Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2013

Mesajde irina » 03 Oct 2013, 13:51

Da.....am incurcat borcanele.Scuze! ;)
irina

Mesajde gica.mosu » 03 Oct 2013, 19:44

irina scrie:Da.....am incurcat borcanele.Scuze! ;)

Irinooo...Care????..Cele plinee s-au cele goale?????
La ONESTI...Poliflora 18-20 lei,tei 20-22lei,salcim 25-30 lei..cam la fel ca peste tot pe unde am trecut si nu difera cu mult fata de anul trecut!!!
Partea mai proasta ca vinzarea mereee din ce in ce mai slab,motivul-lipsa banilorrrrr...tot amaritul de pensionar mai ia cite-un borcan...Vai mama
ei de miere a ajuns"MEDICAMENT" pt unii :idea:
P.S-Am intilnit in piata om de 40 ani care nu stia ce gust are mierea :mrgreen: Rau am ajuns!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde ignatov andrei » 03 Oct 2013, 22:49

Nea gica.mosu, nu-i dracu negru cand... e productie!!!!!!
Vor veni si vremuri bune!
La ce dracu' m-am mai apucat de apicultura... doar ca sa te cunosc?????
ignatov andrei

Mesajde irina » 04 Oct 2013, 08:39

[quote="gica.mosu"]
Irinooo...Care????..Cele plinee s-au cele goale?????

Nea Gica.mosu,mai conteaza ca-s pline sau goale? Le-am incurcat .Se mai intampla.Bine ca n-ati aruncat cu ele in mine.....ca si-asa m-am facut mica de tot in 'banca".....de teama sa nu fiu trecuta la "colt" :!:
irina

Mesajde almasel » 07 Oct 2013, 21:15

csabio scrie:In Oradea gasesti poli in piete la 15-17 lei,salcam 25 de lei.Dar vanzatorii se plang, nu sunt bani.In Ungaria poli se vinde cu 2000 de ft.=30 lei.

Anul trecut, cu ocazia unei vizite la rude la Mako, le-am dus cateva borcane de miere. S-au bucurat ca de aur, spuneau ca ei nu cumpara nici din magazine, nici de la privati. I-am crezut doar in piata in momentul cand am facut conversia forint/ leu, kilogramul de salcam iesea la 42 ron...
almasel

Mesajde lucky5strike » 09 Oct 2013, 00:33

Asta-seara am dat gata 6 clienti, daca-i pot numi asa, taman din Israel. I-am cunoscut in casa unui prieten, care nu se da in vant dupa miere... :( ... dar e bun rau sa le zica altora ca am miere eu... desi el n-o prea gusta... daca aveti prieteni din astia, stiti la ce ma refer... bun pe langa inima omului.

Deci, oamenii astia ar fi plecat fiecare cu un bidon in spinare... Le-am incropit niste sticle de 1,5l, la pretul lui Pupe. Cel mai mult le-a placut o combinatie de salcam cu albastrita. Nevasta-mea are o plasa de suveniruri, cosmetice si alte chestii de la Dead Sea Cosmetics, cam asa-i zicea companiei lor, plus invitatie sa dam pe acolo.

Polenul i-a tampit, dar din asta le-am dat doar mostre, ca nu-mi mai ramanea mie nimic; vreau sa spun ca polenul nu imi apartinea, e luat de la 5-6 surse serioase de prin tara.

Deci dragii mei, avem cu ce!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 09 Oct 2013, 00:39

Am incercat zilele astea, din hipermarket, o miere cremizata, de lavanda, origine Franta, 26 ron /kg. O aroma interesanta, dar cam chimica. Nu mi-a lasat o impresie/gust de natural.

Am mai incercat un borcanel de tei, de data asta ambalat autohton... parea fiarta pe la 80 grade... cred ca ambalatorul nu a auzit de bain marie in viata lui.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde proapi » 09 Oct 2013, 17:44

proapi scrie:
kissi scrie:http://www.agrointel.ro/12977/apia-cumpara-din-nou-la-suprapret-de-data-asta-banii-ue-se-duc-pe-miere-pentru-sarmani/

In primul rand autoarea articolului se incurca in cifre, auzi 750.000 de tone de miere poliflora. Romania produce anual un +/- 20.000 de tone miere, din care mai mult de o treime miere poliflora.
In realitate e vorba de cca. 750 de tone la aproape 10 mil. lei si nu euro asa cum apare in articol...
Nu este la suprapret, pentru ca se vrea ambalata la 0,250 Kg, lucru care costa...
Licitatie pe seap, sau nu, curios, sau nu, contractul a ajuns in lumea din afara apiculturii.....

Inteleg ca exista multe asociatii, fundatii, cooperative, cercuri si alte asemenea apicole, dar chiar nimeni sa nu fie interesat de aceasta licitatie.
Ne reprezinta pe noi apicultorii, produsele noastre sau ce???
Dar, daca asa zisa miere nu este de fapt, miere....
proapi

Mesajde kissi » 11 Oct 2013, 07:07

kissi

Mesajde lucky5strike » 12 Oct 2013, 20:10

Un imbold pentru cine vrea sa consume natural. Sa nu uite ca mierea e miere numai luata de la apicultor, dupa cum branza e branza numai de la cioban. Dar cand cumperi, trebuie sa fii atent la mediul producerii/ambalarii.

In rest, chestiile astea gen ajutoare, ce sa-i faci, ideea pomenii ii tampeste pe multi.

Ce mai ajutoare!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde duma » 12 Oct 2013, 23:18

Respect tuturor !
Incepator fiind si poate multi au facut ca si mine in primul an de apicultura ( si divizare si stors si vanzare si pus in camara pentru familie , etc , etc ) . Am citit cu mare interes acest topic si am ajuns la concluzia ca sunt duar un incepator care nu trebuie sa se gandeasca pret de cel putin 3 ani la vanzare . Precum am spus fiind incepator am vandut ceva miere anul acesta ( tei-flarea si floare ) si acum ma zarai pe ochi ca in loc sa ajut familiile si roiurile cu miere , le ajut cu sirop .Am mai invatat ceva si din asta : prima data ele dupa care eu siiiii daca mai ramane restul ( vanzare ) . Ideea despre pret sa ajung la tema topicului , am trimis 2 borcane de miere in America si Canada si primul lucru care am fost anuntat , a fost nu ca matusa a ajuns cu bine si ca la anul ma viziteaza dinuo si vor sa isi umple valizele la plecare cu miere de la mine ! Daca nu am sa pot sa le umplu am sa apelez la voi cei care cei " 3 ani " ati depasit demult ! :lol: . Va doresc vanzare buna .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Florin Dobre » 12 Oct 2013, 23:20

Te-ai scos, te faci direct procesator. Mai mult...exportator. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde duma » 12 Oct 2013, 23:41

Florin Dobre scrie:Te-ai scos, te faci direct procesator. Mai mult...exportator. :lol:

Salutare ! Mai sa sti la ce preturi am gasit in germania , austria si franta credema ca nu mi se arata sa dau un gram in romania !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde catu » 14 Oct 2013, 11:24

Auzii ca pretu la poliflora a scazut la en gros cu 0.5lei/kg adica de la 9.5-la 9lei/kg ...cred ca este prima scadere in ultimii 3 ani..o fi intrat iar china pe piata europeana?.. de urmarit evolutia.. :roll:
catu

Mesajde TDI » 14 Oct 2013, 11:41

China, India.
Poliflora este, salcam nu - si nu neaparat la nivel de tara, la nivel de UE. A scazut euro, economia se lupta - vezi situatia din USA.
TDI

Mesajde Slavic » 14 Oct 2013, 18:48

noi in republica Moldova visam la asa preturi angro ca in Romania , este cel mai bun an apicol la mierea poliflora de cand tin eu minte ... asa ca monopolistii au scazut pretul mierii de la 27 la 16 lei ( mai pe intelesul vostru de la 7RON LA 4 RON) :D si tot inventarul apicol este cu cel putin 30% mai scump ca in Romania...
Slavic

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE