Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mai plateste cineva apa de ploaie?

Mesajde Florin Dobre » 20 Sep 2013, 12:47

"Apa meteo" reprezinta cantitatea de apa cazuta pe suprafata proprietatii dvs. care a ajuns in sistemul de canalizare(pluvial sau menajer).
Asadar nu platiti apa din cer. Platiti costurile preluarii/colectarii acestei ape in sistemul public de canalizare.
Am lucrat o perioada in sistem, de asta am intervenit.

p.s. Din cate imi amintesc, se factura o singura data pe an.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde paul » 20 Sep 2013, 13:24

Florin Dobre scrie:"Apa meteo" reprezinta cantitatea de apa cazuta pe suprafata proprietatii dvs. care a ajuns in sistemul de canalizare(pluvial sau menajer).
Asadar nu platiti apa din cer. Platiti costurile preluarii/colectarii acestei ape in sistemul public de canalizare.
Am lucrat o perioada in sistem, de asta am intervenit.

p.s. Din cate imi amintesc, se factura o singura data pe an.

Eu n-am inteles, cum adica "apa meteo" nu-i apa din cer ??? :shock:
Iarasi intreb ... in general sistemele de canalizare sunt construite dinainte de a exista aceste S.C.-uri care incaseaza banii. Astia eventual daca mai desfunda vreun canal infundat! Pentru ce incaseaza atat amar de ban ???
E hotie !!! :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Florin Dobre » 20 Sep 2013, 13:56

Apa meteo este apa din cer.
Regiile de apa factureaza aceasta apa care ajunge(teoretic) in sistemul public de canalizare. La randul lor platesc Apelor Romane pentru provenienta apei si deversarea inapoi in reteaua hidrologica.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 20 Sep 2013, 14:24

In vre-o 3 ani cat am fost cititor-incasator la regia locala am avut nenumarate discutii face to face cu beneficiarii pe tema asta. Aia care au scornit acest calcul nu au contact direct cu beneficiarul. :)
Dvs. platiti separat costurile deversarii apelor menajere...era undeva la 95% din factura pe apa potabila consumata. Asta daca sunteti racordat la canalizare. Daca aveti fosa, nu platiti(fiindca vidanjati).
Apa meteo se platea o data pe an din cate stiu eu, de regula toamna. Si era in functie de suprafata construita. Deci asta e apa care ajunge in canalizarea pluviala.
Se mai emitea in cursul verii o factura pentru aceia care erau in sistem pausal(fara apometre) prin care li se percepea o suma in functie de suprafata verde aflata in proprietate(gazon, vie, pomi, solar, etc). Aici iar erau discutii pentru ca se presupunea ca se uda acele suprafete. Suma era in functie de suprafetele respective declarate in contract.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 20 Sep 2013, 14:25

Eu nu am zis ca au dreptate sau ca aveti dreptate. Eu va spun din experienta acelor ani pe ce se bazeaza rationamentul lor.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde jonny_it » 20 Sep 2013, 14:30

Florin Dobre scrie:Apa meteo este apa din cer.
Regiile de apa factureaza aceasta apa care ajunge(teoretic) in sistemul public de canalizare. La randul lor platesc Apelor Romane pentru provenienta apei si deversarea inapoi in reteaua hidrologica.

Pai astia de la Apele Romane ma platesc pt ca eu le trimit apa cu care Hidroelectrica produce electricitate? :lol:
jonny_it

Mesajde paul » 20 Sep 2013, 14:46

"Bai" ... hotie cu acte mai mare ca-n tara asta n-ai sa vezi niciunde !!!
Ai un amarat de chiosc, iti baga taxa radio-tv ! Platesti odata rtv-u' la sediul firmei si mai platesti odata la punctul de lucru !!! Ala poate n-are spatiu sa expuna o punga cu pufuleti da' legiuitoru' considera ca ai rtv! :evil:
Astia de la Apele Romane ... Vedem an de an inundatii din ce in ce mai devastatoare. Nu fac un dig, nu fac o modificare de curs ... nimic! Da' incaseaza bani !!! :evil:
La energie si la gaze ... regenerare, cogenerare, certificate verzi si alte nenorociri ! Te intrebi de multe ori cum mama dracu i-o dus mintea numa' sa inventeze termenii ? :evil:
La gunoi ... la fel ! Nu stiu cati metri cubi de persoana ... Cum o facut calculu' , Dumnezeu stie!
Again en again ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Florin Dobre » 20 Sep 2013, 14:59

Treaba asta e de cand lumea.
Inainte vreme acestor taxe li se spunea dijma, zeciuiala, etc. Statul e un aparat birocratic care trebuie sa traiasca din ceva. Teoretic ar trebui sa si intoarca ceva populatiei pe care o dijmuieste. Numai ca nicaieri nu e stabilit clar in ce masura trebuie sa intoarca. Guvernul face bugetul. Asadar banii se duc intr-o directie sau alta in functie de interesele unui grup.

Am avut ocazia sa intalnesc o situatie hilara si ridicola in acelasi timp. Birouri la care erau cate 3 functionari. De regula niste pitipoance...protejate ale sefilor mai mari sau mai mici din lantul ierarhic. Munca o faceau aia nedescurcareti.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 20 Sep 2013, 15:37

Ca tot ne amuzam, cum ziceti.
Un functionar, cu cat este mai incompetent, va avea biroul mai plin de hartii si teancuri de dosare.
Cand sistemul este pagubos, va deveni expert in a se acoperi cu tot felul de hartii care sa-i acopere activitatea si sa-i justifice existenta.

p.s. Nu mai folositi apelativul domnule. A fi domn e o intamplare... :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde cantemir » 20 Sep 2013, 16:03

paul scrie:E hotie !!! :idea:

Da, dar una mica, mica de tot!
In sensul in care nu toata apa de ploaie ,masurata de meteurologii nostri, ajunge in canal. De obicei n-ajunge mai nimic. Doar cand ploua sau ninge abundent si solul nu poate absorbi totul. Mai ploua si pe asfalt...

Pun pariu, ca daca intr-un an nu ploua si nu ninge strop, pretul apei menajere evacuata se va tripla! Banul trebuie sa iasa!
Statul isi ia cei 24%. Restul pleaca-n Franta via-Apa Nova, in cazul meu!
Cui ii pasa de ploua sau nu?
cantemir

Mesajde lucky5strike » 20 Sep 2013, 23:14

Florin Dobre scrie:Un functionar, cu cat este mai incompetent, va avea biroul mai plin de hartii si teancuri de dosare.
Cand sistemul este pagubos, va deveni expert in a se acoperi cu tot felul de hartii care sa-i acopere activitatea si sa-i justifice existenta.

Mare dreptate ai.

---

Si de ce trebuie mai sa plateasca dogvet apa ce se prelinge pe acoperis? Daca nu avea proprietatea, si era un teren viran, nu tot se scurgea apa?
Au poate n-are chef s-o deverseze, ci o trimite la pomi sau o tine de colectie... " :shock:

Ca maine apare taxa pe acoperis. Ca, tigla, tabla, incing orasul si fierb creierii comenduirii.

:twisted:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde State » 20 Sep 2013, 23:26

Voi chiar radeti dar o sa vina taxa pe cosul de fum. :lol:
Poluare , incalzirea planetei , etc.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Florin Dobre » 20 Sep 2013, 23:35

Hai sa va mai spun o ciudatenie.
Aparea factura de apa pentru presupusul udat al gazonului, pomilor, viei, etc. Era show.
Un beneficiar a sustinut ca el are fantana si hidrofor. Si uda gradina cu apa din fantana.
A fost adus in situatia de a-si monta apometru(verificat metrologic si agreat de regie) la iesirea din hidrofor. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 22 Sep 2013, 12:08

Florin Dobre scrie:Hai sa va mai spun o ciudatenie.
Aparea factura de apa pentru presupusul udat al gazonului, pomilor, viei, etc. Era show.
Un beneficiar a sustinut ca el are fantana si hidrofor. Si uda gradina cu apa din fantana.
A fost adus in situatia de a-si monta apometru(verificat metrologic si agreat de regie) la iesirea din hidrofor. :)

Teoretic (legal) asa ar fi. Apa din pamant e proprietatea statului. Daca am 10 hectare de teren si gasesc niscaiva carbune prin sapaturi, n-am voie sa-l scot. Sau mai simplu: e terenul meu, decopertez si scot nisip. Statul vrea si sa-i cer voie, caci e nisipul lui si voia aia trebuie si platita.
Am un teren cu tufisuri si vai de el. Il defrisez, destelenesc, il cultiv si imi fac o gradina. Impozitul pe teren va creste imediat. Dau cu sapa ci cultiv niste legume. Pentru indrazneala asta trebuie sa-i dau si Statului ceva.
Sap si reusesc sa fac un helesteu. Terenul meu, munca mea, apa -daca am norocul - izvoraste din pamant, se aduna de la ploaie....dar trebuie sa-i platesc si Statului ca sunt posesor de helesteu. Regula spune ca subsolul e proprietatea Statului. Ba mai mult: muncesc o viata si adun leu cu leu ca sa iau macar la batranete un...Yaht. Statul socoteste ca e un lux si daca vreau sa acest lux trebuie sa-i dau si lui un procent urias. Nu e bun exemplul? Bun. Hai sa zicem ca toata viata am dorit sa-i iau babei mele un colier cu diamante. Statul vrea sa-i iau si lui unul, desi eu pentru banii aia i-am platit deja o gramada de impozite pana sa-i obtin Drept? Nedrept?
Pentru drenarea apei pluviale tot Statul cheltuie, asa ca iti cere sa participi.

O logica spune ca din tot ce produci sau beneficiezi, trebuie sa-i dai si Statului, care la randul sau te apara -in caz de razboi tot tu esti carnea de tun, dar asta e alta poveste- construieste sosele si infrastructura, scoli, spitale, biserici si per ansamblu asigura protectia sociala.
Prin protectia sociala pare un parteneriat fair-play. Cand am, dau si Statului o parte. Daca patesc ceva si ajung fara venituri, ma tine Statul. Pare corect!

O alta logica spune ca daca muncesc devin dator la Stat, iar daca nu fac nimic ma tine Statul. In concluzie Statul descurajeaza munca.

Intre astea doua logici ramane problema de echilibru. Un echilibru fragil.

Problema cea mai mare o constituie protectia sociala. Cei care intradevar au nevoie, se plang ca e bataie de joc si cu greu pot supravietui. Altii se plang ca multi beneficiaza pe nedrept de aceasta protectie si este o inechitate.
Omul nemultumit incearca sa-si faca singur dreptate si cu orice ocazie va fenta Statul. Si cum aproape toata lumea e nemultumita...

Restul e apa de ploaie...si aia trebuie platita. :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cantemir » 22 Sep 2013, 13:00

Cea mai defavorizata categorie sociala in tara noastra si-n opinia mea:

-roman;
-barbat;
-viu;
-18-65 de ani;
-posesor permis auto;
-perfect sanatos;
-angajat cu acte-n regula;
-proprietar a orice (auto, teren, casa, yacht, afacere -nu conteaza ce).

Asta trebuie sa plateasca si apa de ploaie si pe fii ploii...Pana scapa de macar un criteriu.

Oricine nu se incadreaza in grila asta, este ori protejat (cu ghilimelele de rigoare, dar pe care nu vreu sa le pun), ori are (macar promise) oarece drepturi, ajutoare, privilegii in plus.
Pe cand si un impozit pe prostie?
cantemir

Mesajde cantemir » 22 Sep 2013, 16:03

Mircea_63 scrie:
Daca am 10 hectare de teren si gasesc niscaiva carbune prin sapaturi, n-am voie sa-l scot. Sau mai simplu: e terenul meu, decopertez si scot nisip

...si daca ma joc cu detectorul de metale-n curtea mea?
Sunt bun de legat? Sunt!
Ca autorizarea pentru o scula d-asta, e mai a dracu decat una de port-arma!

Tu ai auzit, ca orice-ai face in Romania, exceptand zugravirea din interiorul casei, plata impozitului si votul, totul -dar absolut totul, se face doar cu autorizatie?
In ce democratie te crezi?

Hmmm... auzi la el: decopertez si scot nisip!...
Nu mai bine, vinzi terenu si ideea... Iti cumperi apoi altul (daca-i musai), cu un euro mai ieftin. Fara nisip sau carbuni sub el! Asa, ca sa fii sigur ca nu-ti mai vine vreo idee! Si traiesti fericit, pana la adanci batraneti!
Fara remuscari pentru pinguinul de-a pus ciocu!
Iar te gandesti la afaceri cu statul? Treaba ta...!
cantemir

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE