu se falsifica ,dar apicultori cu experienta au recunoscut-o ca e falsificata,asa si aici degeaba esti profesionist daca nu ai taria de caracter sa spui adevarul.............Si pentru alt stupar....................................Pe Stefan Cel Mare prima data l-a batut maicasa. :D

Cum poti sa spui despre o miere ca e falsificata, doar uitandu-te la o fotografie a unui borcan cu MIERE de zmeur?!
Acei apicultori ''cu experienta'', nu au auzit de reflexia luminii, ca si tine de altfel.
Intrebare:
Cata tarie de caracter iti trebuie, ca sa te abtii de la a spune bazaconii?
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde martanul » 11 Oct 2011, 00:06

victor s scrie:secretatã în principal de glandele mandibulare este constituitã din 3 compusi acizi si 2 aromatici , cei mai importanti fiind acidul trans 9 ceto 2 - decenoic si acidul trans 9 hidroxi 2 - decenoic .
3% din substanta de matcã este rãspândit de albinele din suita în familie si în 15 - 30 minute feromonul este absorbit si descompus de cuticula albinelor . Inhibã dezvoltarea ovarelor la lucrãtoare , opreste cresterea botcilor , atrage trântorii la împerechere , atrage albinele din roi , determinã fixarea roiului si formarea ghemului , mentine coeziunea familiei si indicã albinelor prezenta si starea mãtcii . Substanta de matcã este atractantã pentru albinele din suita dar când matca este tratatã brutal sau înghemuitã de lucrãtoare are efect de stress si alarmã .

:D

ai o bere de la mine!
un meserias stie ce este intr-un stup fara sa-l deschida ,un amator il deschide se uita si nu stie ce-i acolo !
martanul

Mesajde Adi Hodis » 11 Oct 2011, 00:34

marian sima scrie:Substanta de matca este ,"O substanta pe care o produce matca" ce provenienta are? provine de dupa ceafa matci,ce rol are ?Mituieste albinele cu aceasta substanta ca sa o tina regina,cind da dovada ca substanta e pe sfirsite ,albinele o schimba................... :D ...

marian sima scrie:Nu e parerea mea ,e cea ce cartile descriu in dreptul substantei de matca ...

Intrebarea era scurta si la subiect, ce este, ce provenienta si ce rol are ?.
Raspunsul in varianta scurta, din alte carti, zice ca substanta de matca este:
O secretie specifica produsa de glanda mandibulara ( care in nici un caz nu e la ceafa ) si are rol inhibitor asupra ovarelor albinelor lucratoare ( alt rol decat cel care l-ai inteles tu din cartile acelea, rolul feromonilor adica )

Victor a gasit un raspuns mai detailat.

Cat despre a ma simti jignit ... nu e cazul ... trebuie sa ma bucur ?.
Nu ma bucur pentru ca vrei sa duci mai departe contrele vechi ... oare la ce ti-or folosi ?. :?
Adi Hodis

Mesajde martanul » 11 Oct 2011, 01:04

pai substanta de matca este tot un feromon din 32 de compusi din care doi foarte atractivi pt. trantori 9-orto-trans-2-decenoic si 9-hidroxi-decenoic (dupa bura si patruica)si ce nu va plac ma contrele?ca mie imi plac si pe forum si in pat! :D :D :D :D :D :
un meserias stie ce este intr-un stup fara sa-l deschida ,un amator il deschide se uita si nu stie ce-i acolo !
martanul

Mesajde proapis13 » 11 Oct 2011, 09:30

Sistemul glandular - Anatomia si fiziologia albinei

La matcă glandele mandibulare secretă un ectohormon numit substanţă de matcă, ce are în componenţă acidul 9-keto-(E)-2-decenoic, prescurtat 9-ODA, şi acidul 9-hidroxi-(E)-decenoic, prescurtat 9-HDA precum şi alţi compui ai căror funcţii nu sunt încă cunoscute. Substanţa de matcă inhibă dezvoltarea ovarelor la albinele lucrătoare, atrage trântorii la locul de împerechere şi contribuie la inhibarea instinctului familiei de albine de a începe clădirea botcilor.

Secreţia glandelor mandibulare poate dizolva ceara şi propolisul, de aceea albinele o folosesc la prelucrarea acestor produse , la dizolvarea marginii căpăcelelor de ceară, facilitând astfel eclozarea puietului şi lustruirea, pregătirea celulelor pentru depunerea ouălor de către matcă.

Textul nu-mi apartine,este un copy paste
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde paul » 11 Oct 2011, 09:37

Hai ...ceva muschi ? Oare ...are vreun rost ?
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde alt stupar » 11 Oct 2011, 11:25

marian sima scrie:Nu stiam ca trebuie sa-ti explic pe silabe .

pai... fa o incercare.
dar sa folosesti - - - intre silabe
alt stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE