Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

maidanezul - o problema de nerezolvat?

Mesajde cristi x » 14 Sep 2013, 10:23

nu am reusit sa intru pe forum prea des in ultima vreme, iar astazi cand am cautat un subiect pe aceasta tema nu l-am gasit. daca este pe undeva va rog sa ma atentionati. o familie a fost distrusa si societatea iar s-a divizat. unii sunt multi si tac, unii ajung victime si atunci incep sa strige, iar altii sunt oameni cu cainii si caini cu oamenii.
problema asta nu poate fi rezolvata decat printr-o solutie soc. o lege a trecut prin parlament, dar cred ca va rezolva doar o parte din probleme.
eu as fi vazut problema rezolvata astfel:
1. maidanezi
- stransi;
- termen de adoptie;
- neadoptat - eutanasiere;
- adoptat sub semnatura - castrat + microcipat + carnet identitate;
2. cainii personali
a - microcipati + carnet identitate + castrati (pe cheltuiala proprietarului);
b - microcipati + carnet identitate + necastrati + plata unei taxe locale + obligativitatea inscrierii la un medic veterinar pt evidenta inmultirilor.
astfel asociatiile ar fi dat faliment intr-un an, primarii ar fi avut un robinet mai putin pt a ne risipii banii, ministerul sanatatii nu ar mai fi cheltuit atat pe antirabice si poate ni se mai construia si noua o autostrada (macar ocentura).
cristi x

Re: maidanezul - o problema de nerezolvat?

Mesajde paul » 14 Sep 2013, 10:52

Atat timp cat sunt interese financiare (foarte mari) ... NU SE VA REZOLVA PROBLEMA !!! Se vehiculeaza sume de 300-400 lei lunar pentru "ingrijirea"unui maidanez . In timp ce UN COPIL primeste 42 lei ! Si acum mai intreb si eu ... "care-i om si care-i caine" :?:
Solutia ... eutanasierea fara nici un fel de drept de apel ! Sunt adeptul unei solutii finale gen HINGHEREALA COLECTIVA. Adica,stransi din jurul blocurilor, parcurilor, spatiilor publice si dusi intr-un loc anume unde sa li se administreze injectia letala sau sa fie gazati.
In legatura cu cainii ... proprietarilor. Cred ca nu ar trebui permisa detinerea a mai mult de 2 caini STERILIZATI. O "mama Dolores"a maidanezilor vecina cu soacra-mea are in curte 28 de capete !!! :evil: Incercati sa va imaginati cam ce iad e acolo !!! Basca ca mai hraneste la poarta inca cel putin pe atatia ! :evil: La sesizarile tuturor vecinilor care nu se mai pot odihni si carora le este frica sa circule de la lasarea serii, autoritatile au ridicat din umeri si au justificat ca nu au cadru legal sa poata interveni ! :o
Dupa cum stiti cainii au prostul obicei mai ales cand se aduna in grupuri sa se arunce spre masini si sa latre. S-a intamplat ca un sofer a vrut sa evite o astfel de turbulenta, a pierdut controlul masinii , s-a izbit de un stalp si a ricosat intr-un gard.Rezultatul ... masina praf, gardul praf, si soferul ... la spital . Bineinteles ca "distinsa d-na dr."(mama Dolores) nu a patit absolut nimic si le-a ras in fata tuturor continuand sa hraneasca in continuare armata de caini! Si acum ma intreb (retoric) ... "care-i om si care-i caine" :?:
LE ... daca fereasca Dumnezeu as fi fost in situatia tatalui caruia i-a fost omorat copilul de catre caini,n-as fi avut liniste pana nu i-as fi lichidat cu mana mea pe fiecare sef de asociatie Cutu-cutu, ham-ham sau cum focului s-ar mai numi !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 14 Sep 2013, 11:38

Am mai observat un lucru ... toate nefu..tele sunt cele mai mari iubitoare de maidanezi! :oops: Cel putin la mine in comunitate ! Cred ca o solutie ar putea fi dotarea cu vibratoare performante a doamnelor in cauza!!! :x
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 14 Sep 2013, 11:53

Concluzie: barbatii sunt vinovati de propasirea maidanezilor! :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde modigliani » 14 Sep 2013, 12:33

Intervin in topic cu parerea mea , parere de crescator de caine si iubitor al animalelor .....

