italianu scrie:exact,amindoi ati raspuns bine! si atunci ce face diferenta?
Mircea_63 scrie:Unii zic ca tine de cracaneala botcii. O intrebare: ati vazut botci orizontale?
gica.mosu scrie:italianu scrie:exact,amindoi ati raspuns bine! si atunci ce face diferenta?
Diferenta ...da -hrana pe care o primeste fiecare,pina la capacire!!!!
italianu scrie:se pare ca si ,,papica” pe care o primeste/gaseste matca in celula influenteaza depunerea oului.
proapis13 scrie:italianu scrie:se pare ca si ,,papica” pe care o primeste/gaseste matca in celula influenteaza depunerea oului.
Eu unul stiu sigur ca la depunerea oului in celula acolo nu se gaseste laptisor de matca![]()
Laptisorul de matca i se administreaza oului dupa prima napirlire
salve
proapis13 scrie:proapis13 scrie:italianu scrie:se pare ca si ,,papica” pe care o primeste/gaseste matca in celula influenteaza depunerea oului.
Eu unul stiu sigur ca la depunerea oului in celula acolo nu se gaseste laptisor de matca![]()
Laptisorul de matca i se administreaza oului dupa prima napirlire
salve
Iata si dovada pt edificarea incepatorilor si sa nu ramana cu o informatie eronata
salve
Mircea_63 scrie:Unii zic ca tine de cracaneala botcii. O intrebare: ati vazut botci orizontale?
italianu scrie:mai Mariane,mai tu citesti numai ce vrei (subliniezi cu rosu),dar cuvintul dinainte era ...cum sa zic translucid sau l-ai citit si tzi s-a parut neimportant.
Acum , dupa tine eu nu am ami vazut oua -fara laptisor-?
Da' la cealalta intrebare nu raspunzi?
proapis13 scrie:italianu scrie:mai Mariane,mai tu citesti numai ce vrei (subliniezi cu rosu),dar cuvintul dinainte era ...cum sa zic translucid sau l-ai citit si tzi s-a parut neimportant.
Acum , dupa tine eu nu am ami vazut oua -fara laptisor-?
Da' la cealalta intrebare nu raspunzi?
,,Italianule,eu zic sa terminam cu contrele ca nu este frumos
Tu ori gindesti in italiana si scrii in romana ori nu vrei sa recunosti ca ai gresit
Regina nu oua niciodata de bunavoie in potirasul sau botca in care albinele au introdus laptisorul de matca
Fiindca stupul,comunitatea asta a albinelor este o constiinta comuna regina ouind acolo stie ca si-a pecetluit soarta
Sa te uiti de curiozitate pe o rama cu potirase in care se gaseste laptisor de matca cu ce viteza trece regina prin zona aia
Regina este impinsa fortat sa oua acolo.....Esti crescator de regine si ar trebui sa stii lucrul asta![]()
Ai mai scris si ca......,,se pare ca si ,,papica” pe care o primeste/gaseste matca in celula influenteaza depunerea oului.....''''
Regina nu primeste papica din celula![]()
salve
italianu scrie:Eu sint de parere ca albinele curata celula ,matca o inspecteaza,si depune oul,asta in ce priveste lucratoarele.
in ce priveste,cu botcile,matca gaseste o picatura de laptisor pe care o maninca ,dupacare depune oul-fortata sau nu,il depune fecundat.![]()
ciao!
italianu scrie:ca si crescator de matci,chiar daca o fac la nivel modest, nu ma las la voia intimplarii cind le fac.
"contrele" sint sarea si piperul .
Eu sint de parere ca albinele curata celula ,matca o inspecteaza,si depune oul,asta in ce priveste lucratoarele.
in ce priveste,cu botcile,matca gaseste o picatura de laptisor pe care o maninca ,dupacare depune oul-fortata sau nu,il depune fecundat.![]()
ciao!
Bambucha scrie:italianu scrie:ca si crescator de matci,chiar daca o fac la nivel modest, nu ma las la voia intimplarii cind le fac.
"contrele" sint sarea si piperul .
Eu sint de parere ca albinele curata celula ,matca o inspecteaza,si depune oul,asta in ce priveste lucratoarele.
ciao!
Ai ceva argumente sau dovezi(poze) aici sau e doar o credinta personala? De ce s-ar chinui matca sa manance laptisor din botca cand primeste din anturaj?
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Maria Zetu şi 17 vizitatori