Si totusi: fratele lui Ionut spunea ca au fost 5 caini pe fratele lui.
Maine, poimaine vom afla ca maidanezii au alungat cainele de lupta, incercand sa protejeze copilul.

Apoi fratele lui Ionut, daca se ocupa psihologii de el si incepe sa spuna, aflam ca bietii copii au dat cu pietre in gramada de caini sau s-au dus cu batul la ei. Mai apare si un martor din umbra care a vazut scena dar din diferite motive nu a indraznit sa intervina. Apoi aflam ca martorul nu era singur, ci isi plimba cainele- chiar pe ala agresiv- care eventual s-a luptat cu ceilalti caini, in incercarea de a salva copilul, dar "salvatorul" a tulit-o ca sa nu cada el vinovat. Apoi suspiciuni, ba ca el l-a ucis, ba ca ceilalti. Si incet incet devine unul din dosarele tip Kennedy sau Teroristii Revolutiei.
Problema ramane aceeasi: cainii fara stapan, nu au ce cauta pe strazi. Ba mai mult, exista rase de caini interzise in Romania -asa zisi caini de lupta- antrenati chiar in acest scop de diversi nebuni periculosi, ce vor sa puna in bilutele cainilor sangele pe care ei nu il au. O lege impotriva acestora este foarte dificila, deoarece da loc multor interpretari si greu poti dovedi ca un iubitor de caini are sau nu un caine de lupta crescut si antrenat in acest scop, sau de fapt e doar un iubitor de caini, pasnic, iar cainele este de paza si aparare si nu un agresiv.
Eram la iarba verde. Un tip era cu cainele, cainele simpatic, m-am apropiat si jucat cu el, l-am imbratisat, mangaiat. Intreb si eu ce rasa e ca n-am prea vazut urati d`astia.
-Pitbull, zice omul.
- Aha, astia sun aia de care se zice ca sunt rai?
Agresivitatea lui este doar potentiala, latenta, dar daca omul nu i-o stimuleaza, e un caine ca oricare altul. Drept e insa ca are niste falci si o forta, incat daca totusi e vorba sa te muste, ai incurcat-o. De aceea sunt intradevar periculosi. In plus le sare mustarul repede.
Si ajungem din nou la teoria conspiratiei, aflam ca nimic nu e cum pare. Ba ca Ionut a fost ucis din motive politice, ca sa poata cineva arunca matza moarta in carca maidanezilor sau a politicienilor (Oprescu ar putea fi candidatul PDSR impotriva lui Antonescu), ba ca protestele pentru RM urmaresc manevre la bursa si cotatia actiunilor, sau manevre oculte din partea lui Soros care urmareste sa-l falimenteze pe cutare RMCG-ist.
Intradevar halucinant!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)