Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde jenica67 » 18 Sep 2013, 08:45

Albinele modifica celulele, dupa necesitati. Vor modifica celulele de albina, in celule de trantor, care vor fi mai bombate in exterior.
jenica67

Mesajde Mircea_63 » 18 Sep 2013, 09:08

jenica67 scrie:Albinele modifica celulele, dupa necesitati.

Jenica, uite ce spune initiatorul "problemei":
ignatov andrei scrie:Sa nu vii cu "celule modificate", ca te faci de ras!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ignatov andrei » 18 Sep 2013, 09:42

jenica67 scrie:Albinele modifica celulele, dupa necesitati. Vor modifica celulele de albina, in celule de trantor, care vor fi mai bombate in exterior.

gigibecalul scrie:Răspund și eu înaintea lui Gică.Moșu....între rame, adică unind fagurele unei rame de cel al ramei alăturate...n-am dat cu parul, vorba unui coleg de pe aici.

Dupa cum am spus, este un cuib perfect, fara spatii de construit!
Albinele ELIMINA un colt de la baza unei (unor) rame si-l RECLADESC cu celule de trantor!
ignatov andrei

Mesajde gica.mosu » 18 Sep 2013, 15:03

DAAAA,dl (dedicatie :lol: )...am avut dreptate in raspunsul meu doar ca lipsea cuvintul-COLT :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde paul » 18 Sep 2013, 15:24

ignatov andrei scrie:
Albinele ELIMINA un colt de la baza unei (unor) rame si-l RECLADESC cu celule de trantor!

Adica ??? :shock:
De ce-ar strica albinele ceva gata construit cand ar avea posibilitatea doar sa largeasca ceva ce au deja gata construit ??? :shock: Dupa cum bine stiti albinele sunt extrem de econome!!!
Si daca nu-i cu banat ... in ce tratat de apicultura ati citit aceasta ??? :oops: Cred ca va exprimati din observatiile dumneavoastra care pot fi uneori ... subiective !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ignatov andrei » 18 Sep 2013, 18:15

paul scrie:
ignatov andrei scrie:

Adica ??? :shock:
De ce-ar strica albinele ceva gata construit cand ar avea posibilitatea doar sa largeasca ceva ce au deja gata construit ??? :shock: Dupa cum bine stiti albinele sunt extrem de econome!!!
Si daca nu-i cu banat ... in ce tratat de apicultura ati citit aceasta ??? :oops: Cred ca va exprimati din observatiile dumneavoastra care pot fi uneori ... subiective !!!

Paul, te simpatizez, mai ales ca asta vara - fara sa stii - era sa primesti ceva de la mine (dar ce doreai tu aveam prea tarziu)! Prieteneste iti spun... musca-ti limba si numara pana la 10!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 18 Sep 2013, 18:16

gica.mosu scrie:DAAAA,dl (dedicatie :lol: )...am avut dreptate in raspunsul meu doar ca lipsea cuvintul-COLT :!:

Ai intors-o ca la... Onesti, hotomane!!!!
ignatov andrei

Mesajde paul » 18 Sep 2013, 19:23

ignatov andrei scrie:
Paul, te simpatizez, mai ales ca asta vara - fara sa stii - era sa primesti ceva de la mine (dar ce doreai tu aveam prea tarziu)! Prieteneste iti spun... musca-ti limba si numara pana la 10!

Andrei, inainte de toate te asigur si eu de RESPECTUL si CONSIDERATIA MEA !!! :idea: Asta ... ca sa stii cum stai !!!
In legatura cu muscatul limbii, nu m-ai nimerit ! Nevasta-mea spune ca daca mi-o musc ... ma otravesc !!! :lol: O sesizat ea o doza considerabila de ... venin . :lol: La artimetica iar n-am fost ... first ! :(
Acum, nu stiu cum ai interpretat tu mesajul meu, de fapt banuiesc ,dar crede-ma eram curios cum si de ce sa strice albinele ceva construit pentru a recladi din nou in conditiile in care puteau largi respectivele celule. Argumentez cu faptul ca am avut rame perfect construite cu faguri de lucratoare si dupa un timp le-am gasit ca aveau si celule de trantor in diferite locuri pe suprafata ! Te-am intrebat unde ai gasit scrisa treaba asta pentru ca eu nu am gasit-o nicaieri. De aceea am presupus ca te bazezi pe propriile observatii. Si stii cum e cu observatiile astea, multi vad acelasi lucru dar il interpreteaza diferit.Asta a fost ... tot !!! Departe de mine intentia de a te vexa cu ceva !!! Am considerat ca daca suntem la "examen"(concurs) tre' sa stim si ... bibliografia.
LE ... intentia conteaza! Multumesc pentru ceea ce voiai sa-mi dai asta vara !!! :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde jenica67 » 18 Sep 2013, 22:12

Si eu il contrazic cu coltul. La mine au modificat celule ce se aflau in treimea superioara, cand au vrut sa aiba trantori. Si asta este o chestie subiectiva, ca a modifica este altceva decat a darama si a reconstrui. Tu daca iti modifici dimensiunile unei camere, sau a unei case, nu faci toate operatiile ce sunt necesare, inclusiv darami pereti, ca sa faci modificarea ???
jenica67

Mesajde proapis13 » 18 Sep 2013, 22:28

ignatov andrei scrie:Dupa cum am spus, este un cuib perfect, fara spatii de construit!

Tataieeee,mai taieeee....sau mai bine scrie ca te-a luat tastatura pe nepregatite
si a scris mai re-pede decat gindeai si nu ai mai avut timp sa modifici :lol:

Reimprospateaza-ti lectura incepind cu Trintorele si pe urma mai vorbim despre celula de trintor sau/si cea de tranzitie unde se gaseste/observa...
Am zis sa scriu eu ca o fac mai cu mila :lol: ca daca te inteapa unul ce numai lasa cartea despre anatomia si fiziologia albinei e de jaleeee....

Daca mai ai si o foto cu cele descrise mai sus o punem aici; viewtopic.php?f=36&t=86 :lol:
Scuze da nu ma pot abtine
salve :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gica.mosu » 18 Sep 2013, 22:59

jenica67 scrie:Si eu il contrazic cu coltul. La mine au modificat celule ce se aflau in treimea superioara, cand au vrut sa aiba trantori. Si asta este o chestie subiectiva, ca a modifica este altceva decat a darama si a reconstrui. Tu daca iti modifici dimensiunile unei camere, sau a unei case, nu faci toate operatiile ce sunt necesare, inclusiv darami pereti, ca sa faci modificarea ???

Jenica, nu e vorba de modificat ci uneori in coltul ramei jos stinga s-au dreapta am gasit 15-20 celule de trintori(capacit)...in special la fam ce se pregateau de roit s-au de schimbare linistita a matci...si uneori intre spatiile dintre rame!!!

P.S-In lipsa ramelor claditoare,albinele modifica primavara(in lipsa de cules)celulele bdin partea superioara a ramei si depun nr de trintori necesari dezvoltari familiei inclusiv pt inmultirea ...naturala!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Mircea_63 » 18 Sep 2013, 23:14

ignatov andrei scrie:Sa nu vii cu "celule modificate", ca te faci de ras!

Colegii, voi vorbiti de celule modificate! Ori problema spune din start ca...fara, altfel va faceti de ras. Aici e diferenta!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ignatov andrei » 19 Sep 2013, 01:38

proapis13 scrie:
ignatov andrei scrie:Dupa cum am spus, este un cuib perfect, fara spatii de construit!

Tataieeee,mai taieeee....sau mai bine scrie ca te-a luat tastatura pe nepregatite
si a scris mai re-pede decat gindeai si nu ai mai avut timp sa modifici :lol:

Reimprospateaza-ti lectura incepind cu Trintorele si pe urma mai vorbim despre celula de trintor sau/si cea de tranzitie unde se gaseste/observa...
Am zis sa scriu eu ca o fac mai cu mila :lol: ca daca te inteapa unul ce numai lasa cartea despre anatomia si fiziologia albinei e de jaleeee....

Daca mai ai si o foto cu cele descrise mai sus o punem aici;http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=36&t=86 :lol:
Scuze da nu ma pot abtine
salve :lol:

Toti de pe acest forum... aveti dreptate!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 19 Sep 2013, 02:04

Plec, ferm convins, ca nu doar incepatorii au avut ce invata din postarile mele! Convins sunt ca multi "avansati" ai forumului - si doar atat - au gasit raspunsuri la intrebari! Multumit sunt ca acesti "avansati" - chiar daca n-o recunosc public - isi vor aminti de ceea ce a postat Andrei Ignatov si se vor intreba:
- ce naiba le face asta la stupi?!?
ignatov andrei

Mesajde CATALIN » 19 Sep 2013, 07:59

alooooo ce e aci pai voi o luarati cu cearta aci va gasirati sa va atacati
noi vrem sa raspundem sa invatam fiecare e cu parerea lui
andrei si tu unde vrei nene sa pleci???
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde italianu » 19 Sep 2013, 08:06

cataline ,cum opresti roitul?
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR