Partea proasta ca pentru aia slabi tzatzaie c... la stupar, iarna.
ignatov andrei scrie:Nea gica.mosu, asa este, doar familii puternice! Dar sunt si cazuri cand "pute stupina" de matci tinere si de calitate! Sa-i unifici nu-ti da mana, ca e pacat, dar sa iernezi pe 3-4 rame/familie(roi), cate doua in lada, poti spune ca ai o "familie pe 6-8 rame", dar cu doua matci! Niste sipculite de 10mm si o placa de PFL de 3mm se gasesc, doar sa vrei!
ignatov andrei scrie:Paule, iar ai sa spui ca-ti dau idei...!!! Daca ai matci si pregatesti lazi cu doua compartimente, gandeste-te la ce am "spus" mai sus: iernezi familie pe 8 rame cu doua matci!
Mircea_63 scrie:Ziceti voi, dar cat de valoroasa e uneori o matca in plus, primavara.![]()
Partea proasta ca pentru aia slabi tzatzaie c... la stupar, iarna.
ignatov andrei scrie:Mai Balu, tu crezi ca daca eu sunt Mowgli, trebuia sa-mi furi patentul?!?
Bineinteles ca se poate, dar sa ai jumatatile de la "fatada" vopsite cu culori ca si lazile unde ai roii! Duci lada dubla intre cei doi roi si purcezi la operatie! Daca roii sunt dispersati, cauta sa-i grupezi cate doi, apoi ii muti in noua lada! Nu-ti fie teama de depopulari. Lada dubla sa fie pusa langa, sau pe locul unuia din roi, iar una din jumatati sa aiba culoarea lazii roiului! Am zis si eu, ca nu stiu cum arata stupina ta!
paul scrie:Eu nu am accesat nici o masura europeana dar totusi ma tin ca funia de spanzurat de numar ! De ce ??? Pentru ca vreau sa ating un anumit target pe care singur mi l-am impus intr-un anume interval de timp.
Eu zic si ma incapatanez la maximum cand afirm ca se poate trece iarna cu 4 rame cu albina (3 intervale) !!! Si de aici ... concluzii
ignatov andrei scrie:Bineinteles ca se poate, dar sa ai jumatatile de la "fatada" vopsite cu culori ca si lazile unde ai roii! Duci lada dubla intre cei doi roi si purcezi la operatie! Daca roii sunt dispersati, cauta sa-i grupezi cate doi, apoi ii muti in noua lada! Nu-ti fie teama de depopulari. Lada dubla sa fie pusa langa, sau pe locul unuia din roi, iar una din jumatati sa aiba culoarea lazii roiului! Am zis si eu, ca nu stiu cum arata stupina ta!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori