poti face stimulari cu furtisag cand afara sunt peste 12 grade
Poti explica termenul??
Eu unul nu l-am mai intalnit
salve
marian sima scrie:Nu e parerea mea ,e cea ce cartile descriu in dreptul substantei de matca,si am pus o intrebare la care tu bineinteles ca nu poti sa raspunzi corect ...
marian sima scrie:Cind poti face stimulari cu furtisag (stupi atacati) ziua in amiaza mare, fara sa pleci cu stupi de pe loc ?
marian sima scrie:...........Cind poti face stimulari cu furtisag (stupi atacati) ziua in amiaza mare, fara sa pleci cu stupi de pe loc ?
marian sima scrie:Ala nu este furtisag ,este o hranire controlata in exteriorul stupului,furtisag este atunci cind albina ataca alti stupi sau o sursa la care nu se doreste prezenta albinei,eu cind am spus mai sus furtisag m-am referit la atacarea stupilor de catre albine hoate de la alti stupi decit cei atacati.Stimularea dv nu o gasiti in cartile de apicultura si uite ca totusi este,contrar parerilor altora care spun ca daca nu este in manual atunci nu este adevarat.
marian sima scrie:Raspunsul este:Atunci cind esti in plin cules,exemplu daca la salcim bagi sirop la ora 11 si la 12 ai furtisag dupa amiaza salcimul incepe sa secrete iar nectar si albina pleaca la cules uitind de furtisag.Daca esti singur in zona nu ai probleme cu bolile obtii si productii record si i-ti permiti sa angajezi si 4-5 apicultori.
marian sima scrie:Nu i-mi stimulez productia de miere ,cazul sa petrecut in Noua Zeelanda si nici unul de pe aici nu a avut taria sa spuna adevarul,am mai prezentat la alti apicultori o falsificare de miere (miere de zmeura) s-au gasit persoane care sa zica ca mierea de zmeura nu se falsifica ,dar apicultori cu experienta au recunoscut-o ca e falsificata,asa si aici degeaba esti profesionist daca nu ai taria de caracter sa spui adevarul.............Si pentru alt stupar....................................Pe Stefan Cel Mare prima data l-a batut maicasa.
victor s scrie:secretatã în principal de glandele mandibulare este constituitã din 3 compusi acizi si 2 aromatici , cei mai importanti fiind acidul trans 9 ceto 2 - decenoic si acidul trans 9 hidroxi 2 - decenoic .
3% din substanta de matcã este rãspândit de albinele din suita în familie si în 15 - 30 minute feromonul este absorbit si descompus de cuticula albinelor . Inhibã dezvoltarea ovarelor la lucrãtoare , opreste cresterea botcilor , atrage trântorii la împerechere , atrage albinele din roi , determinã fixarea roiului si formarea ghemului , mentine coeziunea familiei si indicã albinelor prezenta si starea mãtcii . Substanta de matcã este atractantã pentru albinele din suita dar când matca este tratatã brutal sau înghemuitã de lucrãtoare are efect de stress si alarmã .
marian sima scrie:Substanta de matca este ,"O substanta pe care o produce matca" ce provenienta are? provine de dupa ceafa matci,ce rol are ?Mituieste albinele cu aceasta substanta ca sa o tina regina,cind da dovada ca substanta e pe sfirsite ,albinele o schimba......................
marian sima scrie:Nu e parerea mea ,e cea ce cartile descriu in dreptul substantei de matca ...
marian sima scrie:Nu stiam ca trebuie sa-ti explic pe silabe .
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Kostas şi 57 vizitatori