mihaistupar scrie:Ai grijă la curenții de aer de pe verticală.dacă faci asa,trebuie o singură diafragmă mare,pt ambele corpuri. Cu manoperă mai mică,iernezi pe un corp. Eu fac așa: îi strâng bine,chiar și pe 4 rame am iernat, ghemul se formează unde iese puietul ultima dată.la prima fereastră din primăvară inlocuiești ramele de lângă puiet,si pui cu miere.obligatoriu dai in fiecare fagure 2 găuri central simetric,cu un creion.ghemul devine astfel flexibil,in funcție de temperaturi. In primăvară vei avea puiet mult,și compact.lărgești cu foi si stimulezi bine. După părerea mea merg mai bine decât rama intreagă. Succes.
stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Sal'tare!
Eu ma pregatesc sa iernez 50 de M.E. pe un singur corp a 6-a oara! Mi-aduc aminte ca la inceput am iernat roi 3/4 pe 4-5 rame! Vorbesc de impachetare!
Va garantez ca fata de Dadant consumul la iernat este mai mic(si cantarul nu minte),doar ca in martie pleaca un pic mai tarziu, dar pleaca de 10 ori mai bine! L a 1 aprilie deja ai corpul 2, pe cand la 1/1 catul il pui la rapita la sfarsitul lui apr.!
Sanatate!
worbee scrie:Revin cu cateva intrebari :
1.pana cand pot sa mai aranjez cubul avand in vedere ca inca mai este puiet
2.pot sa bag cate o rama cu miere. In cuib
3.cam cate rame cu mire tre sa las daca in diminetile reci ghemul era pe 5 intrvale de me
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian, unincepator şi 42 vizitatori