Povestea asta cu maidanezii a capatat proportii inimaginabile . Deja este un fenomen incontrolabil , o pata urata pe obrazul societatii romanesti .
Cresc caini de cand ma stiu si nu concep viata fara un caine la picioarele mele seara la calculator sau la televizor . Un adevarat crescator de caine se poate intelege cu acesta si doar prin priviri . Important este ca un caine sa-l formezi asa cum ai nevoie de el . Evident , am intalnit si exemplare idioate sau smintite ce efectiv nu pot fi dresate . Dar astea sunt cazuri rare .

Acum Paule , sa raspund si la propunerile tale :

- sub absolut nicio forma nu mi-as castra cainele ! Un caine adevarat este un caine mascul sau o catea . De la Dumnezeu e dat ca ei sa fie asa si sa-si poata manifesta in viata sexualitatea . Un caine ( sau catea ) sterilizat nu il mai vad ca pe un caine "complet" - ca sa zic asa . Este practic - dpmdvd - echivalentul unui obiect destinat amuzamentului stapanului . Insa pot fi situatii de ordin medical in care un caine trebuieste sterilizat . Deja este o alta poveste ....
Treaba asta cu sterilizarea cainilor de apartament - cu exceptia celor cu certificat de drept de monta - este un mare bullshit scornit de cei responsabili cu maidanezii . Chiar daca lui Pogo al meu ii atarna pline de mandrie doua coaie-ntre picioare acesta nu se va imperechea decat in momentul in care eu decid asta pentru el . Iar criteriile dupa care m-as orienta ar fi cam urmatoarele : sa aiba varsta potrivita pentru a procrea exemplare demne de rasa , cateaua sa fie la fel , stapanii catelei sa para a fi oameni cu discernamant si sa inteleaga foarte bine ce-i ala un caine si ce responsabilitati implica acesta ( mai ales ce presupune tinerea unei canise cu cativa catei scheunatori pret de 2 pana la 3 luni ) , sa avem certitudinea ca vom putea plasa cateii unor iubitori de caine .
Daca vor sa stopeze fenomenul sa curete catelele de pe strazi , nu sa-mi lase mie cainele fara bilute ......

- vreau si-mi place sa tin un catel de la canisa respectiva . La varsta potrivita se va alatura tatalui sau . Asa cum presupune dreptul de monta reprezentat printr-un catel , stapanul cainelui este cel ce-si alege primul catelul de la canisa . Intotdeauna l-am preferat pe primul nascut ( crescatorii stiu de ce ! ;) )
si absolut niciodata cainii mei nu au deranjat pe nimeni din bloc sau din cartier . Cu exceptia situatiei in care se intalnesc cu cate-un sperios sau cate-o panicata , indiferent de asigurarile mele ferme ca acestia sunt absolut neagresivi . Au crescut impreuna si - dand la o parte pe noi - au avut o relatie stransa intre ei . Efectiv o relatie tata-fiu in adevaratul sens al cuvantului .

- referitor la "mame Dolores" d-astea smintitoide sunt total de acord cu tine . Ele sunt cele ce sustin si alimenteaza in plus "maidanezeala" . Iar un cadru legal care sa poata combate asemenea cazuri trebuieste imediat , imperios , pus la punct .

Ca sa ma intorc la ceea ce spuneam la inceput , indiferent de faptul ca iubesc cainii maidanezii trebuiesc eutanasiati . Fara negocieri patetice . Sterilizarile , intretinerea acestora ( indiferent pe ce perioada ) sunt costuri pe care tara asta nu are rost sa si le asume . Avem altele mai bune de facut cu banii .
Mult timp am fost impotriva eutanasierii in sine . Eram convins ca-i o metoda dureroasa . Ei bine , Zair ( tatal lui Pogo ) la batranete a paralizat si a trebuit sa decidem sacrificarea lui . Am apelat la veterinar si l-am pus sa ma asigure ca Zair nu va suferi . Mi-a garantat ca este total nedureroasa si ca in trei ( !!! ) secunde va muri in liniste . Am asistat la administrarea serului si la randul meu VA GARANTEZ FERM SI CATEGORIC CA ASA ESTE !!! Nici nu l-a durut , nici n-a avut timp sa inteleaga ceva . Pur si simplu in trei secunde era mort . Am plans mult . Zair al meu a fost un caine exceptional . Dar m-am bucurat pentru el ca nu a suferit deloc .

In fine , revenind la ale noastre , sunt de acord cu lupii in paduri , cu pestii-n ape , cu leii in savana , cu rasii pe crestele muntilor , si cu cainii-n casela sau ograzile oamenilor . NU PE STRAZI ALANDALA ! Imaginea haitelor ne domina noua si ne altereaza imaginea in lume , cainii pe strazi sunt agresivi si incontrolabili , pot declansa oricand focare de infectie , si nu in ultimul rand ..... iata ca ucid oameni !!! Este inadmisibil !

Se vehiculeaza ideea de referendum "sterilizare sau eutanasiere" . Cel mai corect a raspuns unu' pe strada in fata microfonului unei televiziuni : "Domle , cainii ne musca , nu ne fut !"
modigliani

Mesajde kamy » 14 Sep 2013, 13:37

Cu aia de pe strada e simplu lapte cu antigel si problema e kakumn-ar fi fost,da ce ne facem cu dulaii de ne conduc,ne fura ,ne talharesc si basca tot pe noi ne latra!sterilizare sau eutanasiere!
Sau sa mai amintim de furcile caudine ale inmatricularii cu partaj,o usita a cainilor in legislatie ?santem o tara de ciocolata(exprimarea mai eleganta a termenului popular)
kamy

Mesajde Mircea_63 » 14 Sep 2013, 14:32

Kamy, nu zic ca nu ai dreptate, dar cum o dam, cum o sucim, orice topic din din cafenea ajunge sa o dea ori in politica, ori in religie. :?

Clar! Nu e locul cainilor pe strazi. Ii iubesc, dar asta e singura solutie si coada matzei trebuie taiata dintr-o bucata. Si ala castrat va umple strazile si parcurile de fecale si nimic nu-l impiedica sa muste. Doar n-am ajuns sa punem viata cainelui mai presus de a omului. Pai atunci hai sa nu mai taiem nici porcii. Ucidem (vanam) animalele din paduri si lasam strazile pline de caini, punandu-ne vietile apropiatilor in pericol?

Hai sa ne punem pentru cateva clipe in locul oamenilor ai caror copii ai fost atacati, mutilati sau ucisi de caini. Sa le spunem ca suntem impotriva adunarii lor de pe strazi, uitandu-ne in ochii lor.
Hai sa le spunem varianta intretinerii cainilor vagabonzi, cu sume de bani, uitandu-ne in ochii bolanavilor de cancer, oameni pentru care nu sunt bani suficienti pentru tratament sau alinarea suferintei. In ochii celor care "cersesc" adunarea unei sume pentru salvarea unei vieti. Eu nu pot face asta!

LE Varianta otravirii este inumana. Mor in chinuri. Eutanasierea inseamna o moarte blanda si rapida.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde paul » 14 Sep 2013, 16:25

modigliani scrie:...

Uite vezi ... de asta ma inervezi tu pe mine cand nu mai scrii !!! :idea:
Pertinenta analiza !!! Exact despre asta-i vorba !!!
Ultima oară modificat de paul pe 14 Sep 2013, 16:29, modificat 1 dată în total.
paul

Mesajde paul » 14 Sep 2013, 16:28

kamy scrie:Cu aia de pe strada e simplu lapte cu antigel si problema e kakumn-ar fi fost,

Bai kamy las-o naibii ... Ai idee in ce hal de chinuri mor ??? Si asta se intampla dupa vreo 2-3 zile cand se produce blocajul renal total ! Mai bine-i omoram cu paru' ca-i mult mai usoara moartea !
paul

Mesajde kamy » 14 Sep 2013, 16:39

Ghini paule atunci apucate de facut copii sa aibe cainii ce manca!si politicienii spalatorie de bani publici!
kamy

Mesajde kamy » 14 Sep 2013, 20:10

Bai frate mi se pare mie sau chiar sant eforturi sustinute de sanctificare a cainilor ca vacile in india,daca era un transport de pui inghesuiti in custi era ceva normal,daca ei mananca cainii vreti sa le ofere o croaziera catre un rai cainesc inainte de obstescu sfarsit,saracii caini,dar aurolacii care traiesc cum pot in bucuresti cum de pentru ei nu pre se gasesc fonduri si adaposturi decente macar pentru o viata de ,,caine,,?
Da ce-i drept cainele nu te reclama daca tu declari ca i-ai dat nu stiu cate mese costisitoare chiar daca in realitate au fost compuse din apa de ploaie!
kamy

Mesajde cantemir » 14 Sep 2013, 20:17

paul scrie:
Mai bine-i omoram cu paru' !

Mai bine-i exportam in Vietnam. Am auzit ca acolo-s foarte gustati, daca pot sa zic asa!
cantemir

Mesajde modigliani » 15 Sep 2013, 08:31

kamy scrie:Ghini paule atunci apucate de facut copii sa aibe cainii ce manca!si politicienii spalatorie de bani publici!

Mai oameni buni , vad ca nu intelegeti un lucru : Cainele se pricepe cel mai bine la a fi caine !!! . Ganditi putin cu capul cainelui .....

Luand in discutie cazul micului Ionut ucis de caini , va garantez ferm ca sarmanul animal nici nu realizeaza ce atrocitate a facut . Needucat fiind ( ci doar hranit de babe ticnite ) , in haita fiind - unde spiritul de echipa face si din cel mai bun caine o potentiala fiara - , probabil in negura instinctelor sale proteja incinta care in capu' lui ii era adapost , a facut ce-a facut . Fara a avea ceva personal cu copilul , fara a putea discerne varsta si inocenta acestuia , fara a realiza gravitatea faptei in sine . Noi tindem sa ii tratam ca pe oameni , sa le imputam discernamant si analiza umana .

Psihic vorbind cainele este de fapt un animal extrem de simplu . El nu are nuante de gri . Iubeste , sufera , uraste , se bucura , etc . Iar la toate astea ajunge cu foarte putin . Este suficient sa hranesti un caine trei zile la rand si te va iubi . Dar insist , o va face caineste , in niciun caz in felul complex in care iubeste un om . Este suficient sa arunci de trei ori cu piatra dupa el si te va latra de cate ori te vede .
Spunea Paul ca se reped la masini . Este o manifestare instinctiva ancestrala . Ei fac exact ce faceau stramosii lor cand haituiau animale mari ce le tranzita teritoriul . E simplu ! Cainii aia NU AU CEVA PERSONAL cu acele masini .....

..............................................................................

Omul gresteste flagrant fata de caini ( si fata de orice alt animal ) . Tinde sa-l atraga in lumea lui , sa ii cultive nevoile umane . Pampoane , lantisoare si zgarzi care-mai-de-care mai inzorzonate , coafuri elaborate , etc . Astea-s tampenii gratuite pentru nevoile strict existentiale ale unui caine . Po' sa-i faci o viata intreaga unui caine tot ce vrei tu , po' sa-l educi sa si citeasca daca vrei ( evident ,exagerez ) , cainele spre seara tot se va duce sub masa sa se linga pe organ . Pe noi ne sidereaza ideea , insa lui i se pare ceva absolut firesc ......

Paula Iacob a avut candva intreaga mea admiratie . A "stricat-o" cand s-a pus avocat pro-bono cainelui Bosquito ce la ucis pe japonezul ala . Bai nene , cum PLM sa fi atata de ****** incat sa accepti ca justitia si legile umane sunt aplicabile la un caine ? Ca si asta de-acum , saracu' Bosquito a facut ce stia el cel mai bine : a pazit scara blocului in care traiau cei ce-l hraneau , iar pe japonez la tratat ca pe un intrus , ca pe un potential pericol fata de locatari . Si , cu siguranta n-a intentionat sa-l omoare . Pur si simplu la muscat de picior atingandu-i o vena principala , Ala n-a murit din muscatura ( ca Ionut ) ci din pierdere de sange .
Am venit cu acest exemplu sa intelegeti ca NOI suntem cei care gresesc fata de ei , nu invers .

...............................................................................

Si inchei continuand ce spuneam ieri ; tot noi suntem de vina ca am tolerat ca acest fenomen sa capete aceste proportii . Noi suntem de vina ca-s strazile Romaniei pline de caini , nu ei . Noi ca societate decadenta , dezinteresata , inconstienta chiar . Pai ce asteptam ? Chiar ne imaginam - ca-n glumele voastre - sa vina vietnamezii sa ni-i culeaga cu arcanu' ? Asta iarasi nu se poate , si personal blamez cu convingere barbaria astora ( vezi linkul adus de LA ). Ei , cainii , n-au cerut sa se nasca pe strazi , nu cer vreun confort anume si se multumesc deplic cu mizera lor viata . Le trebuieste - repet - extrem de putin sa fie caini ......

Acest fenomen ( ma incapatanez sa-l numesc "fenomen" ) nu este singurul de genul asta ca amploare si urmari . Americanii se confrunta cu invazia fitofagilor in marea majoritate a lacurilor din nord . Au trecut - au avut puterea de decizie si sacrificiu - la extirparea intregii populatii piscicole din ape cu speranta ca le vor repopula in timp cu speciile native . Australienii se confrunta periodic cu invazii de soareci , iepuri , dingo , etc . La fel , recurg la metode extreme . Si-s doar doua exemple in care speciile invazive NU AU INTERACTIONAT CONCRET CU TERITORIILE LOCATIVE ale omului . Iar aceste specii , dpdvd strict existential , nu-s cu absolut nimic deosebite fata de caine .

Ar trebui sa trecem si noi la un act extrem . Eutanasiere fara scrupule , fara negocieri , fara umileala ce ne caracterizeaza . Cum isi permita o senila ca Brigite Bardot sa ii scrie un protest PRESEDINTELUI Romaniei ? Cum e posibil ca presedintia sa nu-i raspunda : "Du-te , fa , in PLM de fosta curva , actualmente baba smintita ! daca-i vrei vino si ti-i ia de-aici ! Dar in maxim 10 zile , ca altfel ii gasesti sapun ! " . Cum e posibil sa ne caciulim atata asteia , alora cu drepturile animalelor , etc ? NOI NE CONFRUNTAM CU O PLAGA ! Si noi trebuieste s-o rezolvam . Acum !

..............................................................................

O alta uriasa greseala este politizarea fenomenului . Mi s-a facut efectiv sila de perindarea si 'defilarea" politica in fata dramei familiei lui Ionut .
modigliani

Mesajde modigliani » 15 Sep 2013, 08:44

Si inca ceva :

Cainii nu urasc oamenii , nu le vor raul . Si asta fara sa aiba un Dumnezeu al lor care sa-i indemne la iubire .
Noi il avem pe Dumnezeu care - cica - ne-a invatat de bine ..... De unde-atata ura impotriva bietelor animale ? De ce ne-ar bucura sa-i omoram cu lopata sau cu lapte-antigel ?
modigliani

Mesajde Florin Dobre » 15 Sep 2013, 09:40

Anul asta am schimbat de doua ori bara la masina. Cainii au supravietuit in ambele buseli. Nu sunt superstitios dar a doua oara parca nu-mi venea sa cred. Mi-am facut autocritica....bah, esti prost?!. In ambele situatii, nu erau de evitat...kamikaze din aia de se arunca in fata masinii.

Am caini si mi-a placut sa-i am in preajma din copilarie. Intotdeauna am suferit enorm cand i-am pierdut.
Treaba e simpla...cainii se tin in curte/apartament. Cainele trebuie sa aiba stapan/proprietar. Altfel nu mai e cainele domestic/prieten al omului...e un animal salbatic, un pradator. Sa nu uitam ca e neam cu lupul. Isi va aduce aminte foarte repede de gustul libertatii in sanul haitei.

Eu vad solutia asa...
Adunati de pe strada si de aiurea(sunt deja prin paduri, campuri). Campati in locuri amenajate. Sterilizati.
Acum, ii prind, le baga crotalii in urechi, ii tin oleaca sa justifice fondurile alea pe papica si le dau drumul. Adica i-au sterilizat(pe hartie), si-au luat smecherii banul si adio.
Faza nasoala e ca vine Gheorghe ca i-a fatat cataua si da drumul la 5-10 catei pe langa vre-un tomberon. Aia din bloc se bucura ca au alarma moca la masinile din parcare si ii pun la ingrasat. In maxim un an populatia e refacuta.
Veti zice ca e Gheorghe vinovat. Nu. Cataua e vinovata, ca-i c...a. Dar ea nu vrea decat sa-si perpetueze neamul.
Si atunci se poate aplica o regula...
Ai catea? Vrei sa ai urmasi de la ea? OK...sunt cu ochii pe tine(cand fata, cati, unde sunt plasati). Altfel...o sterilizezi.
Pana la urma sa detii un caine nu e de colea. Trebuie sa fii responsabil.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE