jenica67 scrie:Albinele modifica celulele, dupa necesitati.
ignatov andrei scrie:Sa nu vii cu "celule modificate", ca te faci de ras!
jenica67 scrie:Albinele modifica celulele, dupa necesitati. Vor modifica celulele de albina, in celule de trantor, care vor fi mai bombate in exterior.
gigibecalul scrie:Răspund și eu înaintea lui Gică.Moșu....între rame, adică unind fagurele unei rame de cel al ramei alăturate...n-am dat cu parul, vorba unui coleg de pe aici.
ignatov andrei scrie:
Dupa cum am spus, este un cuib perfect, fara spatii de construit!
Albinele ELIMINA un colt de la baza unei (unor) rame si-l RECLADESC cu celule de trantor!
paul scrie:ignatov andrei scrie:
Dupa cum am spus, este un cuib perfect, fara spatii de construit!
Albinele ELIMINA un colt de la baza unei (unor) rame si-l RECLADESC cu celule de trantor!
Adica ???![]()
De ce-ar strica albinele ceva gata construit cand ar avea posibilitatea doar sa largeasca ceva ce au deja gata construit ???Dupa cum bine stiti albinele sunt extrem de econome!!!
Si daca nu-i cu banat ... in ce tratat de apicultura ati citit aceasta ???Cred ca va exprimati din observatiile dumneavoastra care pot fi uneori ... subiective !!!
gica.mosu scrie:DAAAA,dl (dedicatie)...am avut dreptate in raspunsul meu doar ca lipsea cuvintul-COLT
ignatov andrei scrie:
Paul, te simpatizez, mai ales ca asta vara - fara sa stii - era sa primesti ceva de la mine (dar ce doreai tu aveam prea tarziu)! Prieteneste iti spun... musca-ti limba si numara pana la 10!
ignatov andrei scrie:Dupa cum am spus, este un cuib perfect, fara spatii de construit!
jenica67 scrie:Si eu il contrazic cu coltul. La mine au modificat celule ce se aflau in treimea superioara, cand au vrut sa aiba trantori. Si asta este o chestie subiectiva, ca a modifica este altceva decat a darama si a reconstrui. Tu daca iti modifici dimensiunile unei camere, sau a unei case, nu faci toate operatiile ce sunt necesare, inclusiv darami pereti, ca sa faci modificarea ???
ignatov andrei scrie:Sa nu vii cu "celule modificate", ca te faci de ras!
proapis13 scrie:ignatov andrei scrie:Dupa cum am spus, este un cuib perfect, fara spatii de construit!
Tataieeee,mai taieeee....sau mai bine scrie ca te-a luat tastatura pe nepregatite
si a scris mai re-pede decat gindeai si nu ai mai avut timp sa modifici![]()
Reimprospateaza-ti lectura incepind cu Trintorele si pe urma mai vorbim despre celula de trintor sau/si cea de tranzitie unde se gaseste/observa...
Am zis sa scriu eu ca o fac mai cu milaca daca te inteapa unul ce numai lasa cartea despre anatomia si fiziologia albinei e de jaleeee....
Daca mai ai si o foto cu cele descrise mai sus o punem aici;http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=36&t=86![]()
Scuze da nu ma pot abtine
salve
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori