Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

cost realizare stup

Mesajde varza » 29 Sep 2013, 19:47

Rog cei care si-au confectionat cutii sa imi zica si mie la ce pret au ajuns strict cu materia prima pentru un stup vertical de 10 rame si cat 3/4 pentru ca as dori si eu sa confectionez cativa si nu prea stiu la cat s-ar ridica costul (se va folosi scandura de 25 mm uscata artificial). De asemenea mar interesa cum realizati voi falturile si mai ales daca il pot confectiona si fara unelte electrice ( locuiesc la bloc si ar fi de preferat sa nu fac prea mare zgomot). Multumesc mult.
varza

Re: cost realizare stup

Mesajde apivasmob » 29 Sep 2013, 20:12

trebuie sa faci calcul la materiale in funtie de pretul de achizitie :
lemn ....m3x800(m3)=....ron
aracet....gx23ron(kg)=....ron
prelucare ....=....ron(in functie de pretentiile clientului)
Altele(cuie,holturi,coltare,manere,balamale,plasa .... etc.)..... ron, le insumezi si afli cat costa un stup orice configuratie iti doreste sufletul.
In legatura cu faltuirea se poate face cu rabdare si fara scule electrice cu rindeaua.
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde CATALIN » 29 Sep 2013, 20:17

mai bine te lasi pagubas cat despre asta cred ca sa mai vb cat dai pe materiale plus munca si fara vro stralucire mai bine cumperi pe bucati stupul si termini treaba ai de facut altele in apicultura si mai nales la bloc
cauta pe forum mi se pare ca sa mai discutat
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Gheorghevici Iulian » 29 Sep 2013, 20:47

Eu ca și tine stau la bloc și procedez așa: corpurile le cumpăr demontate, podișoarele le fac din OSB - sunt magazine care ti-l și debitează gratis la dimensiunile tale, iar capacul și fundul - eu îl fac AV, le fac acasă, dau la tâmplar să îmi taie bucățile care îmi trebuiesc și le asamblez la schimb eu dau miere.
Gheorghevici Iulian

Mesajde lucky5strike » 29 Sep 2013, 21:04

varza scrie:De asemenea mar interesa cum realizati voi falturile si mai ales daca il pot confectiona si fara unelte electrice ( locuiesc la bloc si ar fi de preferat sa nu fac prea mare zgomot). Multumesc mult.

Trebuie: 1. dreptar, pila si creion; 2. rindea pentru faltul ramelor; 3. fierastrau si dalta pentru faltul corpul ; 4. munca mare; 5. zgomot tot ai sa faci.

Sfatul meu, nu-ti fa casa atelier. Cauta un tamplar serios, local sau pe forum.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde SummerCat » 29 Sep 2013, 21:36

Fara unelte electrice si in incinta blocului, gandurile de confectionat stupi si eu zic sa le dai mai incolo.

In planul stupului eu am vazut ca se socoteste la milimetru, dar sa zicem ca poate cumva reusesti sa rezolvi si asta la lucrul la mana, dar faltul cum doamne iarta-ma il faci cu mana, se merita? poate niste scandurici batute exterior (vezi stupii batranului) pentru aliniament.
Eu am 2 stupisori fara falt, imi plac, merge minunat si fara de falt.

N-ar fi mai bine de lucrat in incinta blocului la niste stupi de poliuretan? Am zarit procedeul pe youtube parca la utilizatorul Nosmas . Tzac, pac si gata... dar parca si el folosea freza electrica la facut umerasul unde stau ramele.
Ori scapi de freza folosind 2 placi de 2cm si lipite, doar una taiata mai scurt.
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR