Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

calendarul apicol - tratamente

Mesajde cristi arad » 04 Oct 2013, 17:28

aici intervin cu o oarecare intarziiere intrucat primul tratament antivaroa cu varachet trebuia dat deja, dar se poate si de aici inainte intrucat mai sunt zile cu temperaturi de peste 12grade; tratamentul se aplica conform retetei produsului; eu folosesc fitilele. se poate combina tratamentul cu alt produs Mavrik - 2ml produs/1l apa , se stropeste cu siringa printre rame cca 15 ml amestec/familie (7-10r) temperatura afara trebuind sa fie de min 12 grade; prin nov- dec se mai poate trata cu acid oxalic prin vaporizare (conditia este ca afara sa fie cam 5 grade si albinele sa fie in ghem - asa am luat eu de la nemti reteta si asa fac); vaporizarea se face cu vaporizator (12v) alimentat de la bateria auto; vaporizatorul cu produsul se tine cca 4 min in stup pt vaporizarea cristalelor dupa care se trece la stupul urmator; eu mai las inca 3 min stupul inchis dupa ce scot vaporizatorul; asadar cam asta este; pana prin dec sa auzim de bine
cristi arad

Re: calendarul apicol - tratamente

Mesajde proapis13 » 04 Oct 2013, 17:57

Sunt curios cum arata vaporizatorul tau,asta in eventualitatea ca poti pune si o foto
si de ce este nevoie sa tii fix 3 minute stupul inchis si nu 5 sau 7,intreb si eu???
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde SummerCat » 05 Oct 2013, 01:19

cristi arad scrie:vaporizatorul cu produsul se tine in stup

?
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Mesajde cristi arad » 06 Oct 2013, 21:51

voi pune si o poza in zilele urmatoare, insa este de ajuns sa tii 3-4 min intrucat in timpul acesta se vaporizeaza produsul
cristi arad

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR