Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Sfaturi pentru incepator

Mesajde ves.lucian.zabrani » 10 Oct 2011, 21:25

pune gratia contra soarecilor ( ai vazut modelul la mine ) urdinisul deschis la maxim !!! suberele le poti pune si cand se face mai frig se scot !!! le mai punem la primavara cand apare polenul !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 10 Oct 2011, 21:28

bravo cornele , fi-tiar salcamul plin de nectar ! pai ce ma fac eu cu raspunsul asta , aa ? :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde soicagabriel » 10 Oct 2011, 21:49

va salut pe toti,am o nelamurire ,la stupi mei am fund cu plasa antivarooa.trebuie sa o tin deschisa de acum incolo sau inchisa ?
soicagabriel

Mesajde liviu1965 » 10 Oct 2011, 22:10

Deschisa
Important e sus sa fie inchis, sa nu se faca curent.
liviu1965

Mesajde gabi bee » 11 Oct 2011, 08:40

tabla acum se poate tine si inchisa daca nu ai etansat sus cu folie . eu am toate tablele inchise de sambata si le mai tin asa o perioada , dar daca etansezi sus cu folie trebuie macar sa tragi un pic tabla ori sa o scoti de tot ! numai bine !
gabi bee

Mesajde Yojen » 11 Oct 2011, 12:34

atacul viepiilor la un stup, albinele nu riposteaza pt ca sunt amortite, cum sa le ajut?
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde paul » 11 Oct 2011, 12:52

Yojen scrie:atacul viepiilor la un stup, albinele nu riposteaza pt ca sunt amortite, cum sa le ajut?

Pune-le capcane ...viespilor !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde proapis13 » 11 Oct 2011, 13:22

Yojen scrie:atacul viepiilor la un stup, albinele nu riposteaza pt ca sunt amortite, cum sa le ajut?

Micshoreaza urdinishul ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Badea. claudian » 11 Oct 2011, 19:39

Nu are ce sa le faca .... viespea in aceasta perioada este cu o jumatate de pas inaintea albinei adica iese la plimbare cam cu 30-45 de minute inaintea albinei .....in aceasta perioada are cale libera intra in stup pe urdinis fara probleme si acolo unde gaseste cuibul mai larg se ospateaza in voie si mai ia si la pachet :lol: :lol: asa ca atentie daca aveti probleme cu ele va recomand sa aveti cuiburile cat mai stranse !!!
Badea. claudian

Mesajde popik50 » 11 Oct 2011, 21:41

Si eu am mari probleme cu viespile si nu stiu cum sa procedez ca sunt sute . Omor cateva zeci in fiecare zi dar tot sunt multe. Astept ceva sfaturi pentru o arma de ucidere in masa a viespilor :lol:
popik50

Mesajde liviu1965 » 11 Oct 2011, 22:13

Nea Gica stie.
liviu1965

Mesajde MyBees » 11 Oct 2011, 22:15

popik50 scrie:Si eu am mari probleme cu viespile si nu stiu cum sa procedez ca sunt sute . Omor cateva zeci in fiecare zi dar tot sunt multe. Astept ceva sfaturi pentru o arma de ucidere in masa a viespilor :lol:

Pana la arme de ucidere in masa, ia de-aici o flintă!

"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde gabi bee » 11 Oct 2011, 22:17

eu la roii mai mici am redus urdinisul la 1 cm iar la roii mai tari la 2 cm si nu se lipeste nici o viespe sa intre pe urdinis , cu toate ca atunci cand deschid un stup ataca la greu !
gabi bee

Mesajde popik50 » 11 Oct 2011, 22:42

My BEES ce ai pus in sticla aia ca e tare ? :D
popik50

Mesajde balasaedy » 20 Sep 2013, 10:40

buna dimineata! ma numesc edy si doresc un sfat in lagatura cu o matca tanara de anul acesta. anul trecut am intrat in iarna cu un roi destul de slabut. am iesit cu el din iarna cu chiu cu vai dar nu a avut o dezvoltare buna de loc.regina era batrana si in luna iulie pe la mijloc am schimbat o cu una tanara .cea tanara nici ea nu prea oua bine dar am mai cerut sfaturi aici pe forum si mi s-a zis ca se poate sa nu oua prea bine acum dar in primavara sa ponteze bine . acum problema este asa: saptamana aceasta l au atacat viespile este aproape terminat. vreau sa stiu daca pot sa iernez matca impreuna cu albinele care au mai remas si cum( imi pare rau de matca ca este tanara).pot sa iernez cu ia dupa cum am citit in niste custi speciale impreuna cu 40-50 de albine hranite in permanenta cu miere de salcam. dar albina se uzeaza destul de repede si de unde iau alta in sezonul rece. multumesc!
balasaedy

Mesajde ignatov andrei » 20 Sep 2013, 11:09

balasaedy scrie:buna dimineata! ma numesc edy si doresc un sfat in lagatura cu o matca tanara de anul acesta. anul trecut am intrat in iarna cu un roi destul de slabut. am iesit cu el din iarna cu chiu cu vai dar nu a avut o dezvoltare buna de loc.regina era batrana si in luna iulie pe la mijloc am schimbat o cu una tanara .cea tanara nici ea nu prea oua bine dar am mai cerut sfaturi aici pe forum si mi s-a zis ca se poate sa nu oua prea bine acum dar in primavara sa ponteze bine . acum problema este asa: saptamana aceasta l au atacat viespile este aproape terminat. vreau sa stiu daca pot sa iernez matca impreuna cu albinele care au mai remas si cum( imi pare rau de matca ca este tanara).pot sa iernez cu ia dupa cum am citit in niste custi speciale impreuna cu 40-50 de albine hranite in permanenta cu miere de salcam. dar albina se uzeaza destul de repede si de unde iau alta in sezonul rece. multumesc!

In tara in care traiesti, poate este un apicultor care nu are matca la o familie, da-i matca si - dupa salcam - poate iti da un roi frumos!
ignatov andrei

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR