Florin Dobre scrie:Pretul il fac marii producatori de miere in intelegere cu procesatorii si exportatorii. Musai corelat cu cererea. Adicatelea e acolo o marja de manevra.
Vei fi surprins, dar daca livrezi tone vei obtine un pret mai bun. Asa functioneaza lucrurile.
Cand livrezi tone sau chiar zeci de tone si obtii chiar si un leu in plus per kg...se cunoaste bine. De ce as fi eu preocupat de acela care ar vrea sa vanda si el 137,23 kg?!
Solutia celor cu productii mici este sa se afilieze la asociatii si astfel au oaresce inlesniri la obtinerea unui pret mai bun. In asociatia aia sigur sunt si grei/profesionisti care livreaza tone/zeci de tone.
Avantajul celor mici este ca pot valorifica mica lor productie direct la client, obtinand un pret mai bun.
Cam asa vad eu chestiunea.
Salutare! Precum spui ai dreptate contează fiecare ban in plus si la cantitate de genul tona sa simte, dar totuși parca se mai poate umbla la preturi . Adevărul este ca daca in piața este salamul cu 25 si eu îl dau la clienții mei cu 35 este spre binele meu si tine de puterea mea de convingere sa îmi țin clienții la prețul meu.