de trantor » 01 Apr 2011, 12:31
Nu stiu daca va sunt utile, dar ma mananca buricele degetelor de la urzici, asa ca va scriu cateva observatii proprii si asta in conditiile in care acum 2 ani juram ca n-am sa folosesc folie de plastic:
1. daca pui folie de plastic peste un stup cu fund plin, indiferent de marimea urdinisului vei avea condens,
2. daca fundul este AV, sunt conditii (care tin de umiditate, vant, activitate in stup...) in care vei vedea un pic de condens pe folie - 2 - 3 picaturi, dar nu pe rame,
3. daca fundul este AV si lasi o fanta mica de 1 - 2 mm in spate intre folie si peretele stupului nu vei mai avea condens deloc.
4. in situatiile 2 si 3 daca lasi tabla metalica pusa, montata sub sita, vei avea condens,
5. in stupul in care folia este utilizata corect, fata de stupul cu podisor de lemn care nu se aseaza chiar etans, iarna ghemul pare mai rasfirat, iar la inceput de primavara este o activitate mai intensa fara a avea un consum mai ridicat.
La culesul de salcam, daca am noroc anul asta , si la vara o sa raman doar pe podisoare de lemn.
....