Mircea_63 scrie:Cum de unde? De la o matca!![]()
Circula povesti despre albine care fura oua din alti stupi.S-a imperecheat fata, a depus apoi...s-a intamplat ceva. Asta ar fi o ipoteza. Ai matale una mai buna?
ARDEEEEEE
Mircea_63 scrie:Cum de unde? De la o matca!![]()
Circula povesti despre albine care fura oua din alti stupi.S-a imperecheat fata, a depus apoi...s-a intamplat ceva. Asta ar fi o ipoteza. Ai matale una mai buna?
Florin Dobre scrie:Varianta...
A intrat in roire...ai lasat 2 botci...ok.
A iesit prima si s-a imperecheat. Intre timp a iesit si a doua. In momentul imperecherii primei matci s-a iscat bataia. Una a crapat, cealalta a supravietuit dar a avut ceva sechele. Albinele au decis s-o schimbe linistit...din alea cateva oua ce a apucat sa le planteze inainte sa crape si ea(ca urmare a ranilor din lupta pentru suprematie). De aici incolo se explica de ce au refuzat sa accepte din prima matca data de matale...aveau botca aia dosita.
Mircea_63 scrie:Mosule, ce zici? Pot sa-l ajut pe Florin? Ca e prietenul meu.
Pun doar o intrebare suplimentara:
In botca aveai si larva?
joohny scrie:Va salut.Varianta mea este ca la acel stup de 3 sapt.era matca insa nu s-a dezvoltat cum trebuie si o tineau in stup cu sperante.La introducerea matcii in colivie,normal ca au incercat s-o omoare deoarece ele stiau ca au matca.La a 2-a introducere cred ca si-au dat seama ca e deja imperechiata si au acceptat-o,in schimb cea defectaa fostexclusa din stup si astfel stupul a intrat in normal.Toate cele bune
Mircea_63 scrie:Andrei, sa nu zici ca n-am dreptate:
Intrebi unde apar acele celule de trantor. Raspuns: acele celule de trantor apar in stup! Am raspuns corect sau nu?
ignatov andrei scrie:- Avem o famile intr-o lada de capacitate 10 rame, pe 10 rame (faguri). Toti fagurii sunt crescuti perfect numai cu celule de albina, nu exista spatii intre stinghii si fagure, nu exista spatiu pentru construirea altor faguri, nici macar "limbi de fagure" pe peretii lazii. Totusi... albinele vor creste trantori, in celule normale de trantori! Unde apar acele celule? Sa nu vii cu "celule modificate", ca te faci de ras!
ignatov andrei scrie:Mai nea "gica mosu", daca tot vrei sa verifici "experienta usoara" a "greilor" (multumesc pentru apreciere, Florin Dobre), ia "una mica" de la mine:
- Avem o famile intr-o lada de capacitate 10 rame, pe 10 rame (faguri). Toti fagurii sunt crescuti perfect numai cu celule de albina, nu exista spatii intre stinghii si fagure, nu exista spatiu pentru construirea altor faguri, nici macar "limbi de fagure" pe peretii lazii. Totusi... albinele vor creste trantori, in celule normale de trantori! Unde apar acele celule? Sa nu vii cu "celule modificate", ca te faci de ras!
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 71 vizitatori