Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultor incepator doresc cat mai multe sfaturi!

Mesajde paul » 02 Oct 2011, 18:22

soicagabriel scrie:am notat reteta si am sa trec la fapte...ce as mai vrea sa stiu este cat timp trebuie sa fac aceasta operatie . 1.intrebare cate rame cu miere ar trebui sa am intr-un stup cu 7 rame pline cu albine( 6-7 rame pline).2.care este ordinea ramelor si de unde sa incep asezarea lor (de la urdinis in spate sau din spate catre urdinis ) ? mersi mult.

Mai Gabi incep cu o intrebare referitoare la ...ultima ta intrebare : acum acele 7 rame cum sunt asezate ? Sfatul meu este sa incepi formarea cuibului de la urdinis .Apropos de cele 7 rame ,iti trebuie f.multa albina pentru ca cele 6 intervale sa fie foarte bine ocupate ! Iarasi ,sfatul meu ar fi sa mai scoti cel putin o rama daca nu chiar 2 (cele care au cea mai putina miere ),pentru ca albinele se "reaseaza "si la ora asta se simt mult mai bine asa mai "inghesuite ".Ramele pe care le vei scoate ,sa le zgarii cu furculita de descapacit portiunile cu miere capacita si sa le dai dupa diafragma .Acum:1-ramele care raman in cuib trebuie sa fie CAT MAI PLINE CU MIERE (SIROP )CAPACITA ,daca se poate din leat in leat.La punctul 2 ti-am raspuns deja .P.S. Nu uita tratamentele cu varachet si benzile cu mavrirol :!: :!: :!: Nu-i de gluma ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde adriann » 05 Oct 2011, 01:32

mai intai trece la profil de unde esti, poate e cineva aproape de tine si poate te ajuta
tratament...tratament si marvirol....
cat mai multa miere pt. fiecare familie..... ca cine stie cata a lasat vanzatorul (trebuie sa o apreciezi 3,5-4 kg un fagure 1/1 complet capacit)... daca ai sub 12-14 kg sirop de zahar invertit la greu.... cat pot trage...
niste poze cu cutiile...(fund antivaroa sau nu)
grija mare cand umblii in stup sa nu kilaresti matca!
adriann

Mesajde soicagabriel » 07 Oct 2011, 22:22

tot eu intreb? :D ,am adus stupi acasa
am albina pe 5-6-7 rame, dar am o problema ,nu prea am miere pe rame .stupi au fost la o persoana in ingrijire si propietarul era alta persoana ,nu stiu cum dar stiind, cred ca persoana care le ingrijea a stors mierea cand propietarul a spus ca le vinde.am vorbit cu propietarul si mi-a spus ca iii pare foarte rau si ca nu se astepta la asa ceva
.mi-a dat ceva miere ca eu am vrut sa cumpar ceva sirop si sa le dau ,asa mi-a spus un apicultor mai batran
.ce este mai bine sa le dau : miere? sau sirop nu stiu exact cum se cheama ca a spus ca il cumpara el de la magazin.costa 4 lei litru.
soicagabriel

Mesajde paul » 07 Oct 2011, 22:57

soicagabriel scrie:tot eu intreb? :D ,am adus stupi acasa
am albina pe 5-6-7 rame, dar am o problema ,nu prea am miere pe rame .stupi au fost la o persoana in ingrijire si propietarul era alta persoana ,nu stiu cum dar stiind, cred ca persoana care le ingrijea a stors mierea cand propietarul a spus ca le vinde.am vorbit cu propietarul si mi-a spus ca iii pare foarte rau si ca nu se astepta la asa ceva
.mi-a dat ceva miere ca eu am vrut sa cumpar ceva sirop si sa le dau ,asa mi-a spus un apicultor mai batran
.ce este mai bine sa le dau : miere? sau sirop nu stiu exact cum se cheama ca a spus ca il cumpara el de la magazin.costa 4 lei litru.

Gabi ,grabeste-te ,grabeste-te cu hrana !!! Ti-am dat reteta de sirop invertit ...fa-o !Daca acel "sirop " este apiinvert ,poti sa cumperi .Da-le mult odata ,2-3 l la 2 zile.Si ce relatai mai sus se cheama ...MAGARIE ...cred (sunt convins ),ca au fost mana in mana ,ba cred ca "proprietarul "...te-a facut ! Mai restrange cel putin o rama ! FORTEAZA :!: :!: :!: P.S. Nu fa jocul nenorocitului ,sa rada de tine .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde soicagabriel » 08 Oct 2011, 15:50

da siropul este apiinvert, am cumparat 120 litri si am pus in hranitoare.reteta de la nea gica am inteles ca este foarte buna dar nu acum , pt. ca uzeaza albina si exista pericolul sa moara multa albina,asa mi-a spus apicultorul cu experienta ...azi am sa fac si tratamentul cu "varamit" .ce stiti despre el este bun ? Varamit sau varachet ?pretul este accelas dar cu varamit reusesc 150 tratamente iar varachet 60 tratamente.am cumparat si marvirol ,dupa ce termin cu tratamentul cu varamit sau varachet am sa pun marvirol
.am ramas in stupi cu cate 5-6 -7 rame depinde de stup .am pus pe fundul stupului sub sita foi albe dar le-am pus ieri dar nu am reusit sa fac tratamentul si vreau sa il fac azi ,trebuie sa le scot sisa pun altele sau sunt ok alea?
soicagabriel

Mesajde paul » 08 Oct 2011, 20:44

Siropul Nea Gica uzeaza albina cel putin la fel ca apiinvert sau ...viceversa !Te tine sa faci experimente ? Varachetul este sigur ,celalalt ...Ai cumparat 120 l apiinvert :30 fam =4 l de familie=3,ceva kg miere .F.F.PUTIN !Mai cumpara cel putin de 2 ori aceeasi cantitate si pregateste-te de turte ,in februarie .Asculta si mai restrange cel putin o rama la fiecare si pune-le diafragma !
paul

Mesajde soicagabriel » 09 Oct 2011, 17:33

mai am si miere pe rame , am inteles ca aprox .3 rame sunt cu miere pline si am facut tratamentul cu varamit a spus ca substanta activa este acceas ca si la varachet .am inteles ca varamitul este sarbesc iar varachet romanesc.am facut aseara tratament cu varamit si au cazut destul de multe "animale" de acelea mici. am inteles ca trebuie sa il repet peste 5-7 zile.mi-a dat ex.propietarul si 50-60 kg miere de floarea soarelui.vreau sa o folosesc ca hrana pt. albine se poate? am sa incerc sa pun si ceva poze ,sper sa ma descurc sa transform pozele ca nu se pot pune asa cum le am.am sita la stupi cum este bine sa o tin deschisa sau inchisa ?
soicagabriel

Mesajde soicagabriel » 09 Oct 2011, 18:09

am incercat sa vad daca reusesc ,poze cu stupi mei
Fişiere ataşate
100_8861 (Copia).jpg
100_8861 (Copia).jpg (5.29 KiB) Vizualizat de 10172 ori
soicagabriel

Mesajde soicagabriel » 09 Oct 2011, 18:24

poze
Fişiere ataşate
100_8862 (Copia).jpg
soicagabriel

Mesajde soicagabriel » 09 Oct 2011, 18:28

poze
Fişiere ataşate
100_8864 (Copia).jpg
soicagabriel

Mesajde soicagabriel » 09 Oct 2011, 18:29

podisorul
Fişiere ataşate
100_8868 (Copia).jpg
soicagabriel

Mesajde soicagabriel » 09 Oct 2011, 18:34

stup
Fişiere ataşate
100_8866 (Copia).jpg
soicagabriel

Mesajde soicagabriel » 09 Oct 2011, 18:37

stup
Fişiere ataşate
100_8866 (Copia).jpg
soicagabriel

Mesajde soicagabriel » 09 Oct 2011, 19:01

poza stupi
Fişiere ataşate
100_8863 (Copia).jpg
soicagabriel

Mesajde soicagabriel » 09 Oct 2011, 19:03

poze magazii
Fişiere ataşate
100_8888.jpg
soicagabriel

Mesajde paul » 09 Oct 2011, 20:23

Fa tratamentul asa cum a fost recomandat (5-7 zile )dar ai grija temperatura sa fie peste 12 grade (temperatura exterioara ).Mierea poti sa o dai ,dar cat mai repede,chiar daca ar fi si aici niste discutii ...Sita de pe fundul stupilor pastreaz-o deschisa ,dar ai grija sa pui folie deasupra ramelor .Caturile (magazinele ),ar trebui asezate unul peste altul ,pus folie deasupra care sa obtureze total si dedesubt fa-le un tratament cu sulf ,impotriva gaselnitei .Imi plac stupii ,sunt ingrijiti si par bine lucrati .Hai ,dai bataie ...o vei scoate sigur la capat !!! :roll:
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR