Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: calendarul apicol - restringerea spatiului din stup

Mesajde ignatov andrei » 05 Oct 2013, 02:14

Mai fratilor, prea voiti ca aceasta albina sa "priceapa"... tehnologiile voastre! S-ar putea sa fie prea tarziu, cind ve-ti intelege... ca "proasta de albina n-a priceput"!!!
ignatov andrei

Mesajde SummerCat » 05 Oct 2013, 02:17

Florin Dobre scrie:Citeste pagina personala a lui jonny_it. N-ai cum sa nu te lamuresti...sunt foto, fime, detalii.
http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=15&t=698

Aa, el e "Ionut t" de pe youtube!
N-aveam habar ca sta si pe forum, stiu ca i-am vazut vreo 2 videouri, parca la fel facea pregatirea de iernat, cam ca in poza mea.
Mai, o sa-l citesc in weekend sunt tare curios! Bravo Ioane de implicare!
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Mesajde SummerCat » 05 Oct 2013, 02:20

ignatov andrei scrie:Mai fratilor, prea voiti ca aceasta albina sa "priceapa"... tehnologiile voastre! S-ar putea sa fie prea tarziu, cind ve-ti intelege... ca "proasta de albina n-a priceput"!!!

Mai prietene, e pagina incepatorilor, ce ne vrei savanti din nascare ?
Intrebam, citim si invatam. Ori matale te-ai clonat direct din Hristea?
SummerCat

Mesajde TDI » 05 Oct 2013, 02:22

Nu e musai suficienta clonarea. Mai trebuie si adaptarea la conditiile de mediu.
TDI

Mesajde Florin Dobre » 05 Oct 2013, 02:30

Sunt de acord cu dl. Andrei...
Dar...nu toti care vor sa faca treaba in apicultura au pe cineva doxa aproape, care sa le dea cu nuiaua peste maini cand gresesc.
Si atunci netul aduce informatia. Ce-i drept, fara sa studiezi si cartea, e riscant.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde SummerCat » 05 Oct 2013, 02:42

Domnilor nu o luati rau, dar in loc de o diaree generalista peste fata incepatorilor intr-un topic , eu o sa prefer mereu sfaturi si indrumari directe. Cum a fost trimiterea la topicul lui Ionut T, multumesc din inima!
Scuzati ca sunt mai direct.
SummerCat

Mesajde TDI » 05 Oct 2013, 02:47

Din punctul meu de vedere nu e generalista, e probabil cea mai importanta lege a naturii. Albina nu te ia pe tine in seama cu toata tehnologia de hranire sau lada, etc. Albina ia in primul rand in seama mediul inconjurator (temperatura, polen, nectar, surse de apa). Cand constientizezi care e consumul real al unei familii de albine, realizezi de ce rezultatele nu sunt cum ti-ar placea. E foarte greu sa substitui comparativ cu natura una din resursele de mai sus.
No... daca-i diaree, musai ca se consuma miere de mana in sezonul rece fara zbor de curatire!
TDI

Mesajde ignatov andrei » 05 Oct 2013, 13:56

SummerCat scrie:
ignatov andrei scrie:Mai fratilor, prea voiti ca aceasta albina sa "priceapa"... tehnologiile voastre! S-ar putea sa fie prea tarziu, cind ve-ti intelege... ca "proasta de albina n-a priceput"!!!

Mai prietene, e pagina incepatorilor, ce ne vrei savanti din nascare ?
Intrebam, citim si invatam. Ori matale te-ai clonat direct din Hristea?

Eu m-am clonat din ceva mai bun, dar nu asta conteaza! Am o varsta, tu...?!? Am o locatie, tu... ?!?
Ce conteaza este faptul ca, daca esti la inceput, nu lada cu care lucrezi si "tehnologiile aplicate" conteaza! Conteaza ca TU, aspirantul, sa inveti APICULTURA, nu LADACULTURA! Cand tu, incepatorul, vei ajunge sa intelegi "limbajul" acestor "muste", atunci iti vei alege si tipul de lazi si vei stabili si cuantumul investitiei! Altfel, se ramane la stadiul de "vesnic incepator", pierzandu-se termenul de "aspirant"!
ignatov andrei

Mesajde cristi arad » 06 Oct 2013, 21:56

proapis13 scrie:
cristi arad scrie:..... cat despre stupii ME intreaba stuparii din zona ca ma cunosc, asa ca nu trebuie sa-i punem pe picioare ca eu cam vand albina aici la mine in zona si numai din stupii ME in asa fel pregatiti

Vorbeam despre stupul ala nu despre ceilalti pe care oricum nu vrei sa-i arati
Te-or cunoaste colegii de la tine de acolo nu contest cind doresti sa te cunoasca o tara intreaga
Inca nu am vazut nimic la pagini personale,o foto macar si o mica prezentare - eu unul nu cred pina nu vad ;)
Glumeam bineinteles :lol:
salve :D

urmeaza si asta ;)
cristi arad

Mesajde SummerCat » 10 Oct 2013, 23:58

ignatov andrei scrie:Eu m-am clonat din ceva mai bun, dar nu asta conteaza! Am o varsta, tu...?!? Am o locatie, tu... ?!?
Ce conteaza este faptul ca, daca esti la inceput, nu lada cu care lucrezi si "tehnologiile aplicate" conteaza! Conteaza ca TU, aspirantul, sa inveti APICULTURA, nu LADACULTURA! Cand tu, incepatorul, vei ajunge sa intelegi "limbajul" acestor "muste", atunci iti vei alege si tipul de lazi si vei stabili si cuantumul investitiei! Altfel, se ramane la stadiul de "vesnic incepator", pierzandu-se termenul de "aspirant"!

Salutare si bafta tuturor! :)

Bade te-ai dezlantuit! Nu zic nu, ca si eu ti-am tras o ZGARIETURA de cuvant mai sus..

Bre, dar eu n-am nimic cu matale, dimpotriva eu chiar doresc sa incepem cu ceva bun, sa ne imprietenim si sa ma mai inveti. Suntem multi amatori care inca mai suntem intr-un lux nebun de contraperformata, care abia asteapta sfaturi bune, discutii bune. Ori vaz ca matale n-ai deloc rabdare.

Eu am energie din plin, sunt in mare forma, capacitatea de regenerare e ok, ma simt bine si invat ce pica la nivel de ochi si urechi, asa e neamul meu defel.

Dar n-o lua in nume de rau si iti zic asa, prieteneste, ca nici amatorii nu suntem toti prosti ca tunul, manivelari, orbeti, castori, saibe ori veiozari incat sa-mi zici ca "proasta de albina n-a priceput ce vrem" si atat...

Mi se pare in masura sa discutam, faptem trimiteri la cartulii, linkuri, ceva, orice...nu prosteala totala, cu povesti, ca nu suntem toti figuranti fara minte.
Nu mai fi asa !!! poate unii suntem mai batatoriti la varsta si la minte, dar oricum netul e liber si suntem si noi aici sa liberi sa intrebam una alta, direct. Fara raspunsuri la prosteala.
Daca esti bine intetionat, oricand putem discuta prieteneste si sa avem o relatie de "zambet", aici la "incepatori" si nu cred ca o sa-ti para rau sa mai vorbesti cu noi.

Tu daca iti doresti sa faci altfel, nu e o crima...
In rest, sa stii ca eu o sa te imbratisez cu mult drag! :)
SummerCat

Mesajde SummerCat » 11 Oct 2013, 00:16

TDI scrie:E foarte greu sa substitui comparativ cu natura una din resursele de mai sus.

Toti tindem sa substituim in apicultura, TDI :) . Altfel pentru ce sa mai cumparam si imbunatim stupii? Sa ne limitam la mierea din scorbura? Nu, nu, nu, in nici un caz, cand mierea e o recompensa asa de buna :) ...
SummerCat

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR