Delorine, omul este doar o franghie intre dobitoc si supra-om, spunea Nietzche in "Asa grait-a Zarathustra".
Ideile inaltatoare si stilul de a scrie ale lui Nietzsche au prins foarte bine la "publicul" din acele vremuri si au fost repede adoptate. Hitler si ai lui, luasera degraba ideea de supaom, iar Nae Ionescu, apoi legionarii -ca sa nu fie acuzati de copy-paste

- l-au numit Omul Nou. Ideea a placut si comunistilor!
Pacat de o idee frumoasa sa o asociem si sa o murdarim prin alaturarea cu vreo doctrina. Ideea in sine este inaltatoare.
Din pacate educatia se poate obtine prin scoala, dar anumite trasaturi de caracter, nu. Un secol de scoli daca as face, recunosc ca nu m-as putea ridica la taria de caracter de care a dat dovada aceasta doamna, in fata caruia ma inclin.
Sa-l vad pe Base alaturi de tigani, iar in cazul acestor eroi sa fie absent...Televiziunile sa prezinte cu atata insistenta inmormantarea unuia si o multime de alte tampenii: Zavoranci, Luciu, Bianca nu-stiu-cum si sa treaca sub tacere o multime de eroi care au existat si inca mai exista o parte dintre ei, imi pare jenant. Bine ca l-am vazut pe Ogica la tot felul de "tocsouri", dar nimic despre istoria vie a acestui popor.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)