Donbazil scrie:Sal'tare!
Doctore, da' vad ca ma iei la "analiza pe text".....

Sincer nu stiu sa ma bucur ori sa ....
Sper ca n-ai facut-o cu rautate pentru ca doar ma stii, eu spun doar ceea ce cred si doar din experientza proprie ca Doamne-Multzam, am destula, iar viatza mi-a cam oferit si d'alea si d'alealalte......
Si io, ca fraieru' saptamana trecuta cand am trecut pe la tine prin sat nu te-am cautat sa te pagubesc de-o berica sau de-o rachie.....Ca deh!...Acuma de vreo luna suntem vecini- peste holde.....
Sper ca ultima parte de la floarea sorelui ti-a priit, mai ales ca multi, dupa ce au vazut la inceput ca 1-2 saptamani nu merge, si-au luat catrafusele si-au plecat....Cei mai rabdatori si cu ceva experientza au ramas.....Si bine au facut....
Cat despre "veniturile alternative" la voi in zona cam avetzi posibilitatzi ( pamant bun, agricultura brici, prunii se rup de roada si granitza cu sarbii-i la doi pasi) si cred ca se descurca oricine, d'apai un om cu multa carte....
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Pai nu ma gandeam cu rautate, da'-mi aduceam aminte cand ma dadeati exemplu de "Nu stiu cum reusesc astia tineri de supravietuiesc - cred ca energia tineretii !, ca eu in conditiile lor nu stiu ce (m-)as face!"
Chiar ma gandeam la pruni, ca si eu pot spune despre ei exact asa - "Cand da Dumnezeu - Doamne Multam! - sa ne bucuram de daruri!, daca nu da, nu-i nici un bai, avem ce manca!" - si prune se fac o data la 4-7 ani... .
Ideea principala e ca unii traiesc din albine (nu din alte surse) si situatia poate lua turnuri tragice daca nu sunt precauti.
Daca e s-o luam personal, eu traiesc deocamdata din albine, si cu mari precautii (stocuri din anii buni, vanzare en detail, etc.), iar pe viitor sper sa ma folosesc de pamantul mostenit de la bunici si sa-l mai pun pe roate, ca pana acum n-am avut timp de el. Sper sa imi dezvolt pe viitor si venituri alternative!
Floarea soarelui mi-a priit din 28 iulie pana in 10 august. Chiar au fost sporuri neasteptate. Daca mai tinea se blocau roii de tot, asa - noroc cu puietul capacit. Nici timp de deblocari nu am.... Poate ca celor cu catrafusele se datoreaza sporurile (matematic nu potriveste - spor de 20 kg cu 2 familii/ ha - si nu cred ca s-o modificat floarea soarelui peste noapte si sa fi devenit mai darnica decat in scrierile cercetatorilor - numai ca s-au rarit stupii peste noapte). Noroc cu aceste ultime 10 zile de cules si-am facut si eu o picatura mai multicel de-un "salariu de cadru didactic" pe anul ce vine.
Daca mai aveti drum prin zona, va astept cu bucurie, dar numai dupa 27-28 august, pana atunci ma gasiti la Constanta. Daca nu aveti numarul meu de tel. il are Florin Budescu (sau puteti veni impreuna, ca si el are stupi pe-aproape). Sper sa ne vedem cu bine!
Doamne ajuta!