paul scrie:Fa tratamentul asa cum a fost recomandat (5-7 zile )dar ai grija temperatura sa fie peste 12 grade (temperatura exterioara ).Mierea poti sa o dai ,dar cat mai repede,chiar daca ar fi si aici niste discutii ...Sita de pe fundul stupilor pastreaz-o deschisa ,dar ai grija sa pui folie deasupra ramelor .Caturile (magazinele ),ar trebui asezate unul peste altul ,pus folie deasupra care sa obtureze total si dedesubt fa-le un tratament cu sulf ,impotriva gaselnitei .Imi plac stupii ,sunt ingrijiti si par bine lucrati .Hai ,dai bataie ...o vei scoate sigur la capat !!!
ves.lucian.zabrani scrie:poti sa pui caturile cu tot cu rame sub cuiburi !!! cuibul este mai sus si ferit de aerul rece de pe pamantul inghetat ( ceva mai catr decembrie ) !!!
Yojen scrie:Numai minciun spun colegii astia ai mei pe forum, eu iti zic alta minciuna, citeste cateva carti apicultura, dute la omu de unde ai cumparat albinele daca e aproape de tine daca nu la altu si tinete de capu lui pana inveti apicultura de baza, NIMENI nu iti zice secretul apiculturii, restul inveti pe parcurs, cand dai de belele. Belele sigur o sa fie, mai ales cum esti la inceput nu ai sa stii sa remediezi problemele imediat ce apar, sa vezi atunci distractie.
fotoklipa scrie:Yojen scrie:Numai minciun spun colegii astia ai mei pe forum, eu iti zic alta minciuna, citeste cateva carti apicultura, dute la omu de unde ai cumparat albinele daca e aproape de tine daca nu la altu si tinete de capu lui pana inveti apicultura de baza, NIMENI nu iti zice secretul apiculturii, restul inveti pe parcurs, cand dai de belele. Belele sigur o sa fie, mai ales cum esti la inceput nu ai sa stii sa remediezi problemele imediat ce apar, sa vezi atunci distractie.
CORECT
MyBees scrie:Vezi ca Paul nu a fost atent si a scris ceva gresit. Sulful se aprinde in partea de sus, fumul coborand in jos catre rame.
Batoanele de sulf le cumperi de la magazine apicole.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori